Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Πόλο θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία για μια θέση στους «8»

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η Εθνική Πόλο θα αντιμετωπίσει την Ιαπωνία για μια θέση στους «8»

Η εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδος θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη την Ιαπωνία και θα παλέψει για την πρόκριση της για μια θέση στους «8» των Ολυμπιακών Αγώνων.

Για μία θέση στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά προετοιμάζεται η Εθνική ομάδα πόλο, όπου θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Ιαπωνία.

Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου θα βρεθεί απέναντι στους Ιάπωνες για την τρίτη ημέρα του Α΄ ομίλου την Πέμπτη (29/7 στις 12:20) και με νίκη θα φτάσει στους 5 βαθμούς. Στα δύο πρώτα παιχνίδια η Εθνική μας ομάδα έχει μια νίκη και μια ισοπαλία και με μια νίκη ακόμα θα βρεθεί στα προημιτελικά.

Την πρώτη αγωνιστική επικράτησε σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με την Ουγγαρία, όπου επικράτησε με 10-9. Στο δεύτερο παιχνίδι του Α΄ ομίλου η Εθνική ήρθε ισόπαλη με την Παγκόσμια πρωταθλήτρια Ιταλία με σκορ 6-6. Η Ελληνική ομάδα έχασε σπουδαία ευκαιρία να κάνει το δύο στα δύο πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση και έφτασαν να προηγούνται και με 6-2 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Στο τέλος όμως οι Ιταλοί πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση. Θα μπορούσαν να είχαν πάρει και την νίκη αν ο Μάνος Ζερδεβάς δεν έλεγε «όχι» στο τελευταίο σουτ.

Η Ιαπωνία δεν έχει βαθμό μετά από 2 αγωνιστικές και μετά και από την ήττα της από τις ΗΠΑ δεν θα έχει τύχη να περάσει στους «8». Η Εθνική Ελλάδος είναι πολύ κοντά στο να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο κάτι που έχει να συμβεί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 στην Αθήνα. Τότε είχε αγωνιστεί στον μικρό τελικό χωρίς να καταφέρει να βρεθεί στο βάθρο, καθώς τερμάτισε 4η.

Με την Ιαπωνία θα είναι η τέταρτη φορά που συναντάται η Εθνική ομάδα. Πρώτη φορά βρέθηκαν στο Μεξικό του 1968, όπου η Ελλάδα είχε γνωρίσει την ήττα με 8-7, ενώ επικράτησε το 1984 στο Λος Άντζελες με σκορ 14-7. Η πιο πρόσφατη αναμέτρηση των δύο ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, όπου πάλι η Εθνική νίκησε με 8-7.

Το πρόγραμμα του Α΄ ομίλου έχει ως εξής: ΗΠΑ-Ιταλία, Ουγγαρία-Νότιος Αφρική. Η Αμερική έχει 4 βαθμούς, ενώ Ελλάδα και Ιταλία από 3, Ουγγαρία 2, ενώ Ιαπωνία και Νότια Αφρική δεν έχουν κανένα βαθμό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ