Θυμάστε την τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη; Δείτε πως είναι στα 75 της η γνωστή ερμηνεύτρια των 60s

Θυμάστε την τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη; Δείτε πως είναι στα 75 της η γνωστή ερμηνεύτρια των 60s

Διαχρονική της επιτυχία υπήρξε το τραγούδι «Σκληρό μου αγόρι»

Η Πόπη Αστεριάδη ήταν μία από τις δημοφιλέστερες τραγουδίστριες της δεκαετίας του 60′ και 70′ και μία από τις γνωστότερες εκπροσώπους της γενιάς του λεγόμενου Νέου Κύματος στην Ελλάδα. Με την ευκαιρία, δείτε πως είναι σήμερα ο Άγγελος Αντωνόπουλος.

Ξεκίνησε την καριέρα της στα μέσα της δεκαετίας του 1960 και τραγούδησε για χρόνια σε μπουάτ της Πλάκας.

Το διασημότερο τραγούδι της, με μεγάλη επιτυχία, ήταν το «Σκληρό μου Αγόρι», που ερμήνευσε το 1968 στην ταινία Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη με τον Αλέκο Αλεξανδράκη και την Μάρω Κοντού σε στίχους Ντίνου Δημόπουλου και μουσική Νίκου Μαμαγκάκη.

Θυμάστε την τραγουδίστρια Πόπη Αστεριάδη; Δείτε πως είναι στα 75 της η γνωστή ερμηνεύτρια των 60s

Επεδίωξε την προώθηση του μουσικού μας πολιτισμού μέσα από το θέατρο, τον κινηματογράφο, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα διεθνή φεστιβάλ, τις περιοδείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Πως είναι σήμερα η Πόπη Αστεριάδη;

Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε πριν λίγους μήνες στην κάμερα του Στούντιο 4 της ΕΡΤ1 για την καριέρα της στις μπουάτ, την οικογένειά της και το ξεκίνημά της στο τραγούδι. Συγκεκριμένα η αγαπημένη τραγουδίστρια ξεκίνησε από την πολυμελή οικογένειά της και τον τρόπο με τον οποίο τραγούδησε για πρώτη φορά δημόσια ως εξαιρετικό ταλέντο.

Τα 4 αγόρια που είχαν προηγηθεί από την ίδια στην οικογένεια, της έμαθαν να φέρεται διαφορετικά: «Γεννήθηκα μέσα στο σπίτι μου γιατί βγήκα 7μηνίτικο. Γεννήθηκα μετά από 4 αγόρια. Χαμός γινόταν γιατί ό,τι έκαναν το έκανα. Τους έβλεπα να ξυρίζονται; Έκανα το ίδιο. Τους έβλεπα στην τουαλέτα όρθιους; Πήγαινα και εγώ. Με φοβέριζε η γιαγιά μου με ένα σπίρτο και μου έλεγε «μην το κάνεις αυτό είναι κακό».

Ξεκίνησα από τα ταλέντα του Οικονομίδη μαζί με την ξαδέρφη μου. Στις Μπουάτ της Πλάκας ήταν τέλεια. Όσες φορές έχω πάει τώρα με πιάνει κάτι γιατί θυμάμαι τα νιάτα μου. Εκεί τα έφαγα, στην Πλάκα. Ήταν τόσο ζεστά με τον κόσμο, γινόμασταν μια παρέα και στο τέλος γινόταν ένα πάρτι.

Μετά άνοιξα και τη δική μου Μπουάτ δύο φορές, την «Ανώ» και την μπουάτ «7». Στην οικογένεια είμαστε 5 τα παιδιά και μαζί με τους γονείς «7» . Έκανα μια εμφάνιση σε έναν επιχειρηματία τότε, στα γενέθλια της κόρης του. Δεν μας είχε πει τι λεφτά θα πάρουμε. Με τα λεφτά που πήρα άνοιξα και το μαγαζί. Ίσως θα ήταν καλύτερα να πάρω ένα σπιτάκι τότε αλλά ήθελα να κάνω μια μπουάτ.

Δεν κυνηγούσα την καριέρα. Ο πατέρας μου είχε αντιρρήσεις, αλλά ο Πατσιφάς τον έπεισε να με αφήσει να ασχοληθώ. Ο Πατσιφάς με άλλαξε, μου έκοψε το μαλλί. Μέχρι τότε είχα τα μαλλιά μου καρέ, τσάρλεστον και δεν μου πήγαιναν. Και φορούσα παντελόνια γιατί ένιωθα πιο άνετα. Αυτός μου διάλεγε τα τραγούδια, αυτός ήθελε να με στείλει στο Παρίσι να τελειώσω τα γαλλικά. Εγώ δεν έκανα τίποτα από αυτά.

Το λάθος μου ήταν να μην κάνω πολλά για την καριέρα μου. Δεν άκουσα, δεν κυνήγησα γενικά. Τα χάνεις λιγάκι γιατί αναρωτιέσαι «Για εμένα έρχονται;». Δεν ήθελα να φανώ. Δεν το’χα.

Σε αυτή τη δουλειά δεν γίνεται να τα έχεις όλα. Και την οικογένεια και το τραγούδι και όλα να τα υπηρετήσεις όπως πρέπει. Όταν άφηνα τα παιδιά για να πάω στο κέντρο, δεν ένιωθα καλά, στεναχωριόμουν. Μεγαλώνω ωραία. Δεν έχει νόημα να κρύβεις την ηλικία σου. Το μόνο που θα με στεναχωρήσει είναι να καθηλωθώ και να μην μπορώ να περπατήσω. Αυτό θα με ρίξει πάρα πολύ», είπε η Πόπη Αστεριάδη στο απογευματινό μαγκαζίνο της ΕΡΤ1.

Πηγή: Athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ