Εξι Πολωνοί κολυμβητές έχασαν τους Αγώνες από λάθος της ομοσπονδίας

Εξι Πολωνοί κολυμβητές έχασαν τους Αγώνες από λάθος της ομοσπονδίας

Ένα διοικητικό λάθος της πολωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης θα στερήσει από έξι αθλητές της χώρας τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έξι πολωνοί κολυμβητές που επρόκειτο να συμμετάσχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα χάσουν την κορυφαία διοργάνωση, καθώς αναγκάσθηκαν να φύγουν από την Ιαπωνία πριν από την έναρξη των Αγώνων και μετά από διοικητικό λάθος της πολωνικής ομοσπονδίας κολύμβησης (PZP).

Επιστρέφοντας στην Πολωνία την Κυριακή (18/7), οι κολυμβητές απείλησαν να αναλάβουν νομική δράση και κάλεσαν τον πρόεδρο της PZP να παραιτηθεί.

«Θα ήθελα να εκφράσω τη βαθύτατη λύπη μου για την κατάσταση», ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της PZP, Πάβελ Σλομίνσκι, ο οποίος παραδέχτηκε το λάθος.

Η Αλίσια Τσορτζ, μία από τους έξι κολυμβητές που έπρεπε να επιστρέψουν στην Πολωνία, κατήγγειλε την «ανικανότητα» της PZP στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μαζικής ενημέρωσης, λέγοντας ότι η ομοσπονδία «παρερμήνευσε τους κανόνες».

«Φαντασθείτε να θυσιάζετε πέντε χρόνια από την ζωή σας και η θυσία σας να εξελιχθεί σε μια τεράστια αποτυχία», επεσήμανε η Τσόρτζ, η οποία συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και του 2016.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ