Ολυμπιακός: Η ολοκλήρωση της κανονικότητας…

Ολυμπιακός: Η ολοκλήρωση της κανονικότητας…

Το ερυθρόλευκο σόου με τον ΠΑΟ, η «χαμένη» ευκαιρία και το ματς που δίνει την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να «τελειώσει» μια και καλή τις παραφωνίες…

Με μια λέξη, απόλαυση. Όταν μάλιστα ο Ολυμπιακός είναι απολαυστικός σε ματς όπως αυτό της περασμένης Κυριακής τότε καταλαβαίνουμε όλοι πως έχει περάσει σε άλλο επίπεδο. Και οι ανταγωνιστές του, όσες… ΕΠΟ και αν επιδιώξουν να πάρουν στο χορτάρι θα χάνουν πανηγυρικά. Όλοι μαζί.

Γιατί το ποδόσφαιρο, όταν το σέβεσαι, είναι αυτό που στο τέλος θριαμβεύει. Και ο Ολυμπιακός επενδύει στο ποδόσφαιρο με αποτέλεσμα ντέρμπι παραδοσιακά όπως με τον ΠΑΟ να μετατρέποντας σε σόου με γκολ και θέαμα. Και μην πει κανείς ότι ο ΠΑΟ είναι στα πέτρινα του χρόνια, δύο πρωταθλήματα στα τελευταία 24 χρόνια έχει, το ξέρουμε αυτό αλλά πάντα αποτελεί τον μεγαλύτερο και δυσκολότερο αντίπαλο του Ολυμπιακού.

O Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς όμως δεν έχει αντίπαλο στην Ελλάδα. Αυτό βεβαίως οφείλει να φροντίζει να το αποδεικνύει σε κάθε αγώνα, όχι γιατί θα αλλάξει αυτό, αλλά γιατί μόνο η χαλάρωση και ο εφησυχασμός μπορούν να τον «νικήσουν». Ένας Ολυμπιακός που απολαμβάνεις να παρακολουθείς, μια ομάδα ολοκληρωμένοι με ποδοσφαιριστές που γουστάρουν να παίζουν και το χαίρονται και έναν προπονητή που πλέον έχει πετύχει στο 100% και περνάει την ομάδα σε άλλο επίπεδο.

Απέναντι στον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός έκανε πράξη την υποχρέωση του αλλά συνάμα για να γίνω λίγο… γκρινιάρης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να τον διασύρει. Το 3-0 δείχνει πολύ μικρό για την διαφορά των δύο ομάδων και για όσα συνέβησαν στο χορτάρι. Δέκα κόντρες για γκολ έβγαλε ο Ολυμπιακός και μόλις μια την τελείωσε σωστά και ας μην μπήκε γκολ, αυτή του Λοβέρα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ήταν λίγο πιο συγκεντρωμένοι στις κόντρες, θα έγραφαν ιστορία το βράδυ της Κυριακής.

Μέχρι εκεί βεβαίως καθώς ξαναλέω αυτός ο Ολυμπιακός είναι ένας από τους καλύτερους που έχουν δημιουργηθεί ποτέ. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες εξαιτίας του «τοξικού περιβάλλοντος» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Το νίκησε και αυτό όμως ο Ολυμπιακός και για να περάσω στον επόμενο στόχο, την Τετάρτη έχει την ευκαιρία να «τελειώσει» μια και καλή με τις παραφωνίες. Δεν ξέρω πόσους θα βρει αυτή την φορά απέναντι του ο Ολυμπιακός, ξέρω όμως ότι είναι με διαφορά καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Πρέπει να το αποδείξει ξανά στο γήπεδο για να πάρει την πρόκριση.

Δεν θα είναι εύκολο, θα επιδιώξει να αντισταθεί όσο μπορεί ο ΠΑΟΚ. Ξεκάθαρα τα πάντα εξαρτώνται από τον Ολυμπιακό. Τον λόγο έχει και πάλι η ομάδα του Μαρτίνς.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ