Κάνει πλάκα ο Φερστάπεν και αγγίζει το 2ο σερί πρωτάθλημα

Κάνει πλάκα ο Φερστάπεν και αγγίζει το 2ο σερί πρωτάθλημα

Ο Μαξ Φερστάπεν, ήταν ο θριαμβευτής του Grand Prix του Βελγίου παρ' όλο που ξεκίνησε από την 14η θέση και βρίσκεται ακόμα πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο Μαξ Φερστάπεν μετέτρεψε για παράσταση για ένα ρόλο το Grand Prix του Βελγίου που πραγματοποιήθηκε στην πίστα του Spa. Ο Ολλανδός μπορεί να ξεκίνησε από την 14η θέση, εξαιτίας ποινής που του επιβλήθηκε στις χτεσινές κατατακτήριες δοκιμές, ανέκαμψε πολύ γρήγορα ωστόσο και κατάφερε να πάρει μια τελικά πολύ άνετη νίκη. Τον βάθρο συμπλήρωσαν οι Πέρεζ και Σάινθ, με τη Red Bull να κάνει το 1-2.

Ο Σάινθ κατάφερε να διατηρήσει την πρωτοπορία έπειτα από την εκκίνηση των οδηγών, με τον πρώτο γύρο ωστόσο να σημαδεύεται από την επαφή Χάμιλτον με Αλόνσο που έφερε και την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας. Αμέσως μετά υπήρξε νέο συμβάν με τους Μπότας και Λατίφι, με τον πρώτο να αναγκάζεται να αποχωρήσει από τον αγώνα.

Διαβάστε επίσης: Τα… έχωσε στον Χάμιλτον ο Αλόνσο: «Τι ηλίθιος! Ξέρει να οδηγάει μόνο όταν είναι πρώτος» (vid)

Την ίδια ώρα ο Φερστάπεν ξεκίνησε να ανεβάζει ρυθμό και να κερδίζει τις θέσεις τη μία μετά την άλλη. Στον 12ο γύρο ο Ολλανδός είχε βρεθεί ήδη στην κορυφή του race, αφήνοντας πίσω του τον Πέρεζ και εκμεταλλευόμενος τα μαλακά ελαστικά του. Στον 1ιο γύρο μπήκε στα πιτς και άλλαξε σε μεσαία γόμα, ενώ ξαναπέρασε τον Σάινθ και βρέθηκε και πάλι πρώτος.

Μέχρι το φινάλε του αγώνα ο παγκόσμιος πρωταθλητής δεν απειλήθηκε από κανέναν, με τον Πέρεζ να διατηρεί επίσης άνετα τη 2η θέση, δίνοντας στην Red Bull το 1-2 και ένα ισχυρό προβάδισμα για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Ουσιαστικά μόνο η τελευταία θέση του βάθρου είχε ενδιαφέρον για κάποιο διάστημα με τον Σάινθ τελικλα να αντέχει στην πίεση του Ράσελ και να τερματίζει 3ος.

Με τη νίκη αυτή ο Φερστάπεν ξέφυγε ακόμα περισσότερο στη βαθμολογία των οδηγών. Ο Λεκέρ τερμάτισε 5ος, ωστόσο δέχτηκε ποινή, με τον Αλόνσο να το εκμεταλλεύεται και να προσπερνάει τον Μονεγάσκο.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ