Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Ριζική αλλαγή στην εμφάνισή της παραμένοντας πάντα γοητευτική

Η ηθοποιός Βίνα Ασίκη έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της σε κινηματογραφικές ταινίες και κυρίως βιντεοταινίες της δεκαετίας του ’80. Ο πιο χαρακτηριστικός της ρόλος ήταν αυτός της καθηγήτριας στην ταινία «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και καθιερώθηκε σαν sex symbol της εποχής.

Η επαφή της Βίνας Ασίκη με το θέατρο ξεκίνησε από τότε που ήταν νήπιο. Για αυτό ευθυνόταν η μητέρα της που ήταν ταξιθέτρια στο Εθνικό Θέατρο. Η Βίνα βρέθηκε σε ηλικία 5 ετών να εμφανίζεται στο σανίδι για ένα πολύ μικρό ρόλο, πλάι στην Έλλη Λαμπέτη και τον Δημήτρη Χορν.

Στα 10 της χρόνια πάτησε στη σκηνή του Ηρωδείου δίπλα στην Άννα Συνοδινού, ενώ στα 16 της έπαιξε ένα μεγαλύτερο ρόλο, στο θέατρο Βέμπο μαζί με τον Θανάση Βέγγο. Σπούδασε στη δραματική σχολή Αθηνών του Θεοδοσιάδη, ενώ για πολλά χρόνια παρακολουθούσε μαθήματα χορού.

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Τη δεκαετία του ’80 έπαιξε κυρίως σε κωμωδίες με παρτενέρ μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου και του θεάτρου, όπως ο Θανάσης Βέγγος και η Ρένα Βλαχοπούλου, οι οποίοι της είχαν μεγάλη αδυναμία, ο Κώστας Βουτσάς, ο Σωτήρης Μουστάκας, η Ξένια Καλογεροπούλου, ο Στάθης Ψάλτης και ο Ντίνος Ηλιόπουλος. Μάλιστα, η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη σε θεατρική συνεργασία τους -η Βίνα ήταν αντικαταστάτρια του δεύτερου γυναικείου ρόλου στο μιούζικαλ «Βίκτορ – Βικτόρια»- την είχε χαρακτηρίσει γνήσιο και πηγαίο ταλέντο. Συνολικά εμφανίστηκε σε 27 κινηματογραφικές ταινίες και 30 βιντεοταινίες.

Η άρνησή της να συμμετέχει σε ερωτική ταινία

Παρά το γεγονός ότι οι σκηνοθέτες φρόντιζαν να προβάλλουν τη σέξι εικόνα της, εντούτοις το αποτέλεσμα δεν ήταν καθόλου προκλητικό. Έτσι, όταν της έγινε πρόταση να παίξει σε ερωτική ταινία εκείνη αρνήθηκε, παρότι είχαν ρίξει στα πόδια της πάνω από 1.000.000 δραχμές, για να την πείσουν.

Τι κάνει σήμερα η Βίνα Ασίκη

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται μαζί με τον σύζυγό της, χορευτή και χορογράφο Ορέστη Δημητρίου, με το βραβευμένο παιδικό χοροθέατρο Άμυνα, το οποίο έχουν ιδρύσει στα Άνω Λιόσια υπό την αιγίδα του Δήμου Φυλής.

Θυμάστε την Βίνα Ασίκη; Δείτε πώς είναι 40 χρόνια μετά το sex symbol των 80s

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ