Καιρός : Γενική πρόγνωση για σήμερα 10/5

Καιρός : Γενική πρόγνωση για σήμερα 10/5

Ενημερωθείτε σχετικά με τις μετεωρολογικές προγνώσεις για σήμερα 10 Μαΐου 2018.

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018 αναμένεται άστατος καιρός. Πιο συγκεκριμένα, νεφώσεις αναμένονται από την αρχή του εικοσιτετραώρου κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά που από το μεσημέρι θα επεκταθούν σταδιακά σε όλη σχεδόν τη χώρα. Τοπικές βροχές και όμβροι αναμένονται αρχικά στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, όμως από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα επηρεάσουν και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο Αιγαίο, τις Σποράδες, την Εύβοια και την Κρήτη. Καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι κυρίως στα ηπειρωτικά και την Κρήτη. Η ορατότητα έως το ξημέρωμα καθώς και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 26 βαθμούς, στη Δυτική Μακεδονία και τα βόρεια τμήματα της Ηπείρου από 11 έως 20, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 έως 26, στα νησιά του Ιονίου από 13 έως 21, και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 15 έως 26.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το απόγευμα όμως θα στραφούν σταδιακά σε ανατολικούς ίδιας έντασης. Στο κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νότιες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, από το πρωί όμως και από δυτικά προς ανατολικά θα στραφούν σε δυτικούς 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, από το πρωί όμως θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις που από το μεσημέρι θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και πιθανώς καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 19 έως 25 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή όμβρους κατά περιόδους, ενώ υπάρχει πιθανότητα για καταιγίδα από το μεσημέρι. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 μποφόρ, ενώ προς το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς.

πηγή: meteo.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ