Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/8)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αποκλείστηκε από το μονό, ωστόσο πήρε τη πρόκριση στα προημιτελικά του μεικτού, στο πλευρό της Μαρίας Σάκκαρης. Δείτε τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές στη πέμπτη μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του μονού στο Ολυμπιακό τουρνουά του τένις, καθώς ηττήθηκε με 2-1 σετ από τον Γάλλο Ουγκό Ουμπέρ. Ο Έλληνας προηγήθηκε με 1-0 (6-2), αλλά ο 23χρονος αντίπαλός του, πήρε τα δύο επόμενα (7-6, 6-2) και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο Τσιτσιπάς ένιωσε πόνους στο δεξί του γόνατο, προς το τέλος του δεύτερου σετ, κάτι που επηρέασε την μετέπειτα απόδοσή του.

Στο μεικτό τα πράγματα ήταν διαφορετικά για τον Στέφανο, καθώς μαζί με την Μαρία Σάκκαρη, πήραν το εισιτήριο για τους «8». Το ελληνικό δίδυμο επικράτησε των Οζέρ-Αγιασίμ – Νταμπρόφσκι με 2-0 σετ (6-3, 6-4) και θα αντιμετωπίσουν τους Αυστραλούς, Μπάρτι και Πιρς για μια θέση στα ημιτελικά.

Τις εντυπώσεις έκλεψαν οι Μαρία Κυρίδου και Χριστίνα Μπούρμπου, οι οποίες προκρίθηκαν με εντυπωσιακό τρόπο στο τελικό της δικώπου στην κωπηλασία. Οι ελληνίδες τερμάτισαν πρώτες, στην πρώτη ημιτελική σειρά, με χρόνο 6:48.70, επίδοση που αποτέλεσε παγκόσμιο ρεκόρ. Ωστόσο, η ομάδα της Νέας Ζηλανδίας κατέβασε και άλλο τα χρονόμετρα (6:47.41) και έκανε αυτή τον κορυφαίο χρόνο στην ιστορία.

Οι Ελληνίδες πρωταθλήτριες θα αγωνιστούν στον τελικό της δικώπου τα ξημερώματα της Πέμπτης (29/7, 03:30), με στόχο το βάθρο.

Στην κολύμβηση, τόσο ο Ανδρέας Βαζαίος, όσο και ο Απόστολος Παπαστάμος δεν μπόρεσαν να πάρουν την πρόκριση για τα ημιτελικά στα 200μ. μικτής. Ο πρώτος τερμάτισε έβδομος στη πέμπτη  σειρά με χρόνο 1:58.84, ενώ ο δεύτερος ήρθε τέταρτος στη δεύτερη, με 2:00.38. Στο σύνολο, ο Βαζαίος κατετάγη 24ος και ο Παπαστάμος 35ος.

Πρεμιέρα έκακαν οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στην κατηγορία 470 της ιστιοπλοΐας. Μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών, βρίσκονται στην 7η θέση της γενικής κατάταξης, με 11 βαθμούς ποινής.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των γυναικών, οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη βρίσκονται στην 13η θέση της γενικής κατάταξης. Στις δύο πρώτες ιστιοδρομίες κατέλαβαν την 15η και 9η θέση και έχουν συνολικά 24 βαθμούς ποινής.

Ο Ιωάννης Μιτάκης υποχώρησε στην κατάταξη της κατηγορίας Finn, ολοκληρώνοντας την αγωνιστική μέρα στην 10η θέση, Στις δύο σημερινές ιστιοδρομίες πήραν την 13η και 6η θέση και έχουν συνολικά 23 βαθμούς ποινής.

Ο Βύρων Κοκκαλάνης παρέμεινε στην 13η θέση της γενικής κατάταξης των RS:X ανδρών, μετά την ολοκλήρωση και της 9ης κούρσας. Ο Έλληνας πρωταθλητής, ο οποίος έχει 91 βαθμούς ποινής, κατετάγη 18ος, 19ος και 6ος στις σημερινές ιστιοδρομίες.

Αντίστοιχα, η Κατερίνα Δίβαρη ανέβηκε στην 20η θέση της γενικής κατάταξης, μετά από εννέα ιστιοδρομίες, έχοντας 130 βαθμούς ποινής. Η Ελληνίδα αθλήτρια κατετάγη 23η, 15η και 18η στις τρεις σημερινές κούρσες.

Τέλος, η Ελισάβετ Τελτσίδου κατέλαβε την έβδομη θέση στην κατηγορία -70 κιλών στο τζούντο. Η Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε νικηφόρα τους δύο πρώτους γύρους, αλλά ηττήθηκε στα προημιτελικά από την Ρωσίδα Μαντίνα Ταϊμάσοβα. Συνέχισε στα ρεπεσάζ, αλλά η Γερμανίδα Τζιοβάνα Σκοκιμάρο την «έφραξε» το δρόμο προς το χάλκινο μετάλλιο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ