Γιούττα Λίρνταμ: Η Ολλανδή πατινέρ ταχύτητας που «λιώνει» τους πάγους και τα σπάει στα social media (pics)

Γιούττα Λίρνταμ: Η Ολλανδή πατινέρ ταχύτητας που «λιώνει» τους πάγους και τα σπάει στα social media (pics)

Η καλλονή πατινέρ από την Ολλανδία θα σε κάνει να αγαπήσεις το πατινάζ...

Η Γιούττα Λίρνταμ, μια διακεκριμένη πατινέρ από την Ολλανδία, έχει καθιερωθεί ως μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στο παγοδρόμιο, ειδικευόμενη στα αγωνίσματα ταχύτητας. Είναι η τρέχουσα παγκόσμια πρωταθλήτρια και έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2022, όπου τερμάτισε πέμπτη στα 500 μέτρα γυναικών και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στα 1,000 μέτρα.

Η Λίρνταμ γεννήθηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1998, στην Ολλανδία. Άρχισε να ασχολείται με τον αθλητισμό από πολύ μικρή ηλικία και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη χώρα της. Το 2017, κατέκτησε τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας νεανίδων στο Ελσίνκι, ενώ το επόμενο έτος, στο Σολτ Λέικ Σίτι της Γιούτα, τερμάτισε δεύτερη πίσω από την συμπατριώτισσά της Τζόι Μπέουν. Κατά τη σεζόν 2017–2018, κέρδισε τον παγκόσμιο κύπελλο νεανίδων ISU στα 1,000 και 1,500 μέτρα. Επιπλέον, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ολλανδίας στο νεανικό παγοδρόμιο ταχύτητας.

Διαβάστε επίσης: United Cup: Το «χρυσό» δίδυμο Τσιτσιπά – Σάκκαρη εκτοξεύει την Ελλάδα! (pics+vids)

Το 2018, η Λίρνταμ έγινε επαγγελματίας. Από τότε, έχει κερδίσει τρεις παγκόσμιους τίτλους, περιλαμβανομένων των ατομικών 10,000 μέτρων και δύο τίτλων στο ομαδικό σπριντ, ενώ είναι και η τρέχουσα πρωταθλήτρια της Ευρώπης στο σπριντ.

Το 2021 στο Χέρενφεν, κατέκτησε τον τίτλο της Ευρωπαίας πρωταθλήτριας στο σπριντ γυναικών, ενώ το 2020 είχε κερδίσει στα 1,000 μέτρα στο ίδιο μέρος. Το 2023 υπερασπίστηκε με επιτυχία τον τίτλο της στο ευρωπαϊκό σπριντ.

Επίσης, κατέκτησε τον παγκόσμιο τίτλο στα 1,000 μέτρα γυναικών και στο ομαδικό σπριντ στο Σολτ Λέικ Σίτι το 2020. Το επόμενο έτος, τερμάτισε δεύτερη στα 1,000 μέτρα στο Χέρενφεν.

Η Τζούτα Λίρνταμ είναι αναμφίβολα μία από τις πιο ταλαντούχες πατινέρ στον κόσμο και φαίνεται να έχει ένα λαμπρό μέλλον στον αθλητισμό.

Παράλληλα πρόκειται για μία πολύ εντυπωσιακή νέα γυναίκα με μεγάλη απήχηση στα social media όπου κυριολεκτικά λιώνει τους πάγους με τις φωτογραφίες της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ