Ρόχας – «Στόχος όχι μόνο το χρυσό, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ»

Ρόχας – «Στόχος όχι μόνο το χρυσό, αλλά και το παγκόσμιο ρεκόρ»

Η Γιούλιμαρ Ρόχας ανεβάζει τον μπήχη ενόψει του μεγάλου τελικού στο τριπλούν γυναικών.

Με την κορυφαία επίδοση (14.77μ.) πέρασε στον κυριακάτικο τελικό το μεγάλο φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, η Γιούλιμαρ Ρόχας από τη Βενεζουέλα, στο τριπλούν γυναικών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η 25χρονη πρωταθλήτρια θέλει να κερδίσει το πρώτο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Ιστορία της χώρας της στο στίβο, καθώς έως τώρα έχει να επιδείξει μόλις δύο πρωτιές, πρώτα στην πυγμαχία το 1968 και το 2012 στη ξιφομαχία.

Η Ρόχας ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο και τώρα πρώτος στόχος είναι η κορυφή του βάθρου, αλλά ελπίζει πως μπορεί να καταρρίψει και το παγκόσμιο ρεκόρ της Ουκρανής, Ινέσα Κράβετς με 15.50μ., που «κρατάει» από το 1995.

Η αθλήτρια από τη Βενεζουέλα σημείωσε φέτος στο μίτινγκ του Αντούχαρ στην Ισπανία τη δεύτερη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στο τριπλούν.

Η δις παγκόσμια πρωταθλήτρια από τη Βενεζουέλα «προσγειώθηκε» στα 15 μέτρα και 43 εκατοστά και βελτίωσε κατά δύο εκατοστά το ατομικό ρεκόρ της, ενώ πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νοτιοαμερικανίδα άλτρια είχε ήδη σημειώσει επίδοση 15.43 μέτρα στον κλειστό στίβο και συγκεκριμένα στις 21 Φεβρουαρίου 2020 στη Μαδρίτη, με την οποία κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ.

«Το παγκόσμιο ρεκόρ είναι κάτι που θέλω με όλη την καρδιά μου, αλλά προέχει το χρυσό μετάλλιο. Θα είναι μια ιστορική επιτυχία για το στίβο της χώρας μου και θα κάνω τα πάντα για να το κατακτήσω. Ελπίζω να τα καταφέρω, αυτός είναι πρώτος στόχος μου, αλλά στο μυαλό δεν φεύγει και το παγκόσμιο ρεκόρ.

Είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και την Κυριακή θα δούμε τι μπορώ να κάνω. Πρώτος στόχος είναι το χρυσό, αλλά δεν κρύβω πως μια πρωτιά με παγκόσμιο ρεκόρ θα ήταν το ιδανικό» τόνισε σχετικά η Ρόχας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ