Formula 1: Ο Σάινθ την pole position λόγω τιμωρίας του Φερστάπεν

Formula 1: Ο Σάινθ την pole position λόγω τιμωρίας του Φερστάπεν

Ο Μαξ Φερστάπεν ήταν εκείνος που έκανε τον πιο γρήγορο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές του Σπα, λόγω τιμωρίας ωστόσο θα εκκινήσει από τη 15η θέση, με τον Κάρλος Σάινθ να ξεκινάει πρώτος.

Με μόνο μία προσπάθεια στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix του Σπα, στο Q3, ο παγκόσμιος πρωταθλητής Μαξ Φερστάπεν έκανε επίδειξη ισχύος απέναντι στους αντιπάλους του στη Formula 1 και ήταν ταχύτερος όλων με διαφορά πάνω από έξι δέκατα του δευτερολέπτου.

Παρ’ όλα αυτά, ο Ολλανδός δεν θα εκκινήσει αύριο (27/8) από την πρώτη θέση αλλά από τη 15η λόγω τιμωρίας που του επιβλήθηκε επειδή ξεπέρασε στα πρώτα δοκιμαστικά το επιτρεπόμενο όριο αλλαγών σε μηχανικά εξαρτήματα. Αντ’ αυτού η pole position κατέληξε στα «χέρια» του Κάρλος Σάινθ που είχε τον 2ο καλύτερο χρόνο.

Η κατάταξη των δοκιμαστικών (χωρίς την τιμωρία του Φερστάπεν):

Διαβάστε επίσης: «Κλείνει» τον Ελίασον η ΑΕΚ – Στα 2 εκατομμύρια το deal!

Από τα μισά των κατατακτήριων δοκιμών και έπειτα ο Ολλανδός αποσύρθηκε στα πιτς, με τον Λεκλέρ, που επίσης λόγω τιμωρίας θα εκκινήσει πολύ πίσω στο Grand Prix να βοηθάει τον ομόσταυλό του Σάινθ να εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση που αυτομάτως και pole position στο βελγικό Grand Prix.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ