Ένα απόγευμα Κυριακής στο Geco ακούσαμε την Κέλλυ Καλτσή να τραγουδάει το Fly me to the moon

Ένα απόγευμα Κυριακής στο Geco ακούσαμε την Κέλλυ Καλτσή να τραγουδάει το Fly me to the moon

Η ώρα ήταν έξι το απόγευμα και εμείς περνούσαμε την είσοδο της στοάς στον αριθμό 18 της οδού Λέκκα θέλοντας να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει σε αυτόν τον κρυμμένο θησαυρό της πόλης, το 5άστερο ξενοδοχείο Gatsby και το κατάφυτο εστιατόριό του, το ξακουστό Geco.

«Και έτσι με τη λιακάδα και τις εκρήξεις των φύλλων που μεγάλωναν στα δέντρα, όπως ακριβώς εξελίσσονται τα πράγματα στις γρήγορες ταινίες, είχα αυτή τη γνώριμη πεποίθηση ότι η ζωή άρχιζε ξανά από την αρχή με το καλοκαίρι» γράφει ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ στο βιβλίο του «Ο Μεγάλος Γκάτσμπυ» και δεν μπορούσε να μην δημιουργηθεί ένας ευθύβολος συνειρμός με το που φτάσαμε εκείνο το απόγευμα Κυριακής, καταμεσής του αθηναϊκού θέρους, στο Geco, το εστιατόριο που έχει γίνει talk of the town, για όλους τους καλούς λόγους.

Οι τρεις σεφ του Geco / Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Πρώτα από όλα η διακόσμηση, μια προκλητική, φιλόξενη και εκλεπτυσμένη ζούγκλα, με όλη της την εξωτικότατα και το ανάλογο μυστήριο προς ανακάλυψη. Τα χρυσά γράμματα της επιγραφής πάνω στο λευκό μάρμαρο φανερώνουν την κομψότητα της σκέψης

Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Το boutique hotel Gatsby ήρθε στην πόλη πριν δυο χρόνια φέρνοντας μαζί με τον διεθνή αέρα του το Geco, το μενού του οποίου υπογράφει ο βραβευμένος executive chef, Παναγιώτης Φλάκας, σε συνεργασία με τη Γεωργιάννα Χιλιαδάκη και τον Νίκο Ρούσσο, το θρυλικό δίδυμο του Funky Gourmet, με τα δύο αστέρια Michelin.

Όλες οι Κυριακές της Κέλλυς Καλτσή

Κάπως έτσι οι παρέες της Αθήνας αναζητούν να κάνουν τσεκ στο κουτάκι «φαγητό στο Geco», μια φράση που ακούγεται μεταξύ των «ψαγμένων» και «απαιτητικών» της πόλης για να τη συνοδεύσει, αμέσως μετά, μια ακόμα πιο δυνατή πρόταση: «Πάμε να ακούσουμε την Κέλλυ Καλτσή;».

Η Κέλλυ Καλτσή / Photo: Δημήτρης Μιχαλάκης

Κάθε Κυριακή στις έξι το απόγευμα η μαγική φωνή της Κέλλυς φλερτάρει με ακούσματα ρετρό, σικ, ρομαντικά και sophisticated. Τραγούδια που ταιριάζουν στο μέρος και στην ώρα. Τραγούδια που όλοι έχουμε συνδέσει με κάποιες δυνατές αναμνήσεις, από το παρελθόν ή μήπως από το μέλλον;

«Παλιά Αθήνα, γιασεμί και νυχτολούλουδο. Και χρώματα. Πολλά χρώματα» θα μας πει η ίδια η Κέλλυ Καλτσή, περιγράφοντας την εντυπωσιακή performance της.

Photo: Δημήτρης Μιχαλάκης

«Fly Me To The Moon», «L.O.V.E», «Perhaps Perhaps Perhaps», «Summertime», «Girl from Ipanema» είναι μερικά, μόνο, κομμάτια από το μουσικό ρεπερτόριό της, σε μια σπάνια συνύπαρξη κοσμοπολιτισμού και άχρονου χρόνου.

«Ella Fitzgerald, Shirley Bassey και Amy Winehouse είναι οι “φάροι” μου» συμπληρώνει η Κέλλυ.

Αν έπρεπε να αφιερώσει ένα και μόνο τραγούδι στην Αθήνα για το καλοκαίρι, ποιο θα ήταν αυτό, άραγε;

«Το βαλς των χαμένων ονείρων του Μάνου Χατζιδάκι. Δε σου μυρίζει κατευθείαν γιασεμί;» απαντάει γελώντας.

Δείτε το βίντεο

Οι τρεις σεφ του μενού

Ποια είναι η βασική ιδέα πίσω από το μενού; «Η βασική ιδέα πίσω από τα πιάτα του μενού είναι η νοστιμιά» απαντούν ομόφωνα οι τρεις σταρ του μενού.

«Δεν έχουμε όρια ή σύνορα όταν συνθέτουμε ένα πιάτο. Ξεκινάμε με γνώμονα την καλύτερη πρώτη ύλη που μπορούμε να συγκεντρώνουμε στο εστιατόριο καθημερινά ανάλογα με την περίοδο και την εποχή και προσπαθούμε να κρατάμε αυτό το επίπεδο ψηλά. Από εκεί και πέρα αναλαμβάνει η έμπνευση και η μαγειρική. Θέλουμε οι γεύσεις που βγάζουν τα πιάτα μας να είναι κομψές και comfort. Θέλουμε τα πιάτα μας να γίνονται signatures για τους επισκέπτες του εστιατορίου και το καθένα να βρίσκει τους θαυμαστές του» εξηγούν, ενώ δύο από τα κορυφαία πιάτα τους έχουν γίνει ήδη διάσημα, έχοντας περάσει σαν πληροφορία υψηλής προτεραιότητας, από στόμα connoisseur σε αυτί foodie.

Οι «κροκέτες βασιλικού καβουριού» / Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Το «κοτόπουλο-λεμόνι-ρίγανη» / Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Οι «κροκέτες βασιλικού καβουριού» και το «κοτόπουλο-λεμόνι-ρίγανη» είναι δύο γεύσεις που κάποιος θα θυμάται για καιρό.

«Αυτό που μας ενώνει η ανάγκη να προσφέρουμε μία κορυφαία γαστρονομική εμπειρία για απαιτητικούς ουρανίσκους. Στην κουζίνα έχουμε μία δημιουργική συνύπαρξη η οποία μας επιτρέπει να δοκιμάζουμε και να τολμάμε. Μοιραζόμαστε τις σκέψεις μας και τελικά καταλήγουμε στο ίδιο συμπέρασμα: Τα πιάτα μας να είναι νόστιμα και καινοτόμα» λένε οι Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, Νίκος Ρούσσος και Παναγιώτης Φλάκας, με μία φωνή.

Και το απαραίτητο Figgy κοτέιλ / Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Ένα Geco spritz / Photo: Αντώνης Γιαμούρης

Στη μέση του καλοκαιριού. Και τώρα;

Για τις επόμενες Κυριακές του Ιουλίου η Κέλλυ Καλτσή θα εμφανίζεται στο Geco, ενώ τις υπόλοιπες ημέρες, θα βρίσκεται στη Μύκονο.

«Και μου αρέσουν τα μεγάλα πάρτι. Είναι τόσο οικεία. Στα μικρά πάρτι δεν υπάρχει ιδιωτικότητα» όπως λέει, άλλωστε σε κάποιο άλλο σημείο του «Μεγάλου Γκάτσμπυ» ο Φ. Σκοτ Φιτζέραλντ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ