Σε άφησε: Σε πόσες ημέρες δικαιολογείται το come back του;

Σε άφησε: Σε πόσες ημέρες δικαιολογείται το come back του;

Ποιo είναι το deadline για να τον δεχθείς πίσω;

Έστω ότι χωρίσατε. Έχει πολύ μεγάλη σημασία ο λόγος για τον οποίο φτάσατε σε αυτή την απόφαση. Αν είναι κάτι τόσο σοβαρό που και να τα ξαναβρείτε δε θα ξεπεραστεί, το άρθρο αυτό δεν είναι γραμμένο για εσένα. Αν όμως χωρίσατε για έναν λόγο ο οποίος μπορεί να ξεχαστεί και να κάνετε μια νέα αρχή, τότε ίσως σου φανεί χρήσιμο.

Συνήθως οι άντρες και να έχουν συναισθήματα για τη σύντροφό τους, τις πρώτες ώρες ενός χωρισμού δε σοκάρονται ιδιαίτερα. Νομίζουν ότι ο κόσμος είναι δικός τους, πως τώρα θα ζήσουν ελεύθεροι κι ωραίοι και σκέφτονται πολύ πως να δικαιολογήσουν το χωρισμό στον οποίο θέλουν σώνει και καλά”το διαζύγιο” να βγει με υπαιτιότητα της γυναίκας. Ακόμη κι αν φταίνε εκείνοι, προσπαθούν να μειώσουν το μέγεθος των συναισθημάτων τους για την πρώην σύντροφό τους ή να την απαξιώσουν βρίσκοντάς της ελλατώματα ώστε να αισθανθούν καλύτερα που χώρισαν.

Οι άντρες συνήθως περνούν πιο εύκολα τον πρώτο καιρό του χωρισμού ενώ αντίθετα οι γυναίκες χειρότερα. Οι άντρες αρχίζουν να δυσκολεύονται μακροπρόθεσμα, ενώ εκεί είναι που οι γυναίκες τους έχουν ξεπεράσει. Αυτό αποτελεί status quo στις διαπροσωπικές σχέσεις και οφείλεται στη γενικότερη ψυχολογία των δυο φύλων: Oι άντρες είναι πιο εκρηκτικοί και σκέφτονται βραχυπρόθεσμα, σε αντίθεση με τις γυναίκες που κατά κύριο λόγο είναι πιο ψύχραιμες και σκέφτονται τις μακροπρόθεσμες συνέπειες των πραγμάτων.

Αλλά ας πάμε στο κυρίως θέμα μας: Αν ένα ζευγάρι χωρίσει για έναν λόγο ο οποίος όπως είπαμε είναι διαχειρίσιμος και η απόφαση είναι είτε κοινή είτε πάρθηκε κατά κύριο λόγο από εκείνον, τότε να ξέρετε ότι ανάλογα με το πότε θα επιστρέψει, εξαρτάται και το τι περίπου αισθάνεται. Συνυπολογίστε πως συνήθως ένας άντρας δεν ξέρει τι θέλει. Σχεδόν ποτέ. Ακόμα και όταν κάθεται στην κουνιστή του πολυθρόνα σκεπασμένος με μια κουβέρτα στα βαθιά του γεράματα και περιμένει να πεθάνει ακόμη αναρωτιέται. Οι άντρες πραγματικά είναι πάντοτε μπερδεμένοι. Χωρίς λόγο. Έτσι για να είναι. Επομένως, κρατήστε το κάπου αυτό γιατί παίζει ρόλο στο πότε θα πάρει είδηση ότι σας θέλει.

Ένας άντρας πάντως που νιώθει πράγματα για μια γυναίκα, κακά τα ψέμματα, μέσα σε λίγες και μόνο ώρες θα αρχίσει να ενοχλείται από την απουσία της. Εκεί είναι που θα κάνει ότι πιο ανόητο μπορεί για να ξεπεράσει τα συναισθήματά του. Θα αναζητήσει κάποια άλλη για να επιβεβαιωθεί, θα βγει με τους φίλους του, θα ζητήσει και καμια συμβουλή από τον κολλητό του ο οποίος σαφώς δε θα το τη δώσει γιατί δεν έχει ιδέα τι να του πει, μπορεί να κάνει κι ένα γερό μεθύσι να πέσει ξερός στο κρεβάτι, τέτοια πράγματα. Αν με αυτά αρχίσει να την ξεχνάει, τότε μάλλον δεν την αγαπούσε και πάρα πολύ ή δεν είχε και πολλά να διακινδυνεύσει. Αν πάλι αισθάνεται πως του λείπει περισσότερο, τότε μάλλον κάτι υπάρχει εκεί.

Ακόμη και οι πιο σκληροί μεν, αλλά ακόμη ερωτευμένοι δε άντρες, μέσα σε 72 ώρες δίνουν σημάδια ζωής. Μπορεί να μην είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενε μια γυναίκα, δηλαδή να γυρίσουν πίσω μετανιωμένοι και πεσμένοι στα γόνατα, αλλά θα είναι μια αντρική ανώριμη σαχλαμαρίτσα, ένα μήνυμα σα να μην τρέχει τίποτα το οποίο όμως θα κρύβει πολλά. Bέβαια εκείνη που πρέπει να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα είναι η γυναίκα, αφού εκείνος θα έχει στείλει πραγματικά ότι πιο άσχετο για την περίσταση. Αν ο πρώην σου λοιπόν δεν έχει εμφανιστεί στις 3 μέρες με αυτό το awkward μήνυμα ή κάτι άλλο τελοσπάντων, τότε να αρχίσεις να σκέφτεσαι αν αξίζει τον κόπο να περιμένεις. Η μια εβδομάδα είναι το deadline. Ακόμη και οι μεγαλύτεροι εγωιστές, μέσα σε μια εβδομάδα, αν η καρδιά τους είναι να κάνει το κρακ θα το κάνει και θα επιστρέψουν.

Αυτό δε σημαίνει ότι ένας άντρας δε μπορεί να κάνει comeback και ghosting και πολλές εβδομάδες ή και μήνες μετά, όταν δε θα φταίνε τα αισθήματά του αλλά η ζωή που τον εκδικήθηκε πολύ. Γιατί μετά από εσένα, μπορεί τελικά να μη βρει αυτό που ήθελε ή να μην του έρθουν τα πράγματα όπως τα περίμενε και τότε να σε ξανασκέφτηκε. Τότε όμως να ξέρεις ότι δε θα είναι τόσο εύκολο να διακρίνεις αν έχει όντως συναισθήματα ή αν κοιτάει το συμφέρον του. Όταν ένας άνθρωπος γυρίσει πίσω μετά από 3 μήνες προφανώς και έζησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα αναζητώντας ή κάνοντας κάτι άλλο το οποίο τελικά δεν του βγήκε. Καλό είναι να μη ζούμε stand by. Δεν είμαστε ηλεκτρικές συσκευές.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ