Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του γυναικείου οργασμού

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά του γυναικείου οργασμού

Ένα από τα «taboo» θέματα συζήτησης είναι ο οργασμός της γυναίκας. Πολλές φορές δεν αναφέρεται καν, σα να μην υπάρχει.

Ο οργασμός δεν έχει να κάνει μόνο με την ικανοποίηση και την ευχαρίστηση. Συνιστά και σημαντικό παράγοντα στην ψυχική ηρεμία και ισορροπία μιας γυναίκας.

Ορμόνες

Ενεργοποιεί ορμόνες και νευροδιαβιβαστές της χαράς και της ευτυχίας, νορεπινεφρίνη, σεροτονίνη, ντοπαμίνη και ωκυτοκίνη. Αυτές οι ουσίες βοηθούν στην ψυχική διάθεση της γυναίκας. Επιπλέον το σεξ και ο οργασμός είναι απαραίτητα και για τη σωματική ανάπτυξη πέραν της ψυχολογικής. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι το στήθος της γυναίκας πρήζεται και μεγαλώνει προσωρινά σε μέγεθος κατά τη διάρκεια οργασμού.

Κλειτοριδικός

Ο κλειτοριδικός είναι ο οργασμός που συμβαίνει στο 75% των περιπτώσεων. Κατά τη διαδικασία του σεξ χρειάζεται ερεθισμός στην περιοχή της κλειτορίδας με σκοπό η γυναίκα να μπορέσει να έρθει σε οργασμό. Ο συγκεκριμένος τύπος οργασμού είναι τοπικής αίσθησης και διαρκεί σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.

Γενικότερα ωστόσο η κλειτορίδα αποτελεί μεγάλο taboo ως θέμα συζήτησης. Σε κάποιες πάλι χώρες θεωρείται αμάρτημα να χρησιμοποιείται. Οι κλειτοριδεκτομές που γίνονται σε μουσουλμανικά κράτη, γίνονται με σκοπό την αποφυγή της ηδονής. Γιατί έτσι η γυναίκα θεωρείται πως αμαρτάνει.

Κολπικός

Γνωστό ως το σημείο «G». Ο οργασμός κολπικά για να προκληθεί χρειάζεται κατά βάση ερεθισμό της περιοχής. Αυτός δημιουργείται κατά τη διάρκεια της σεξουαλίκής επαφής και δε συνδέεται απαραίτητά με την κλειτορίδα. Κολπικά μπορούν να εκδηλωθούν πολλαπλοί οργασμοί.

Μεικτός

Ο οργασμός που παράγει τη μέγιστη (τουλάχιστον έτσι λένε) ηδονή. Μεικτός οργασμός σημαίνει ταυτόχρονα κλειτοριδικός και κολπικός με αποτέλεσμα το αίσθημα ικανοποίησης και απόλαυσης να είναι ιδιαίτερα έντονο. Η διάρκειά του μάλιστα είναι περισσότερη από τους άλλους δύο οργασμούς ξεχωριστά.

Taboo

Είναι πολύ αρνητικό το γεγονός ότι το 2019 ακόμα θεωρείται taboo το θέμα του γυναικείου οργασμού. Σε πολλές κοινωνιολογικές έρευνες φαίνεται ,πως οι περισσότερες γυναίκες «ολοκληρώνουν» πιο σπάνια από ότι οι σύντροφοί τους. Αυτή η σεξιστική αντίληψη, ότι η γυναίκα πρέπει να είναι το μέσο για τον αντρικό οργασμό, εξακολουθεί να υπάρχει. Είναι συχνό το φαινόμενο άλλωστε, ένας άντρας να χαρακτηρίσει μία γυναίκα «ανοργασμική».

Και την αποκαλεί έτσι την ίδια ώρα που εκείνος δεν έκανε τίποτα να την ικανοποιήσει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ