Pizza Hut : Ποιος διάσημος ηγέτης την διαφήμισε παγκοσμίως

Pizza Hut : Ποιος διάσημος ηγέτης την διαφήμισε παγκοσμίως

Κατά τη μακρά πορεία της Pizza Hut στην Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι έχουν να θυμούνται αρκετές διαφημίσεις που ταξίδεψαν τη διάσημη πίτσα ανά τον κόσμο, ωστόσο ξεχωρίζει αυτή με τον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pizza Hut το 1997

Η Pizza Hut ανακοίνωσε την αποχώρησή της από την ελληνική αγορά, κλείνοντας 16 καταστήματά της στη χώρα μας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αλυσίδα καταστημάτων πώλησης πίτσας στον κόσμο, η οποία δραστηριοποιείται σε περίπου 90 χώρες ανά τον κόσμο.

Κατά τη μακρά πορεία της Pizza Hut στην Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι έχουν να θυμούνται αρκετές διαφημίσεις που ταξίδεψαν τη διάσημη πίτσα ανά τον κόσμο, ωστόσο ξεχωρίζει αυτή με τον πρώην πρόεδρο της Σοβιετικής Ένωσης, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, ο οποίος πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pizza Hut το 1997.

Η επίμαχη διαφήμιση
Στη διαφήμιση, στο πλευρό του Γκορμπατσόφ εμφανίστηκε η 10χρονη εγγονή του, Αναστασία, η οποία απολάμβανε ένα λαχταριστό κομμάτι πίτσα.

Στο διπλανό τραπέζι βρισκόταν μία κλασική ρώσικη οικογένεια που αναγνώρισε αμέσως τον πολιτικό ηγέτη.

«Εξαιτίας του βρισκόμαστε στο χείλος της οικονομικής καταστροφής» είπε ο μεσήλικας πατέρας, που δεν καλωσόριζε το άνοιγμα των αγορών.

«Εξαιτίας του έχουμε ελευθερία» ανταπάντησε ο μοντέρνος γιος του.

«Εξαιτίας του είμαστε ελεύθεροι να φάμε την πίτσα μας» κατέληξε η μητέρα και η συζήτηση έκλεισε, με το μήνυμα της διαφήμισης να είναι ότι η πίτσα ενώνει.

To παρασκήνιο της διαφήμισης
Αν και έχουν περάσει περισσότερα από 20 χρόνια, λίγα έχουν γίνει γνωστά για το πώς ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωση, Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, πρωταγωνίστησε στη διαφήμιση της Pizza Hut.

Η Pizza Hut βρήκε το πρόσωπο που θα μετέφερε «μια ιδέα που θα ταξίδευε σε όλες τις ηπείρους» ανέφεραν πηγές που συμμετείχαν στο διαφημιστικό, τις οποίες επικαλείται το περιοδικό Foreign Policy.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία, η οποία επέκτεινε τότε το δίκτυό της στη Ρωσία, επέλεξε να αγνοήσει τη χαμηλή δημοτικότητα του σοβιετικού ηγέτη στη Ρωσία. Ο ίδιος ο Γκορμπατσόφ φέρεται να ήταν διστακτικός να συμμετάσχει στο εγχείρημα.

Σύμφωνα με το περιοδικό Foreign Policy, η σύζυγός του έπαιξε ρόλο στον δισταγμό του, καθώς ανησυχούσε ότι η συμμετοχή στην προώθηση αλυσίδας εστιατορίων από τη Δύση, θα έβλαπτε περαιτέρω την εικόνα του Γκορμπατσόφ.

Αλλά τελικά ο πρώην πρόεδρος της Σοβιετικής Ένωσης συμφώνησε, αν και όχι χωρίς όρους, σύμφωνα με το περιοδικό. Είχε τον τελευταίο λόγο στο σενάριο της διαφήμισης και δεν θα έτρωγε ο ίδιος πίτσα, ισχυριζόμενος ότι θα ήταν ακατάλληλο ως πρώην ηγέτης.

Η Pizza Hut απογοητεύτηκε από αυτή την απόφαση, αλλά κατόρθωσε να κάνει έναν συμβιβασμό – η εγγονή του, η Αναστάσια Βιργκανσκάγια, έφαγε πίτσα στο διαφημιστικό. Σύμφωνα, δε, με τον επικεφαλής της διαφημιστικής εταιρείας BBDO Τεντ Σάιν, ο Γκορμπατσόφ δεν απέρριψε την προσφορά να δοκιμάσει πίτσα πίσω από τις κάμερες.

Σύμφωνα με τον Σκοτ Χίλμπινγκ, υπεύθυνο διαφήμισης της Pizza Hut, ο Γκορμπατσόφ προκάλεσε τη συμμετοχή του στην εκστρατεία λέγοντας ότι «η πίτσα είναι για όλους». Αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο κίνητρο – ο Γκορμπατσόφ ομολόγησε ότι χρειαζόταν επίσης τα χρήματα για να χρηματοδοτήσει το Ίδρυμα Γκορμπατσόφ.

Ενώ το ποσό που καταβλήθηκε δεν έχει αποκαλυφθεί, το Foreign Policy εκτιμά ότι πρόκειται για τουλάχιστον επταψήφιο σε σημερινά δολάρια, ενώ ο προϋπολογισμός για την κινηματογράφηση γενικά εκτιμάται σε «λίγα εκατομμύρια δολάρια».

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ