Παραλήρημα στα ελληνικά ταμεία για το «Joker»!

Παραλήρημα στα ελληνικά ταμεία για το «Joker»!

Ούτε «Avengers», ούτε Ταραντίνο, ούτε τίποτα! Το «Joker» έχει αναστατώσει όλη την Ελλάδα

Ούτε «Avengers», ούτε Ταραντίνο, ούτε τίποτα! Το «Joker» έχει αναστατώσει όλη την Ελλάδα, βγάζοντας από το σπίτι ακόμη και κόσμο που… μάλλον είχε να πάει σινεμά από τον «Τιτανικό». Το φιλμ του Τοντ Φίλιπς έκλεισε πρώτη εβδομάδα προβολής (μαζί με τα βραδινά previews της προηγούμενης Τετάρτης) στα 270.128 εισιτήρια! Και είναι μόνο η αρχή…

«Μιλάμε για πάνω από 400.000 εισιτήρια», έγραφα σαν πρόβλεψη την περασμένη Δευτέρα, αντιμετωπίζοντας το άνοιγμα του «Joker» στους ελληνικούς κινηματογράφους και επιχειρώντας να «δω» πού θα φτάσει η ταινία του Τοντ Φίλιπς. Δεν φανταζόμουν τι θα γίνει τις τρεις μέρες που πέρασαν μετά το πρώτο τετραήμερο του φιλμ…

Τα εισιτήρια της Δευτέρας (25.247) πλησίασαν εκείνα της Πέμπτης, γεγονός εξωφρενικό για φιλμ του συγκεκριμένου genre. Η Τρίτη δεν έδειξε ίχνος κόπωσης, με τα εισιτήρια να ανεβαίνουν στα 32.534! Χθες το μεσημέρι όλη η αγορά παραμιλούσε και αναρωτιόταν πού θα πάει αυτή η κατάσταση. Φανταζόμασταν ότι θα προσεγγίσει τα εισιτήρια του περασμένου Σαββάτου (44.419), καθώς η Τετάρτη είναι η μέρα που ο πολύς κόσμος έχει συνηθίσει να πετυχαίνει τις καλύτερες προσφορές εισιτηρίων.

Το απόγευμα παρατήρησα ότι οι περισσότερες προβολές των Village είχαν πιάσει «κόκκινο», φτάνοντας αργότερα και σε απόλυτα sold-out, ακόμη και για μεταμεσονύκτιες! Tο ΑΘΗΝΑΙΟΝ στους Αμπελόκηπους (φωτό) ανακοίνωνε ξαφνικά extra προβολή μετά τα μεσάνυχτα λόγω εξάντλησης των εισιτηρίων! Ακόμη και θερινά σινεμά γέμιζαν, στις 9 του Οκτώβρη. Τα social είχαν πάρει φωτιά, ιδιοκτήτες κινηματογράφων από την Αθήνα μέχρι την Αλεξανδρούπολη μου έστελναν στο inbox του facebook ή σε σχόλια εκεί φωτογραφίες από ουρές και λαοθάλασσα κοινού. Τελικά, χθες κόπηκαν 54.150 εισιτήρια!

Έτσι, η εισπρακτική πορεία του «Joker» στην Ελλάδα δείχνει να… εκτροχιάζεται, καθώς από προβλέψεις του τύπου «θα περάσει τα τριακόσια ή τα τετρακόσια χιλιάρικα σε σύνολο καριέρας;», καταλήξαμε στο κλείσιμο βδομάδας στα 270.128 εισιτήρια (από 167 οθόνες)! Το άξιο προσοχής δεν είναι απλά το υψηλό άνοιγμα. Έχουμε δει και μεγαλύτερα. Το εντυπωσιακό είναι ότι το φιλμ κόβει και τις καθημερινές αριθμό εισιτηρίων παρόμοιο με εκείνον του weekend! Και δεν εμφανίζει σημάδια πτώσης μέρα με τη μέρα. Αν το τοποθετήσουμε στο πλαίσιο μίας τυπικής κομιξάδικης ταινίας, εκεί γνωρίζουμε πως οι πιο οργισμένοι fans του είδους θα τιγκάρουν τα σινεμά στο πρώτο τετραήμερο και στο δεύτερο η πτώση θα φτάσει μέχρι και το 60% περίπου (από 40% στην πιο αισιόδοξη περίπτωση). Εάν τούτο το τετραήμερο η πτώση είναι από ελάχιστη έως ανύπαρκτη, τότε μιλάμε για ένα φαινόμενο προσέλευσης πραγματικά ανεξέλεγκτο, που σχεδόν θυμίζει ιστορικά ταμειακά σουξέ σαν τον… «Τιτανικό»!

Για να καταλάβουμε λίγο καλύτερα τις διαστάσεις της επιτυχίας, το προηγούμενο κινηματογραφικό talk of the town, το «Κάποτε στο… Χόλιγουντ» του Κουέντιν Ταραντίνο, έκοψε 231.744 εισιτήρια μέσα σε οκτώ εβδομάδες, ενώ η οικογενειακή «λαίλαπα» του καλοκαιριού, ο «Βασιλιάς των Λιονταριών», έχει φτάσει τα 292.606 εισιτήρια μετά από δώδεκα εβδομάδες προβολής! Με άλλα λόγια, αυτό που συμβαίνει με το «Joker» είναι πλέον μαζικό. Και συμβαίνει σπάνια (πόσω μάλλον σε ολόκληρη την Ελλάδα). Το μόνο που μένει, πλέον, είναι να παρατηρούμε τα νούμερα (καθημερινά!) και να διαβάζουμε την… αποψάρα του καθενός, ο οποίος θα φροντίσει να γράψει κι από ένα άρθρο «ανάλυσης» (συνήθως περί βίας και απαράδεκτου περιεχομένου του φιλμ ή κατηγορίες κατά του σκηνοθέτη που «κατάκλεψε τον Σκορσέζε»). Σε κάθε περίπτωση, κι αυτά κάνουν μία και μόνο δουλειά: θα στέλνουν τον κόσμο στα σινεμά. Για τόσο σπουδαία ταινία, το λες και καλό.

Πηγή: freecinema.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ