Κι αν πετύχεις τυχαία τον/-ην πρώην;

Κι αν πετύχεις τυχαία τον/-ην πρώην;

Καλώς ή κακώς μπορεί να συμβεί. Αλλά εσύ θα έχεις.

Δεν υπάρχει ανώδυνος χωρισμός, υπάρχει απλώς μία βαθμολογική κλίμακα η οποία ξεκινάει από το «λίγο χάλια» με κορυφή τον χωρισμό Κούγια-Βατίδου. Οι πιθανότητες κάποια στιγμή να πετύχεις το πρώην έτερον σου ήμισυ είναι αρκετές, δεδομένου ότι ήσασταν ένα εύλογο χρονικό διάστημα μαζί και μοιραία βγαίνατε στα ίδια μέρη. Σε αυτά τα μέρη ή σε κάποια εκδήλωση που μπορεί να ενδιαφέρει και τους δύο ή ακόμη και σε κάποιο μπαρ που είχατε ανακαλύψει μαζί, κάποια στιγμή ίσως έρθετε τετ-α-τετ. Ψυχραιμία, δεν τελείωσε κι ο κόσμος.

Θυμήσου πώς χωρίσατε
Η αντίδραση σου πρέπει λίγο να κινείται στο πλαίσιο του τρόπου που χωρίσατε. Δηλαδή αν σε απάτησε και πέταξες τα πράγματα του/-ης από το μπαλκόνι, θα είναι λίγο αψυχολόγητο αν το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να δώσεις μία αγκαλιά. Από την άλλη, αν χωρίσατε φιλικά θα είναι αγένεια αν σηκώσεις μύτη και κοιτάξεις αλλού, σαν να είστε δύο άγνωστοι.

Προσπάθησε να παραμείνεις άνετος/-η
Το χειρότερο σενάριο: έστω ότι χωρίσατε άσχημα και το φταίξιμο ήταν όλο του/της πρώην. Το τελευταίο που θέλεις είναι να αναβιώσεις τα συναισθήματα που είχες τότε. Πάρε μερικές βαθιές ανάσες, υπενθύμισε στον εαυτό σου ότι είναι χαζό να δίνεις αξία σε ανθρώπους που δεν σου συμπεριφέρθηκαν σωστά και κυρίως θυμήσου ότι αν κάποιος θα έπρεπε να θέλει «να κρυφτεί» είναι ο/η πρώην.

Δώσε την προσοχή σου κάπου αλλού
Εντάξει, βρίσκεστε στο ίδιο μπαρ ή εστιατόριο, η ζωή συνεχίζεται από εκείνη τη στιγμή κιόλας. Αφού κάθεσαι και είσαι με την παρέα σου ή τους συναδέλφους σου, προσπάθησε να ξεχάσεις ότι είστε στο ίδιο μαγαζί και συνέχισε αυτό που έκανες. Το πρώτο πεντάλεπτο θα σου είναι λίγο δύσκολο να ξεχαστείς, αλλά καθώς περνάει η ώρα θα γίνεται ακόμη πιο εύκολο, μέχρι που όντως θα ξεχάσεις την ύπαρξή τους/της.

Αν δεν αντέχεις, φύγε
Αν η τακτική του να υποκριθείς τον αδιάφορο/-η δεν απέβη καρποφόρα, φύγε. Δεν είναι ανώριμο, αντιθέτως είναι πολύ συνειδητοποιημένη κίνηση να αναγνωρίζεις τα συναισθήματά σου και να τα αποδέχεσαι. Πλήρωσε, πες ότι προέκυψε κάτι επείγον και φύγε.

Αν κοιταχτείτε τυχαία;
Για το θεό, μην σφυρίξεις αδιάφορα και κοιτάξεις αλλού. Αφού κοιταχτήκατε τυχαία, θα είναι δέκα φορές πιο ντροπιαστικό –για εσένα- να κάνεις ότι δεν τον/-ην είδες. Αντ’ αυτού, χαμογέλασε αμυδρά και συνέχισε το ποτό/φαγητό/συζήτηση.

Κι αν σε προσεγγίσει;
Εδώ είναι η μεγάλη πρόκληση. Αν ήσουν ο λόγος που τερμάτισε η σχέση, προσπάθησε να είσαι όσο πιο ευγενικός/-η μπορείς, δείξε συμπάθεια και άσε τον/-ην πρώην σου να οδηγήσει την κουβέντα. Από την άλλη αν η/ο πρώην σου σύντροφος ήταν ο λόγος που χωρίσατε, πες κάτι ανάλογο του «ελπίζω να είσαι καλά, χάρηκα που σε είδα, πρέπει να γυρίσω στην παρέα μου» και γύρνα στην παρέα σου.

Στην περίπτωση που χωρίσατε πολιτισμένα, χωρίς να φταίει κάποιος, ίσως είναι καλό να μην αναφέρεις –αν έχεις- την νυν σου σχέση. Πες τα νέα σου, μίλα για εκείνον το άτομο από τη δουλειά που πάντα σχολιάζατε, απλά απόφυγε να αναφέρεις νέα ρομαντικού περιεχομένου.

Δείξε και εσύ ενδιαφέρον
Ανταπόδωσε το –πιθανό- ενδιαφέρον του/της και ρώτα τι κάνει στη ζωή του/της. Είναι απολύτως λογικό να ενδιαφέρεσαι αν είναι καλά, από τη στιγμή που υπήρξε κομμάτι της ζωής σου. Μόλις σου πει ό,τι έχει να σου πει, τερμάτισε την κουβέντα ευγενικά. Μπορείς να πεις ότι χάρηκες που τα είπατε και αντίο.

Θυμήσου ότι εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου
Όπως και να μας φέρθηκε κάποιος, είναι στο χέρι μας πόσο θα το αφήσουμε να μας επηρεάσει. Εσύ έχεις τον έλεγχο της ζωής σου και το τελευταίο που θέλεις είναι να αφήσεις κάποιον να έχει πραγματική επίδραση πάνω της – ή τουλάχιστον να νομίζει ότι έχει.

Πηγή: in2life.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ