Κλείσιμο
Con-Troll: Αναβλήθηκε το ΑΕΚ - ΠΑΟΚ γιατί δεν θα έβλεπε ο Κούρτιτς πού είναι η άσπρη βούλα.
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι αλλάζει στο Instagram για την προστασία των ανήλικων χρηστών

Τι αλλάζει στο Instagram για την προστασία των ανήλικων χρηστών | to10.gr
08/12/2021 00:50

Περιορίζεται η πρόσβαση των εφήβων σε δυνητικά ακατάλληλο ή επιβλαβές περιεχόμενο.

Αντιμέτωπη με πιέσεις για τις πολιτικές της πλατφόρμας της, η διεύθυνση του Instagram ανακοίνωσε ότι θα είναι πιο αυστηρή με τα είδη περιεχομένου που συστήνει στους ανήλικους χρήστες και θα τους παροτρύνει να δουν κάτι άλλο όταν μένουν κολλημένοι στο ίδιο θέμα.

Την Τετάρτη ο επικεφαλής του Instagram Άνταμ Μοσέρι θα καταθέσει σε επιτροπή του Κογκρέσου για την προστασία των ανηλίκων, εν μέσω κατηγοριών ότι η πλατφόρμα και η μητρική της εταιρεία Facebook βλάπτουν την ψυχική υγεία των εφήβων.

Σε ανάρτησή του σε εταιρικό ιστολόγιο, ο Μοσέρι δηλώνει πως το Instagram θα εμποδίζει στο εξής τη δυνατότητα των χρηστών να κάνουν tag ή να αναφέρονται σε ανήλικους που δεν περιλαμβάνονται στη λίστα των ακολούθων τους.

Ακόμα, από τον Ιανουάριο οι ανήλικοι χρήστες θα μπορούν να διαγράφουν μαζικά τις προηγούμενες αναρτήσεις τους, τα like και τα σχόλια.

Ο Μοσέρι διαβεβαίωσε επίσης ότι εξετάζονται τρόποι να περιοριστεί η πρόσβαση ανηλίκων σε δυνητικά επιβλαβές ή ακατάλληλο περιεχόμενο μέσω της λειτουργίας αναζήτησης, των hashtag, των σύντομων βίντεο Reel, τη λειτουργία «Προτεινόμενοι Λογαριασμοί» και τη σελίδα «Εξερεύνησης».

«Κάνε διάλειμμα»

Σύμφωνα με την ανάρτηση, το Instagram λανσάρει άμεσα τη λειτουργία «Take a Break», η οποία παροτρύνει τους χρήστες να κάνουν διάλειμμα αν χρησιμοποιούν την εφαρμογή για πολλή ώρα. Σε πρώτη φάση η λειτουργία θα είναι διαθέσιμη σε ΗΠΑ, Βρετανία, Καναδά και Αυστραλία.

Ακόμα, από τον Μάρτιο το Instagram θα παρουσιάσει εργαλεία που επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν πόσο χρόνο περνούν τα παιδιά τους στην πλατφόρμα και να επιβάλουν χρονικό όριο.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος του Instagram δήλωσε πως θα παραμείνουν στον πάγο επ’ αόριστον τα σχέδια για ένα «Instagram για παιδιά, του οποίου η ανάπτυξη ανεστάλη λόγω των επικρίσεων.

Η ματαίωση του Instagram for Kids ανακοινώθηκε λίγο μετά την διαρροή εσωτερικών εγγράφων της Facebook από την τέως εργαζόμενή της Φράνσις Χόιγκεν, η οποία αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε πως το Instagram βλάπτει την ψυχική υγεία των εφήβων, ειδικά των κοριτσιών που νιώθουν μειονεκτικά απέναντι στα «ιδεώδη» της ρετουσαρισμένης ομορφιάς.

Εναντίον της Facebook εκκρεμεί επίσης έρευνα που ζήτησαν πολιτειακοί γενικοί εισαγγελείς στις ΗΠΑ προκειμένου να διερευνηθεί αν η εταιρεία προωθούσε το Instagram στους ανηλίκους παρά τις ενδείξεις για δυνητικές βλάβες.

MUST READ

Latest News

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
arrow-back

Κοινοποίηση: Τι αλλάζει στο Instagram για την προστασία των ανήλικων χρηστών