«Μαζί για ένα κοινό μέλλον» το σύνθημα των Αγώνων του Πεκίνου 2022

«Μαζί για ένα κοινό μέλλον» το σύνθημα των Αγώνων του Πεκίνου 2022

Το Πεκίνο προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει τη χειμερινή διοργάνωση.

«Μαζί για ένα κοινό μέλλον»: αυτό είναι το επίσημο σύνθημα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου 2022, το οποίο αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στο Μουσείο Πρωτεύουσας της πόλης.

Ο Τσεν Γιανγκ, γενικός διευθυντής του Τμήματος Πολιτισμού και Τελετών του Πεκίνου 2022, δήλωσε ότι το σύνθημα ήταν μια δέσμευση για την υπέρβαση των παγκόσμιων προκλήσεων ως κοινότητα με κοινό μέλλον για την ανθρωπότητα.

Το σύνθημα επιλέχθηκε μετά από μια μακρά διαδικασία που περιελάμβανε συνολικά 79 διαφορετικές προτάσεις.

«Αυτό το σύνθημα ενσωματώνει το Ολυμπιακό πνεύμα, τον κινεζικό τρόπο αποκάλυψης του ολυμπιακού πνεύματος. Αυτό συμβαίνει επειδή το «μαζί» ενσωματώνει έναν τύπο ενότητας, συνοχής και τρόπου υπέρβασης των δυσκολιών» δήλωσε ο Τσεν.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ, τόνισε ότι οι Αγώνες θα διεξαχθούν με πολύ αυστηρά μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν εξάπλωση του κορονοϊού και να διασφαλιστεί η ασφάλεια όλων των συμμετεχόντων, ενώ ο Τσεν πρόσθεσε ότι οι διοργανωτές δεν έχουν αποφασίσει ακόμη εάν θα επιτραπεί η παρουσία θεατών.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν το διάστημα 4-20 Φεβρουαρίου, ενώ το Πεκίνο θα γίνει η πρώτη πόλη που θα φιλοξενήσει τόσο τους Θερινούς όσο και τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ