Το κεφάλαιο που έκλεισε και το ματς που πρέπει να κερδηθεί

Το κεφάλαιο που έκλεισε και το ματς που πρέπει να κερδηθεί

Η περίεργη σχέση της ΑΕΚ με τον Βράνιες, το επεισοδιακό φινάλε και η επόμενη μέρα, που περιλαμβάνει μέχρι και το βράδυ, μόνο το κρίσιμο ματς με τον Άρη.

Η υπόθεση του Ογκνιέν Βράνιες και της εξέλιξής της έχει διαφορετικές αναγνώσεις. Είναι σαφές πως το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης για την αποχώρηση του Βόσνιου από την ομάδα και κυρίως τον τρόπο με τον οποίο συνέβη, τη φέρει ο ίδιος. Ωστόσο, μερίδιο ευθύνης έχει και η ΑΕΚ. Κυρίως διότι στήριξε και στηρίχθηκε σε ένα πρότζεκτ, που έχει αποδειχθεί πολλάκις προβληματικό.

Η σχέση της ΑΕΚ με τον Βράνιες είναι σίγουρα ιδιαίτερη. Ο Βόσνιος στόπερ ήρθε στην Ένωση σε ένα σημείο που η καριέρα του είχε πάρει την κατιούσα και αναζητούσε ένα περιβάλλον που θα του προσφέρει ασφάλεια και θα τον βοηθήσει να αναγεννηθεί. Αυτό συνέβη στην Ένωση, με τον Βράνιες να εξελίσσεται σε σημείο αναφοράς για τον Δικέφαλο και να συμβάλει τα μέγιστα προκειμένου οι Κιτρινόμαυροι να επιστρέψουν στην κορυφή μετά από 24 χρόνια.

Ωστόσο αυτό το διάστημα περιελάμβανε και στιγμές έντασης. Μια σειρά από επεισόδια που είχαν πρωταγωνιστή τον δυναμικό αμυντικό και ήταν απόρροια του εκρηκτικού χαρακτήρα του. Θερμά επεισόδια με προπονητές (σ. σ. Χιμένεθ), αδικαιολόγητες απουσίες από προπονήσεις, αιτήματα μεταγραφής, αναχωρήσεις από το ξενοδοχείο παραμονές του ντέρμπι, εμπρηστικές αναρτήσεις στο διαδίκτυο και πολλά άλλα.

Μέσα σε όλα αυτά, η ΑΕΚ κράτησε μια ήπια στάση. Μιας και κατάφερε να βάλει σε καλούπια τον δύσκολο χαρακτήρα του Βράνιες, που κάθε φορά δήλωνε μετανιωμένος. Η Ένωση βγήκε κερδισμένη από όλο αυτό. Ο Βράνιες ήταν με διαφορά ο κορυφαίος αμυντικός της τα τελευταία χρόνια, ενώ έφερε στα ταμεία της ομάδας και ένα ποσό κοντά στα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μέσω της μεταγραφής του στην Άντερλεχτ.

Ο Βράνιες εκτίμησε όσα του πρόσφερε η ΑΕΚ. Μιας και επί της ουσίας ήταν ο μοναδικός σύλλογος που του έδωσε την ευκαιρία να δείξει τις πραγματικές αγωνιστικές του δυνατότητες. Γι’ αυτό και πίεσε ασφυκτικά προκειμένου το καλοκαίρι να επιστρέψει. Μάλιστα μέχρι και πριν λίγο καιρό ο ίδιος τόνιζε σε κάθε ευκαιρία πως στοχεύει να μείνει στην Ένωση για πάντα.

Μια… υπόσχεση που αθετήθηκε τώρα, με την αδικαιολόγητη στάση του, που τον έφερε και στην πόρτα της εξόδου από την ΑΕΚ. Προφανώς και στο μυαλό του Βράνιες μέτρησαν περισσότερο τη δεδομένη στιγμή τα… σίγουρα χρήματα της Άντερλεχτ. Ωστόσο, είναι σαφές πως η Ένωση αισθάνεται προδομένη από τη στάση του παίκτη. Μιας και στο πιο καθοριστικό κομμάτι της σεζόν την «κρέμασε», αποφασίζοντας να αναχωρήσει για την πατρίδα του έχοντας πάρει άδεια από τη… σημαία, δηλώνοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να γυρίσει. Και αυτό είναι και εκείνο που μένει, ως κύκνειο άσμα του Βράνιες με τα κιτρινόμαυρα.

Η ΑΕΚ καλείται να αφήσει οριστικά πίσω αυτό το κεφάλαιο. Ο Μάσιμο Καρέρα τόνισε στις δηλώσεις του πως το θέμα Βράνιες δεν τον απασχολεί και ασχολείται μόνο με τους παίκτες που… είναι στα Σπάτα. Με αυτούς θα πορευτεί μέχρι το τέλος, προκειμένου να κατακτήσει δύο μεγάλους στόχους που υπάρχουν ενόψει.

Η Ένωση δίνει σήμερα ένα ματς κομβικής σημασίας. Ένα παιχνίδι που μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την εξέλιξη και κατάληξη της σεζόν. Ο Άρης δεν είναι εύκολος αντίπαλος και θα έρθει στο ΟΑΚΑ για αποτέλεσμα. Όμως το τι θα γίνει στο τέλος, εξαρτάται εκτιμώ από την ΑΕΚ.

Με την σοβαρότητα και την αποφασιστικότητα που έδειξε στην Κρήτη, η ΑΕΚ μπορεί να τελειώσει και σήμερα τη δουλειά. Να πάρει τη νίκη και να πατήσει ακόμα πιο γερά στην δεύτερη θέση, κρατώντας πίσω της τον ΠΑΟΚ. Το μυαλό όλων πρέπει να είναι εκεί και μόνο εκεί. Δεν είναι εύκολο να μείνει η ομάδα ανεπηρέαστη από τις πρόσφατες εξελίξεις, όμως ο Καρέρα έχει τον τρόπο να κρατήσει άπαντες προσηλωμένους.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ