Ολυμπιακός : Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Ολυμπιακός : Οι αριθμοί λένε την αλήθεια

Ο Χασάν αποτελεί τον ιδανικό δεύτερο σέντερ φορ, καθώς έχει επιδόσεις βασικού…

Ο Αχμέτ Χασάν μπήκε στη ζωή του Ολυμπιακού λόγω Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος εισηγήθηκε δύο φορές την απόκτησή του και η διοίκηση έκανε την επιθυμία του προπονητή πραγματικότητα. Μετά από ενάμιση χρόνο στην ομάδα, ο 27χρονος επιθετικός, αν μη τι άλλο δικαίωσε τον Μαρτίνς.

Οι αριθμοί, κάποιες φορές λένε την αλήθεια, κάποιες άλλες κρύβουν την πραγματικότητα. Στην περίπτωση του Αιγύπτιου, μόνο ψέματα δεν λένε! Μπροστά του βρίσκεται, ο Ελ Αραμπί που έχει πάρει δικαιωματικό την φανέλα του βασικού στο σπίτι του. Δεν γίνεται να βγει ο «φονιάς» από το αρχικό σχήμα.

Ο Χασάν περιμένει τις ευκαιρίες του, ο Μαρτίνς φροντίζει να τον χρησιμοποιεί συχνά και ο Αιγύπτιος βγάζει τα λεφτά του. Στο 2020 (θυμίζουμε ότι αποκτήθηκε και πάλι δανεικός από την Μπράγκα, στη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα) μετρά 17 συμμετοχές και οκτώ γκολ! Σχεδόν ένα γκολ σε δύο ματς.

Το στατιστικό, που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον και δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, είναι ότι στις 17 συμμετοχές, μόλις στις επτά έχει ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα. Τί έχει κάνει, όταν αρχίζει τους αγώνες; Επτά συμμετοχές, ισάριθμα γκολ! Σκόραρε στα πέντε από τα επτά παιχνίδια και απλά με ΟΦΗ και Άρη, πέτυχε από δύο γκολ.

Φυσικά στην περίπτωση του Χασάν, οι φίλοι του Ολυμπιακού δεν έχουν μόνο τη φετινή εικόνα, γιατί και πέρυσι ο παίκτης φορούσε την ερυθρόλευκη φανέλα. Ο απολογισμός του και πάλι ικανοποιητικός, καθώς σε 32 συμμετοχές (17 βασικός), σημείωσε 15 γκολ…

Άποψή μου, είναι ότι ο Χασάν αποτελεί τον ιδανικό δεύτερο επιθετικό. Κάνει την δουλειά του εξαιρετικά και δεν είναι… μουρμούρας. Οι παίκτες θέλουν να αγωνίζονται, κάτι που είναι λογικό. Να παίζουν όλοι δεν γίνεται και υπάρχουν περιπτώσεις (σε όλες τις ομάδες του κόσμου) που κάποιοι αναπληρωματικοί, γκρινιάζουν. Ο 27χρονος επιθετικός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Το αν ο Ολυμπιακός τον αποκτήσει, θα το μάθουμε όταν τελείωσει η σεζόν. Υπάρχει ρήτρα ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, τη οποία η διοίκηση μπορεί να ενεργοποιήσει, αλλά μπορεί και να την διαπραγματευθεί. Το συμφέρον τους θα κοιτάξουν οι Πειραιώτες και καλά θα κάνουν.

Το σίγουρο είναι, ότι ο Πέδρο Μαρτίνς επιθυμεί την παραμονή του Αιγύπτιου στο ρόστερ του Ολυμπιακού…

Υ.Γ. Η εικόνα του Ολυμπιακού στην Θεσσαλονίκη, ήταν σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με αυτή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Είμαι βέβαιος, ότι ο Μαρτίνς, την κρίσιμη ώρα, δηλαδή στον τελικό του Κυπέλλου και κυρίως στην ρεβάνς με την Γουλβς, θα έχει και πάλι την ομάδα έτοιμη. Το μεγάλο ματς – πάντα κατά τη γνώμη μου – είναι αυτό με τους Άγγλους και τους λόγους τους γνωρίζετε πολύ καλά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ