Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Οι καλύτερες ελεύθερες παραλίες της Αττικής

Το καλοκαίρι είναι εδώ, με κάθε αφορμή μας δείχνει τα δυνατά του σημεία και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ανάσα δροσιάς.

Το καλοκαίρι είναι εδώ, με κάθε αφορμή μας δείχνει τα δυνατά του σημεία και εμείς προσπαθούμε να βρούμε μια ανάσα δροσιάς.

Παρακάτω θα βρείτε την λίστα με παραλίες λίγο έξω απο την Αθήνα για στιγμές χαλάρωσης. Aπολαύστε τις και…καλές βουτιές!

Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Βόρεια της Ραφήνας, βρίσκεται μια από τις πιο γνωστές παραλίες της περιοχής, το Κόκκινο Λιμανάκι. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά συγκεντρώνει αρκετό κόσμο και είναι ελεύθερη για να την απολαύσεις..Προσοχή γιατί δε φαίνεται από το δρόμο και πρέπει να κατεβείς τα σκαλιά για να την βρεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Κόκκινο Λιμανάκι Ραφήνας

Άγιος Νικόλαος 

Από την Μαραθώνος στρίβεις δεξιά στο φανάρι της Καλλιτεχνούπολης και σε 6 χλμ. θα βρεις  την παραλία του Αγίου Νικολάου, η οποία μαζεύει αρκετό κόσμο. Δεν είναι ιδιαίτερα οργανωμένη, αλλά πολύ κοντά θα βρεις ένα cafe για τα απαραίτητα.

Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά θα βρεις αρκετές επιλογές αν πεινάσεις. Μπορείς να πληρώσεις και να αράξεις στην ξαπλώστρα σου αλλά κανείς δε θα σε ενοχλήσει αν φέρεις την ψάθα σου και ξαπλώσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα

Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Tα νερά είναι ρηχά ενώ η παραλία δεν είναι οργανωμένη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα

Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Θα την γνωρίσεις από τον μαύρο βράχο στα αριστερά. Είναι στο 46ο χλμ και έχει και ξαπλώστρες αλλά και σε αυτή την περίπτωση μπορείς να «κατασκηνώσεις» ελεύθερα

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας (Αλθέα)

Λίγο μετά την Βάρκιζα θα δεις τον οικισμό Αλθέα. Μετά την ταμπέλα θα μπεις λοξά δεξιά για να ανακαλύψεις δύο παραλίες σε μία. Τα νερά είναι καθαρά η αμμουδιά φιλόξενη και υπάρχει και cafe κοντά για να προμηθευτείς τα απαραίτητα εφόδια. Έχει και κοντινό «νησάκι» για όσους αρέσκονται στις εξερευνήσεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Σκαλάκια Αγίας Μαρίνας (Αλθέα)

Ψάθα

Πρόκειται για μια μεγάλη, με βότσαλο παραλία 2,5 χιλιομέτρων στον Κορινθιακό Κόλπο, 60 χλμ. δυτικά από το κέντρο της Αθήνας, κάτω από τα Βίλια. Δεν είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, αλλά μπροστά στην παραλία υπάρχουν πολλά καφέ, ταβερνάκια και ουζερί. Επίσης μπορείτε να φάτε καλό κρέας στα Βίλια.

Αποτέλεσμα εικόνας για Ψάθα

 Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

Παραλία ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους των βορείων προαστείων. Είναι προς Πόρτο Ράφτη. Μόλις δεις το χαρακτηριστικό εκκλησάκι ο δρόμος θα σε βγάλει στην είσοδο της παραλίας.

Αποτέλεσμα εικόνας για  Ερωτοσπηλιά, Πόρτο Ράφτη

 Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Η παραλία δεν φαίνεται από τον δρόμο, αλλά θα την συναντήσεις προχωρώντας από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Βρίσκεται στα δυτικά μιας φαρδιάς λωρίδας άμμου που ενώνει την Αττική με ένα νησάκι, όπου βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου.

Αποτέλεσμα εικόνας για  Άγιος Νικόλαος Αναβύσσου

Πηγή: Travelstyle.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ