Χάθηκε τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση μετά την προσωπική του περιπέτεια: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται ο Δημοσθένης Πολίτης από το «Παρά Πέντε»

Χάθηκε τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση μετά την προσωπική του περιπέτεια: Δείτε πώς είναι σήμερα και με τι ασχολείται ο Δημοσθένης Πολίτης από το «Παρά Πέντε»

Η προσωπική του τοποθέτηση για όσα βίωσε - Η ζωή και η καριέρα του Νίκου Νικολάου

Το «Παρά Πέντε» είναι μια από τις πιο ξεκαρδιστικές σειρές, που έχουμε παρακολουθήσει στα χρονικά της ελληνικής τηλεόρασης, ωστόσο θυμόμαστε και μέσα από τις επαναλήψεις την πολύ σκοτεινή ιστορία, που οι πέντε ήρωές μας έπρεπε να εξιχνιάσουν.

Απέναντί τους, συγκεκριμένα, υπήρχαν οι πέντε κακοί, με πρωτεργάτη τον μετέπειτα πρωθυπουργό, Άρη Παυρινό, οι οποίοι αφού πρώτα δολοφόνησαν μια κοπέλα, την Ελευθερία Ασλάνογλου, στη Θεσσαλονίκη, μετά βιασμού, ενεπλάκησαν και στο οικονομικό σκάνδαλο της ΕΞΙΤΕΡ, με τους ήρωες της σειράς τελικά να καταφέρνουν να βρουν την άκρη και να δημοσιοποιήσουν κάθε λεπτομέρεια των δύο υποθέσεων, καταστρέφοντας τις ζωές των κακών.

Ένας από αυτούς, φυσικά, ήταν και ο Δημοσθένης Πολίτης, που αργότερα έγινε μεγαλοεκδότης, αναδεικνύοντας τον Παυρινό και, ύστερα, επιλέγοντας να του κάνει αντιπολίτευση, όταν εκείνος έγινε πρωθυπουργός. Ο Δημοσθένης Πολίτης δεν είχε, σύμφωνα με την υπόθεση, συμμετάσχει μονάχα στη δολοφονία της Ασλάνογλου, αλλά παράλληλα σκότωσε και τη σύζυγό του αργότερα, δηλώνοντάς την ως εξαφανισμένη, με τον πατέρα του να είναι γνώστης των πάντων, «ξελασπώνοντάς» τον ειδικά στην πρώτη υπόθεση, αλλά βλέποντας το γιο του να τον κλείνει σε γηροκομείο.

Ο Νίκος Νικολάου στο θέατρο
Ο Νίκος Νικολάου με συνεργάτη του

Η δύσκολη στιγμή του Νίκου Νικολάου

Ο ηθοποιός που υποδύθηκε αυτό το ρόλο, φυσικά μας είχε κερδίσει με την ερμηνεία του κακού μεγαλοεκδότη και έγραψε τη δική του ιστορία στην τηλεόραση και το θέατρο. Ο λόγος γίνεται, φυσικά, για τον Νίκο Νικολάου, ο οποίος μέσα στα χρόνια βρέθηκε σε πολλές σπουδαίες σειρές, με τελευταία την Έξαψη του Mega το 2021, για να ακολουθήσει μια περίοδος από προσωπικές περιπέτειες.

Ο Νίκος Νικολάου ήταν από το Δεκέμβριο του 2019 αναπληρωτής καλλιτεχνικός διευθυντής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδας, όμως μετά από δημοσιεύματα για παρενόχληση, παύθηκε από τα καθήκοντά του. Αφού, όμως, η διερεύνηση της υπόθεσης απέβη άκαρπη και δεν προέκυψε κανένα στοιχείο, τον Ιούνιο του 2021 η Εισαγγελία Αθηνών την έθεσε στο αρχείο. Κατόπιν αυτού, τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς επέστρεψε κανονικά στα καθήκοντά του.

Η απάντησή του στις καταγγλίες

Ο Νίκος Νικολάου είχε πει στον ΑΝΤ1 για την τότε περιπέτειά του: «Δεν το βίωσα τότε κάπως. Προσπάθησα να καταλάβω τι ήταν αυτό που λέμε ανώνυμη καταγγελία. Με τον νομικό τρόπο που έπρεπε, προσπάθησα να δω τι είναι. Τελικά, δεν βρέθηκε καμία καταγγελία. Ήταν μία έωλη, ψευδής καταγγελία, φυσικά και έκλεισε όλο αυτό το θέμα μέσα σε τρεις μήνες».

Και συνέχισε: «Δεν κλήθηκα καν να απολογηθώ. Εγώ έψαχνα να δω τι είναι αυτό το πράγμα και πληροφορήθηκα ότι είναι μία έωλη και ψευδής καταγγελία, που έβαλε ο ίδιος ο εισαγγελέας στο καλάθι των αχρήστων».

Για το εάν επηρέασε την καριέρα του, είπε: «Ξαφνικά προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Στην καριέρα μου δεν με επηρέασε. Οι καριέρες στήνονται με πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια και πολύ μεγάλο κόπο. Δεν κερδίζονται από περιστασιακά πράγματα. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Δεν είχα κάτι να φοβηθώ, συνέχισα τα γυρίσματά μου κανονικά στην »Έξαψη»».

Η ζωή και η καριέρα του

Γεννηθείς το 1956, αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Μετά το τέλος των σπουδών του εργάστηκε ως ηθοποιός κυρίως στο θέατρο. Μέχρι το 1994 έλαβε μέρος σε διάφορες θεατρικές παραγωγές του Εθνικού Θεάτρου. Συνεργάσθηκε με το Ημικρατικό Θέατρο Κρήτης σε διάφορες παραστάσεις, με τον θίασο της Αλίκης Βουγιουκλάκη και του Θύμιου Καρακατσάνη, με διάφορους άλλους θιάσους και με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (Κ.Θ.Β.Ε.). Έχει διδάξει το μάθημα της Υποκριτικής στη Δραματική Σχολή του ΚΘΒΕ και υπήρξε εξωτερικός συνεργάτης του Δεύτερου και Τρίτου Προγράμματος της Ελληνικής Ραδιοφωνίας. Διετέλεσε καλλιτεχνικός διευθυντής στο Κέντρο Πολιτισμού «Παλατάκι» και είναι Αντιπρόεδρος στο «Ελληνικό Κέντρο Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου» (Ι.Τ.Ι).

Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 ξεκίνησε να λαμβάνει μέρος σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές των καναλιών ΕΤ1, ΝΕΤ, MEGA, ANT1, ALPHA και STAR. Κάποιες από αυτές είναι Σκοτεινά Σύννεφα, Ανίσχυρα Ψεύδη, Το μπέρδεμα. Από το 2004 μέχρι σήμερα έχει λάβει μέρος σε κάποιες από τις πιο δημοφιλείς τηλεοπτικές σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης όπως Εραστής Δυτικών Προαστίων, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Μαζί σου, Στο Παρά 5, Ευτυχισμένοι Μαζί, Χαρά Αγνοείται και L.A.P.D..

Τη σεζόν 2019-2020 ερμήνευσε το ρόλο του αστυνομικού Φώτη Σαράντη στη δραματική σειρά Έρωτας Μετά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV και τη σεζόν 2020-2021 το ρόλο του βουλευτή Τζώρτζη Αξιώτη στη δραματική σειρά Έξαψη στο Mega Channel.

Πηγή: athensmagazine.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ