Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (30/7)

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (30/7)

Η Ελλάδα πανηγύρισε το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στους 32ους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τον Στέφανο Ντούσκο στην κωπηλασία. Εκτός βάθρου έμεινε η Άννα Κορακάκη στα 25μ. πιστόλι, ενώ κακό ήταν το ξεκίνημα για τους Έλληνες αθλητές στον στίβο. Δείτε τον ελληνικό απολογισμό της όγδοης ημέρας.

Η όγδοη μέρα ήταν και η φαρμακερή για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η ελληνική αποστολή πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο, το οποίο ήταν και χρυσό. Ο Στέφανος Ντούσκος τερμάτισε πρώτος στον τελικό του μονού σκιφ της κωπωλασίας και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου.

Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης πλέον, έκανε νέο ολυμπιακό ρεκόρ, με χρόνο 6:40,41, που αποτελεί ταυτόχρονα και νέο πανελλήνιο.

Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Αννέτα Κυρίδου τερμάτισε τέταρτη στον αγώνα κατάταξης για τις θέσεις 7-12, με χρόνο 7:36,79 και κατέλαβε την δέκατη θέση στην γενική κατάταξη του αγωνίσματος.

Η Άννα Κορακάκη έμεινε εκτός μεταλλίων και στα 25μ. πίστολι, καθώς ολοκλήρωσε την προσπαθεία της στην έκτη θέση, όπως ακριβώς συνέβη και στα 10μ. Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια είχε επίδοση 584/600, δεν την έφτανε όμως για να ανέβει στο βάθρο.

Στην κολύμβηση, ο Κριστιάν Γκολομέεβ προκρίθηκε εύκολα στα ημιτελικά των 50μ. ελεύθερου, τερματίζοντας πρώτος στη σειρά του με χρόνο 21.66 και συνολικά κατέλαβε την τρίτη θέση.

Αντίθετα, η ελληνική ομάδα στη μικτή στα 4χ100 δεν τα κατάφερε στα προκριματικά, καθώς πήρε την 14η θέση στο σύνολο. Οι Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κώστας Μερετσόλιας, Ανδρέας Βαζαίος και Απόστολος Χρήστου τερμάτισαν σε 3:36.28, μένοντας πολύ μακριά από το πανελλήνιο ρεκόρ.

Η πρώτη μέρα στον στίβο δεν ήταν καλή για τις ελληνίδες αθλήτριες. Η Βούλα Παπαχρήστου έμεινε εκτός τελικού στο τριπλούν, καθώς στις τρεις προσπάθειες που επιχείρησε, οι δύο ήταν άκυρες και η μοναδική έγκυρη ήταν μόλις στα 12,23 μέτρα.

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη τερμάτισε πέμπτη στην προκριματική σειρά των 100μ. που συμμετείχε με χρόνο 11.45 και έμεινε εκτός διεκδίκησης μιας θέσης στα ημιτελικά.

Στην ιστιοπλοΐα, τη συμμετοχή της στην κούρσα μεταλλίων στα Laser Radial γυναικών εξασφάλισε η Βασιλεία Καραχάλιου. Η Ελληνίδα ιστιοπλόος κατετάγη 19η και 8η στις σημερινές ιστιοδρομίες, ενώ πήρε την ένατη θέση της γενικής κατάταξης με 106 βαθμούς ποινής. Ετσι, η 25χρονη πρωταθλήτρια θα είναι μεταξύ των δέκα σκαφών που θα αγωνιστούν την Κυριακή (1/8) στη medal race.

Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής «έπεσαν» στην δέκατη θέση της γενικής κατάταξης στα 470 ανδρών με 41 βαθμούς ποινής. Οι «χάλκινοι» Ολυμπιονίκες του Ρίο κατετάγησαν 15οι στην πέμπτη κούρσα και 12οι στην έκτη.

Στην 17η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 γυναικών, με 70 βαθμούς ποινής, παρέμειναν οι Αιμιλία Τσουλφά και Αριάδνη Σπανάκη. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την 18η θέση στην 5η ιστιοδρομία και την 13η θέση στην έκτη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ