Οκτώ θρύλοι που «μάγεψαν» τον πλανήτη και «έφυγαν» πρόωρα με τον ίδιο τρόπο

Οκτώ θρύλοι που «μάγεψαν» τον πλανήτη και «έφυγαν» πρόωρα με τον ίδιο τρόπο

Θεωρήθηκαν κορυφαίοι στο είδους τους, καθώς υπήρξαν από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην τέχνη τους «μαγεύοντας» τα πλήθη σε κάθε τους εμφάνιση. Εν τέλει όμως από την τεράστια λάμψη τους «θαμπώθηκαν περισσότερο οι ίδιοι», καθώς τους οδήγησε σε πρόωρο και σκληρό θάνατο μέσα από μάχη με τις καταχρήσεις.

Έζησαν έντονα, έφυγαν πρόωρα, αλλά πρόλαβαν να σημαδέψουν ολόκληρο τον πλανήτη με την τέχνη και τον τεράστιο ταλέντο που διέθεταν. Ο λόγος για οκτώ από τους πιο θρυλικούς καλλιτέχνες όλων τον εποχών, οι οποίοι νικήθηκαν από τη φήμη τους και παραδόθηκαν στις καταχρήσεις και την εξάρτησή τους από τις ουσίες.

1. Τζίμι Χέντριξ
Ο Αμερικανός κιθαρίστας θεωρείται ένας από τους κορυφαίους του είδους του στη ροκ μουσική καθώς παρά το νεαρότατο της ηλικίας του, πρόλαβε να… στείλει το παίξιμο σε άλλα επίπεδα! Πέθανε το 1970, στο Λονδίνο, μετά από ένα μείγμα υπνωτικών χαπιών και αλκοόλ, σε ηλικία μόλις 27 ετών. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα του καταραμένου «κλαμπ 27», δηλαδή των καλλιτεχνών που έφυγαν σε αυτή την ηλικία κατά μία… διαβολική σύμπτωση.

2. Κέβιν Ντουμπρόου
Ο τραγουδιστής του Χέβι Μέταλ συγκροτήματος Quiet Riot, γνώρισε μεγάλη επιτυχία στα μέσα της δεκαετίας του ’80 με το άλμπουμ «Metal Health». Πέθανε το 2007 από υπερβολική δόση σε ηλικία 52 ετών.

3. Μέριλιν Μονρόε
Μία από τις μεγαλύτερες, λαμπερότερες και διαχρονικότερες σταρ της μεγάλης οθόνης, παρά το γεγονός ότι έφυγε από τη ζωή στην μικρή ηλικία των 36 ετών (το 1962). Αν και υπάρχει έντονο μυστήριο γύρω από τα αίτια θανάτου της (μέχρι και για δολοφονία) η επίσημη εκδοχή αναφέρει την υπερβολική δόση βαρβιτουρικών.

4. Μάικλ Τζάκσον
Θεωρείται και όχι άδικα ως το μεγαλύτερο ταλέντο της μουσικής, καθώς κάνεις άλλος στην ιστορία δεν έκανε τόσα πολλά πράγματα στο τοπ επίπεδο. Χόρευε, τραγουδούσε, χορογραφούσε, συνέθετε μουσική και έγραφε τραγούδια όλα στο άριστα! Από παιδί-θαύμα, έγινε ακόμη μεγαλύτερος σταρ στη συνέχεια, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον ως τότε κορυφαίο Ελβις Πρίσλεϊ. Εθίστηκε στα υπνωτικά καθώς αδυνατούσε να κοιμηθεί φυσιολογικά φεύγοντας από τη ζωή το 2009. Αιτία η λήψη του ισχυρού σκευάσματος πρόποφολ, το οποίο του χορήγησε ο προσωπικός του γιατρός και το οποίο προορίζεται για νάρκωση ασθενών που πρόκειται να εγχειριστούν. Ηταν μόνο 50 ετών.

5. Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν
Ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην τέχνη της υποκριτικής την τελευταία 25ετία, πέθανε το 2014, νικημένος από τις καταχρήσεις. Επίσημη αιτία θανάτου για τον 46χρονο ηθοποιό, η «οξεία δηλητηρίαση λόγω ενός μείγματος αρκετών φαρμάκων» από την οποία υπέστη καρδιοαναπνευστικό επεισόδιο. Κέρδισε το όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλο για τον ρόλο του στην ταινία Truman Capote.

6. Πρινς
Ο «Πρίγκιπας» ή άλλιως Ρότζερς Νέλσον άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο το 2016 (σε ηλικία 57 ετών) και αυτός νικημένος από την εξάρτησή του από τις ουσίες. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε ότ πέθανε από υπερβολική δόση φαινανυλίου που είναι οπιούχο. Μαζί με τον Τζάκσον και την Μαντόνα, σημάδεψε μουσικά τις δεκαετίες ’80 και ’90, ενώ με τον εκκεντρικό του χαρακτήρα, «λάνσαρε» προχωρημένες (για την εποχή) απόψεις και ντύσιμο.

7. Τομ Πέτι
Πολυτάλαντος, έφυγε πρόσφατα και συγκεκριμένα το 2017 σε ηλικία 66 ετών. Ηταν τραγουδιστής, μουσικοσυνθέτης, πολυοργανοπαίκτης, αλλά και ηθοποιός. Η επίσημη εκδοχή του θανάτου, αναφέρει «…πολλαπλή οργανική ανεπάρκεια», η οποία προκλήθηκε από υπερβολική δόση επτά φαρμάκων. Ο ιατροδικαστής απέδωσε τον θάνατο του διάσημου ρόκερ στην «ανάμεικτη τοξικότητα». Στο πόρισμα, ο θάνατος του Τομ Πέτι καταγράφεται ως «ατύχημα».

8. Γουίντεϊ Χιούστον
Μία από τις μεγαλύτερες φωνές όλων των εποχών, θεωρείται παράδειγμα ερμηνείας και τεχνικής για κάθε τραγουδιστή. Η Γουίτνεϊ αντιμετώπιζε αρκετά προσωπικά προβλήματα, κυρίως ενδοοικογενειακής βίας από τον σύζυγό της Μπόμπι Μπράουν (επίσης τραγουδιστή) με το οποίο ήταν παντρεμένοι ως το 2007 (από το 1992). Αυτό την έσπρωξε στις εξαρτήσεις και τα ναρκωτικά, από τα οποία και πέθανε το 2012 σε ηλικία 48 ετών. Την βρήκαν νεκρή στην μπανιέρα του ξενοδοχείου της όπου διέμενε. Ο θάνατός του χαρακτηρίστηκε ως «τυχαίο πνίξιμο» μετά από ένα μείγμα κοκαΐνης με διάφορα φάρμακα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ