Διάσημοι που δεν γνωρίζατε ότι έχουν κερδίσει Όσκαρ

Διάσημοι που δεν γνωρίζατε ότι έχουν κερδίσει Όσκαρ

Μια σειρά από αξιοσημείωτους καλλιτέχνες θα κερδίσουν αναγνώριση από την Ακαδημία για πρώτη φορά.

Από το 1929, έχει τιμηθεί ένα ευρύ φάσμα ταλέντων, από κορυφαίους τραγουδιστές όπως ο Elton John και ο Bob Dylan, μέχρι θρύλους εντός και εκτός γηπέδου, όπως ο αείμνηστος Kobe Bryant.

Μερικοί από αυτούς είναι ο θρυλικός τραγουδιστής Stevie Wonder, ο Elton John, ο Kobe Bryantκαι πολλοί άλλοι.

Ο Stevie Wonder κέρδισε το Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για το hit του, «I Just Called To Say I Love You», το 1985. «Δεν μπορώ, δεν μπορώ να το πιστέψω. Πραγματικά δεν μπορώ να το πιστέψω», είπε κατά την ομιλία της αποδοχής του. «Πάντα ονειρευόμουν ότι ήμουν σε μια τελετή βραβείων και οι υποψήφιοι ανέβαιναν, και θα έλεγαν αυτό το τραγούδι και ότι ο νικητής είναι … Και μετά ξυπνούσα. Αλλά ποτέ δεν πίστευα ότι αυτό θα συμβεί. Θα ήθελα να αποδεχτώ αυτό το βραβείο στο όνομα του Νέλσον Μαντέλα», πρόσθεσε, ευχαριστώντας, μεταξύ άλλων, την Dionne Warwick, τον Gene Wilder και την οικογένειά του.

Ο Elton John και ο συνεργάτης του Tim Rice κέρδισαν ένα Όσκαρ για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι για την επιτυχία τους «Can You Feel the Love Tonight» από το «The Lion King» το 1995. Ο John αφιέρωσε το βραβείο στη γιαγιά του, Ivy Sewell, που πέθανε μια εβδομάδα πριν την προβολή.

Ο θρύλος του ΝΒΑ Kobe Bryant, κέρδισε Όσκαρ για τη σθμμετοχή του στην ταινία μικρού μήκους «Dear Basketball» το 2018. Ήταν η πρώτη του υποψηφιότητα και νίκη για Όσκαρ.

Η επιτυχία του Eminem «Lose Yourself» τον βοήθησε να γίνει βραβευμένος με Όσκαρ ράπερ το 2003 αν και δεν παρευρέθηκε στην τελετή για να λάβει το βραβείο αυτοπροσώπως.

Ένας άλλος καλλιτέχνης που έχει πάρει το βραβείο για το καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι είναι ο Lionel Richie«All Night Long»: Η ζωή του Lionel Richie στην μεγάλη οθόνη για το hit του «Say You, Say Me» από το «White Nights» το 1986.

Πηγή: clickatlife.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ