Φαίη Σκορδά: «Είστε καλεσμένος στην εκπομπή μου και μου κάνετε τι;» (vid)

Φαίη Σκορδά: «Είστε καλεσμένος στην εκπομπή μου και μου κάνετε τι;» (vid)

Χαμός στον «αέρα» του «Πρωινού» μεταξύ της παρουσιάστριας και του δικηγόρου του Πέτρου Φιλιππίδη.

Καλεσμένος στο «Πρωινό» ήταν την Πέμπτη (19/5) ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση του ηθοποιού που κατηγορείται για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Ωστόσο, οι τόνοι σύντομα ανέβηκαν όταν η παρουσιάστρια έκανε λόγο για ενσυναίσθηση και ο κ. Δημητρακόπουλος της ζήτησε να εξηγήσει τον όρο.

«Ο καθένας στο πώς αντιδρά είναι διαφορετικό και δε μπορούμε να τα βάλουμε όλα στο ίδιο τσουβάλι. Από την άλλη, από τη μεγάλη σας εμπειρία γνωρίζω ότι πολλές γυναίκες μένουν σε έναν γάμο μετά από σκληρές κακοποιητικές συμπεριφορές. Μέσα από συμπεριφορές που έχουν να κάνουν το σώμα, το σεξουαλικό κομμάτι, με τη λεκτική βία κτλ», είπε αρχικά η Φαίη Σκορδά, με τον δικηγόρο να σημειώνει ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε τυπικές σχέσεις με την πρώτη καταγγέλλουσα.

«Συγκρίνετε ανόμοια πράγματα. Μιλάτε για κακοποίηση σε έναν γάμο, ο Πέτρος Φιλιππίδης με την πρώτη καταγγέλλουσα δεν είχε καμία μα καμία σχέση», τόνισε.

«Μιλάω για τη ψυχολογία της σχέσης που τη ξέρετε καλύτερα, ανάμεσα σε έναν υποτιθέμενο θύτη και ένα υποτιθέμενο θύμα. Υπάρχουν όμως διάφορες εκδοχές της αντίδρασης του θύματος. Δεν τα εκφράζω με επιστημονικούς όρους αλλά πιστεύω ότι τα γνωρίζετε», απάντησε η και ο κ. Δημητρακόπουλος υπογράμμισε πως τα δικαστήρια λειτουργούν με την κοινή λογική.

Στη συνέχεια, η Φαίη Σκορδά ανέφερε πως για να «εκτιμήσεις και να καταλάβεις τη ψυχολογία, πρέπει να έχεις την ενσυναίσθηση. Τώρα φαντάζομαι ότι η ενσυναίσθηση μπορεί να μην πρέπει να κυριαρχεί».

Τότε ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Μ.Δ. Κυριά Σκορδά, ενσυναίσθηση μπορείτε να μου δώσετε έναν ορισμό; Το χρησιμοποιείτε πολύ. Τι σημαίνει ενσυναίσθηση; Μπορείτε να μου δώσετε έναν ορισμό της λέξης ενσυναίσθηση που χρησιμοποιείται συχνά πυκνά στον λόγο σας;

Φ.Σ. Μου κάνετε τώρα τι;

Μ.Δ. Χρησιμοποιείτε έναν όρο και πιστεύω ότι πρέπει να τον εξηγήσετε στον κόσμο.

Φ.Σ. Εγώ λοιπόν, αυτή τη στιγμή, έχοντας την ενσυναίσθηση καταλαβαίνω ότι εσείς μου κάνετε μια επίθεση χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος. Να κάνω ετυμολογική ανάλυση του όρου; Είστε καλεσμένος στην εκπομπή μου και με ρωτάτε τι σημαίνει ένας όρος που τον ξέρουν τα παιδιά μου;

Μ.Δ. Γιατί δεν μου τον λέτε κι εμένα που δεν τον ξέρω;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ