Αρης περήφανος και ακατάβλητος…

Αρης περήφανος και ακατάβλητος…

Το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ μπορεί στο γήπεδο να μην υπήρξε νικητής αλλά κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο. Κι αυτό οφείλεται στην αγωνιστική συμπεριφορά του Αρη.

Χτυπημένος από παντού , αρνείται να πέσει κάτω ακόμα κι όταν φαίνεται πως γονατίζει. Ο Αρης είναι η ομάδα που δέχτηκε φέτος τα περισσότερα χτυπήματα και καταφέρνει να διατηρείται αξιόμαχος και περήφανος. Ακόμα κι όταν παρατάσσει στο γήπεδο άμυνα από επιθετικούς και χαφ, έχει την δύναμη και την ποιότητα να αντιστέκεται και να φεύγει με το κεφάλι ψηλά. Η μισή ομάδα του Ενινγκ μπήκε στο ΟΑΚΑ για να παίξει μπάλα και να δείξει στην ΑΕΚ τι την περιμένει στη ρεβάνς το Κυπέλλου. Ακόμα κι αν τον αποδεκάτισαν οι τραυματισμό έπαιζε κανονικό ποδόσφαιρο, απειλούσε και σκόραρε.

Με δυο παίκτες που φέτος παίζουν μόνο ως αλλαγή τον Τόνσο και τον Μαρτίνες να συνδυάζονται και να πετυχαίνουν ένα γκολ ποίημα. Με τον ηρωικό Δεληζήση να αμύνεται παλικαρίσια και τον Μπρούνο Γκάμα να μην αφήνει σε χλωρό κλαρί την άμυνα της ΑΕΚ. Τα έβλεπες όλα αυτά και αναρωτιόσουν γιατί παίζουν τόσο παθιασμένα οι παίκτες του Αρη όταν από το ματς δεν κρίνεται τίποτα. Όταν την Τετάρτη με τον ίδιο αντίπαλο αλλά στο δικό τους γήπεδο κρίνονται τόσα πολλά.

Για να το πούμε διαφορετικά: γιατί σκίζονται οι παίκτες του Αρη όταν ξέρουν ότι από την δική τους προσπάθεια ο μόνος που μπορεί να επωφεληθεί είναι ο ΠΑΟΚ; Η απάντηση είναι ότι στον Αρη παίζουν για την ομάδα τους. Διότι έχουν συνείδηση πως είναι μεγάλη ομάδα και σαν τέτοια δεν τους επιτρέπεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις και να διαλέγουν παιχνίδια.

Το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ μπορεί στο γήπεδο να μην υπήρξε νικητής αλλά κερδισμένο βγήκε το ποδόσφαιρο. Κι αυτό οφείλεται στην αγωνιστική συμπεριφορά του Αρη. Οι παίκτες του δεν έκαναν δεύτερες σκέψεις και χτύπησαν το παιχνίδι για να το πάρουν πληρώνοντας βαρύ κόστος με τραυματισμούς. Ο Βέλεθ είναι απίθανο να παίξει την Τετάρτη . Ο Σόουζα με το βαθύ σκίσιμο ίσως προλάβει.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο γήπεδο κι έχασε πολλές και καλές ευκαιρίες κυρίως με τον Σιμάνσκι. Κατόρθωσε να φτάσει στην ισοφάριση με ένα πέναλτι που ήταν στην κρίση του διαιτητή να το δώσει. Για να το διατυπώσω με ερώτημα: Θα το έδινε ο διαιτητής αν η φάση ήταν ανάποδα;. Για τον Αρη ο βαθμός της ισοπαλίας δεν λέει τίποτα. Τον «πανηγύρισαν» περισσότερο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που πήραν δώρα και από τον διαιτητή της δικής τους αναμέτρησης με τον ΟΦΗ. Ο Άρης όμως, ήταν η ομάδα που ανέβηκε στην συνείδηση των φιλάθλων με όσα παρουσίασε στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ