«Δεν είμαι από δω. Είμαι από τα Λιόσα»

«Δεν είμαι από δω. Είμαι από τα Λιόσα»

Ο Κώστας Καίσαρης, αδιαφορεί για το «Μακεδονικό» και δηλώνει ρητά και απερίφραστα: Δεν φοβάμαι τους Σκοπιανούς. Ο Αλέξης κι ο Κυριάκος είναι που μου προκαλούν τρόμο.

Ο ΒΡΕΤΑΝΟΣ συγγραφέας, ποιητής και διανοητής Σάμιουελ Τζάκσον (1709-1784) ήταν που είχε πει ότι «ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των απατεώνων». Και προφανώς δεν είχε υπόψη του τους Έλληνες πατριώτες. Να κόψει φάτσες, δηλαδή, για να βγάλει συμπέρασμα: Πάνο Καμμένο, Γιώργο Καρατζαφέρη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, Νίκο Μιχαλολιάκο και λοιπούς άλλους επιφανείς Έλληνες. Επαγγελματίες πατριώτες, για να είμεθα σαφείς. Που πάνω απ’ όλα βάζουν την Ελλάδα και είναι πρόθυμοι να χύσουν και τη τελευταία ρανίδα του αίματός τους υπέρ βωμών και εστιών. Όλους αυτούς, που φυλάνε Θερμοπύλες και βάζουν τα στήθια τους μπροστά, για τη Μακεδονία.

ΕΔΩ να κάνω μία παρένθεση και να πω, ότι η «πατρίδα» δεν μου λέει απολύτως τίποτα. Όπως έχει πει ο ακαδημαϊκός Ζωρζ Πιλαλί, «δεν είμαι από δω. Είμαι από τα Λιόσα». Δεν με ενδιαφέρει η Μακεδονία. Όπως, δεν με ενδιαφέρει η Πελοπόννησος. Αντιθέτως, οι Κυκλάδες,  μου λένε. Δεν με ενδιαφέρει η Ελλάδα. Δεν μου έχει προσφέρει απολύτως τίποτα. Δε νομίζω, ότι της χρωστάω κάτι. Δεν έχω σε καμιά εκτίμηση τους Ελληνες. Τα εκατομμύρια των παρτάκιδων, που ψηφίζουν όποιον τους τάζει τα πιο πολλά.  Δεν θεωρώ,  ότι έχω την ίδια πατρίδα με τον Ακη Τσοχατζόπουλο κι όλον αυτό τον συρφετό των αρπακτικών, ανεξαρτήτως κόμματος. Δεν θεωρώ ότι έχω την ίδια πατρίδα με τον οποιονδήποτε μεγαλοκαρχαρία. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι όλοι αυτοί, οι απατεώνες, επικαλούνται την πατρίδα και κάνουν ότι ενδιαφέρονται γι’ αυτήν.

ΔΕΝ φοβάμαι τους Σκοπιανούς. Δεν φοβάμαι τους Τούρκους. Οι Έλληνες μου προκαλούν τρόμο. Δεν φοβάμαι τον Πρωθυπουργό της FYROM. Δεν ξέρω καν ποιος είναι. Αγνοώ το όνομά του. Δεν με ενδιαφέρει. Αντιθέτως, με πιάνει τρόμος όταν βλέπω τον Τσίπρα. Ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο. Σεφτέ δεν κάνει μπροστά του ο Άλεν Ντελόν. Δεν με φοβίζει ο Ερντογάν. Με πιάνει τρόμος, ότι αύριο θα γίνει πρωθυπουργός ο Κυριάκος. Δεν καταστράφηκε η Ελλάδα από τους ξένους. Δεν έπαθε τίποτα από τα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς. Οι Έλληνες είναι που κατάστρεψαν την Ελλάδα. Η Ελλάδα άντεξε και επιβίωσε από τον πόλεμο του ’40 και τη γερμανική Κατοχή. Από τα Μνημόνια, που υπογράφουν οι Έλληνες, μέχρι το 2060 και βάλε, θα αντέξει; Το γήπεδο της ΑΕΚ δεν το γκρεμίσανε Ολυμπιακοί. ΑΕΚτζήδες το γκρεμίσανε. ΑΕΚτζήδες μπουκάρανε στο γήπεδο και την ρίξανε στη Β΄ Εθνική. Τον Παναθηναϊκό, οι Παναθηναϊκάρες με τα πούρα και τα κότερα τον οδηγήσανε στη χρεωκοπία. Άρη και Ηρακλή, δεν τους διέλυσε ο ΠΑΟΚ. Όλοι αυτοί που κλέβανε με τις μίζες από τα εξοπλιστικά, Έλληνες ήτανε. Δεν ήταν ξένοι. Αν ένας φαντάρος κλέψει μία ρεζέρβα από το καμιόνι περνάει στρατοδικείο. Με τους υπουργούς και τους στρατηγούς που αγοράζανε υποβρύχια και αεροπλάνα σε τριπλάσια τιμή, τι γίνεται; Ή μήπως ο μοναδικός που έκλεψε ήταν ο Άκης; Και στο φινάλε, όταν ολόκληρη η Ελλάδα είναι υπό κατοχή, ενοχλεί η Μακεδονία της FYROM; Ποια Μακεδονία, όταν η Ελλάδα είναι προτεκτοράτο και ο πρωθυπουργός της, ούτε για κατούρημα δεν μπορεί να πάει αν δεν ρωτήσει τους θεσμούς;

ΚΑΙ ΕΝ πάση περιπτώσει, ο καθαείς  έχει το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Ο Πούτιν, δηλαδή, που δεν ενοχλείται από τη Λευκορωσία, είναι προδότης; Αγαπάει λιγότερο τη πατρίδα του από τον Καμμένο; Και το τι λέει ο καθένας ουδεμία σημασία έχει. Ο Δημήτρης Λιθοξόου (που δηλώνει άεθνος), σχετικά με το μεγάλο κύμα μεταναστών, που έφτασε στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, στις αρχές του 20ου αιώνα, σημειώνει: «Στη νήσο Ellis Island στη Νέα Υόρκη, στα κέντρα υποδοχής, οι μετανάστες δήλωναν το ονοματεπώνυμο τους, τη χώρα προέλευσης και τα εθνικά τους φρονήματα. Από το 1897 μέχρι το 1924, 8.608 άτομα και των δύο φύλων δήλωσαν πως είναι εθνικά Μακεδόνες (Makedonian). Το 1904, την πρώτη χρονιά του «μακεδονικού» αγώνα, δηλώνουν 629 άτομα ενώ το 1905, τη δεύτερη χρονιά, μεταναστεύουν στις ΗΠΑ 1.153 άτομα». Όλα τα στοιχεία και όλα τα ονοματεπώνυμα είναι καταχωρημένα και προσβάσιμα στο Ίντερνετ.

ΑΝ το μακεδονικό έθνος είναι επινόηση της Κομιντέρν και το κράτος στα βόρειά μας κατασκεύασμα του Τίτο και των εχθρών της Ελλάδας, πώς κάποιες χιλιάδες ανθρώπων δήλωναν, δεκαετίες πριν, Μακεδόνες; Υπήρχε από τότε σχέδιο σκοτεινών δυνάμεων, που επιβουλευόταν την ελληνική εθνική κυριαρχία; Η σλαβομακεδονική γλώσσα, που ανατρέχει στα μέσα του 19ου αιώνα, είναι επινόηση; Δεν παίρνεις βέβαια στα σοβαρά τις γελοιότητες των κακείθεν απατεώνων, που υποστηρίζουν ότι ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν δικός τους. Κατά την ίδια έννοια, βέβαια, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η πρόσφατη ιστορία. Οι σφαγές των Μακεδόνων από τους Έλληνες ( μισθοφόρους ) και τους Βούλγαρους στις αρχές του περασμένου αιώνα.

Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, έχει την ανάγκη να δημιουργεί εχθρούς. Αν δεν έχει εχθρούς, δεν έχει λόγο ύπαρξης. Τι είναι δηλαδή η πατρίδα; Και πως την εννοεί ο καθαείς; Υπάρχει κανένας λόγος, η Κορέα να είναι χωρισμένη σε Βόρεια και Νότια; «Όλοι ενωμένοι», είναι η μόνιμη επωδός, των κάθε λογής,  απατεώνων. Πως είναι δυνατόν όμως, να είμαστε όλοι ενωμένοι, όταν έχουμε διαφορετικά συμφέροντα;  Και σε κάθε περίπτωση, είναι πολλά άλλα, που προηγούνται της πατρίδας. Ο πόλεμος, δεν είναι θέμα κάποιων κακών που τα βάζουνε με τους καλούς. Δεν είναι κακοί οι Αμερικάνοι, που έχουν κάνει μπουρδέλο όλο τον πλανήτη. Είναι τα συμφέροντα, που εκφράζονται μέσω αυτής της πολιτικής. Δεν είναι κακοί οι Γερμανοί, που προκάλεσαν δύο παγκόσμιους πολέμους. Δεν ήταν οι κακοί αποικιοκράτες Εγγλέζοι. Δεν ήταν οι κακοί Τούρκοι, που εισέβαλαν στη Κύπρο. Είναι τα συμφέροντα. Δεν ξεσηκώθηκε κανένας λαός, από μόνος του, να κάνει πόλεμο. Τη φτώχεια, που υποχρεώνει τους Έλληνες να μεταναστεύουν και τους διώχνει από την πατρίδα τους, δεν την προκάλεσαν οι κακοί γείτονες. Δεν κινδυνεύει η Ελλάδα, από τα Σκόπια. Εκατό Ολυμπιακοί υπάρχουν στη Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έβαλε βέτο ο του Πειραιώς να μη χρησιμοποιούν το όνομά του; Ότι έχει το copyright και τα αποκλειστικά δικαιώματα;

Στο τραγούδι της ημέρας, Jovano Jovanke.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ