Καταργούνται οι ζώνες φιλάθλων στο Τόκιο λόγω Covid-19

Καταργούνται οι ζώνες φιλάθλων στο Τόκιο λόγω Covid-19

Την κατάργηση των έξι ζωνών που είχαν προβλεφθεί για την παρακολούθηση των Ολυμπιακών Αγώνων ανακοίνωσε η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιούρικο Κόικε.

Οι έξι ζώνες φιλάθλων, όπου είχαν αρχικά σχεδιαστεί προκειμένου οι Ιάπωνες να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς αγώνες στο Τόκιο (23 Ιουλίου-8 Αυγούστου), σε γιγαντιαίες οθόνες, ακυρώνονται λόγω της πανδημίας Covid-19, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβερνήτης της ιαπωνικής πρωτεύουσας, Γιούρικο Κόικε.

«Αποφασίσαμε να ακυρώσουμε αυτά τα γεγονότα που φέρνουν κοντά τους ανθρώπους», είπε σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.

«Πιστεύω ότι αυτά είναι απαραίτητα μέτρα, όταν ψάχνω από διάφορες οπτικές γωνίες, για επιτυχείς Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε το διαδίκτυο ακόμη περισσότερο για να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα των Αγώνων, δίνοντας πολλές πολιτιστικές πληροφορίες», συνέχισε.

Η Ιαπωνία έχει ήδη απαγορεύσει σε ξένους φιλάθλους να εισέλθουν στην επικράτειά της για τους Αγώνες και έχει επίσης μειώσει τον αριθμό των εθελοντών και των προσκεκλημένων.

Η ανακοίνωση έρχεται δύο ημέρες πριν από μια σημαντική συνάντηση της οργανωτικής επιτροπής, για να οριστικοποιηθεί τι θα ισχύσει για τους τοπικούς θεατές.

Πολιτικοί και διοργανωτές πιέζουν να επιτρέψουν την παρουσία ορισμένων θεατών, αλλά εμπειρογνώμονες υγείας που συμβουλεύουν την κυβέρνηση πιστεύουν ότι θα ήταν ασφαλέστερο να διεξαχθούν οι αγώνες πίσω από κλειστές πόρτες, χωρίς φιλάθλους.

Να σημειωθεί ότι μόλις το 6% του ιαπωνικού πληθυσμού είναι πλήρως εμβολιασμένο προς το παρόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ