ΗΠΑ : Το μυστήριο του ακαταλαβίστικου tweet του στρατού που έγινε viral

ΗΠΑ : Το μυστήριο του ακαταλαβίστικου tweet του στρατού που έγινε viral

Τι ήθελε να πει ο αμερικανικός στρατός γράφοντας… «;l;;gmlzxssaw» στο Twitter;

Ο συνδυασμός τηλεργασίας και διαχείρισης των κοινωνικών δικτύων μιας ισχυρής στρατιωτικής δύναμης φαίνεται πως κρύβει τους δικούς του κινδύνους. Τουλάχιστον, αυτό μας έδειξε ένα πραγματικά μοναδικό tweet της Διοίκησης του Αμερικανικού Στρατού.

Το μυστηριώδες tweet αποτελούνταν συνολικά από δεκατρείς χαρακτήρες, και συγκεκριμένα τους: ;l;;gmlzxssaw. Και όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις από τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων, με ορισμένους να λένε για πλάκα ότι ήταν… απόρρητες πληροφορίες – για παράδειγμα ο κωδικός για την εκτόξευση πυρηνικών βομβών – που αναρτήθηκαν από λάθος.

Ένας συνταξιούχος στρατιωτικός, ο Μαρκ Χέρτλινγκ, κατάφερε να συνοψίσει τις αντιδράσεις γράφοντας: «Πρόκειται για πλήκτρα που πατήθηκαν σε κάποια τσέπη, μέσα στα κεντρικά γραφεία του τομέα των πυρηνικών. Δεν συμβαίνει τίποτα».

Πάντως, ο χιουμοριστικός λογαριασμός που ονομάζεται «Τεράστιες Στρατιωτικές Γάτες», και ο οποίος συνήθως αναρτά επεξεργασμένες εικόνες τεράστιων γατών που χειρίζονται στρατιωτικά μηχανήματα, αναδείχθηκε σε σταρ του περιστατικού, γράφοντας: «Θα έχω μεγάλο πρόβλημα…» και υπονοώντας ότι κάποια… άτακτη γάτα που περπάτησε πάνω στο πληκτρολόγιο ήταν ο… συγγραφέας του tweet.

Ωστόσο, η ιστοσελίδα Daily Dot διαπίστωσε ότι οι Τεράστιες Γάτες δεν έπεσαν και τόσο έξω. Και αυτό γιατί ο άνθρωπος που χειρίζεται τη σελίδα συμβαίνει να είναι και τηλεργαζόμενος, αλλά και… γονιός. Έτσι, το πολύ μικρής ηλικίας παιδί του εκμεταλλεύτηκε τις ελάχιστες στιγμές που ο μπαμπάς του είχε ξεχάσει ανεπίβλεπτο το κινητό του και άρχισε να παίζει με τα πλήκτρα, σύμφωνα με την υπηρεσία.

Φυσικά, μπορεί να μην πρόκειται για ατύχημα, αλλά για ένα… φυσικό ταλέντο στα social media που πλέον μεταφέρεται από γενιά σε γενιά.

Έκτοτε, το επίμαχο tweet έχει διαγραφεί – όμως έχει περάσει στην ιστορία.

Ο λογαριασμός, που έχει σχεδόν 200.000 ακολούθους, συνήθως αναρτά ενημερώσεις για επιτυχημένες στρατιωτικές επιχειρήσεις και για τα στρατιωτικά μηχανήματα των ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από Guardian

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ