Πίνε για να μάθεις ξένες γλώσσες!

Πίνε για να μάθεις ξένες γλώσσες!

Πίνω για να ξεχνώ τον πόνο μου. Ως τώρα, ναι. Από εδώ και στο εξής ένα ποτηράκι παραπάνω θα σε κάνει να μάθεις και ξένες γλώσσες!

Ασφαλώς και το αλκοόλ δεν είναι γνωστό για τις ιδιότητές του να ενισχύει τις εγκεφαλικές λειτουργίες. Στην πραγματικότητα, “υπονομεύει” όλα τα είδη της γνωστικής λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης της μνήμης. Όλοι θα πουν ότι πίνοντας θα πρέπει πραγματικά να δυσκολευτεί κάποιος να μιλήσει μια ξένη γλώσσα.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο Fritz Renner του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ σε μια νέα δημοσίευση, μετά από σχετική έρευνα, στο περιοδικό Journal of Psychopharmacology, «αντίθετα με ό, τι πιστεύει ο κόσμος με βάση τη θεωρία, είναι ευρέως διαδεδομένη η άποψη των δίγλωσσων ότι η κατανάλωση αλκοόλ βελτιώνει την ευελιξία εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας.

Αυτό προκύπτει από ανεκδοτολογικές αποδείξεις από πολυάριθμες συζητήσεις σε κοινωνικά και λαϊκά μέσα μαζικής ενημέρωσης ». Πόσο αλκοόλ; «Δεν μιλάμε για ένα μπουκάλι ουίσκι σε καθημερινή βάση», χαμογέλασε ο Renner, τονίζοντας: «Ενα – δυο ποτηράκια βελτιώνουν την αντίληψη κατά τη διάρκεια της εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας». Για να το λέει η έρευνα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ