Το σχέδιο ασφάλειας για το Παρίσι 2024

Το σχέδιο ασφάλειας για το Παρίσι 2024

Σχετικούς αριθμούς παρέθεσε αναλυτικά σήμερα (5/3) ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν

Περισσότεροι από μισό εκατομμύρια άνθρωποι, αναμένεται να παρακολουθήσουν την πρώτη υπαίθρια τελετή Έναρξης των εφετινών Θερινών Αγώνων.

Σχετικούς αριθμούς παρέθεσε αναλυτικά σήμερα (5/3) ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Ζεράλντ Νταρμανάν στη νομική επιτροπή της Γερουσίας, όπου παρουσίασε όλες τις λεπτομέρειες του συστήματος ασφαλείας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πώς θα επιλεγούν οι θεατές στις επάνω εξέδρες της τελετής έναρξης:
«Το ερώτημα που προέκυψε ήταν πώς να επιλέξουμε αυτούς τους ανθρώπους. Για να διαχειριστούμε τις κινήσεις του πλήθους, δεν μπορούμε να πούμε σε όλους να έρθουν. Και για λόγους ασφαλείας, ιδιαίτερα την τρομοκρατική απειλή, πρέπει να επιβλέπουμε.

Κάναμε την επιλογή, υπό την εξουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, να επιτρέψουμε στους εταίρους – τις τοπικές αρχές που αφορούν τους Αγώνες, την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων και ορισμένες κρατικές υπηρεσίες – να είναι τρίτα μέρη εμπιστοσύνης που θα μπορεί να επιλέξει τους ανθρώπους που θα έρθουν», εξήγησε ο Ζεράλντ Νταρμανάν και συνέχισε:

 Ιστοσελίδα και κωδικός έγκρισης 
«Θα σταλεί ένας σύνδεσμος, ο οποίος θα σας επιτρέψει να εγγραφείτε σε μία ιστοσελίδα. Το άτομο θα λάβει έναν κωδικό QR που του επιτρέπει να έχει πρόσβαση στις υψηλές πλατφόρμες. Εάν ένα άτομο αναζητείται για λόγους ασφαλείας, μπορούμε να αναλάβουμε τη διαθεσιμότητα για να ακυρώσουμε το QR κώδικα».

Όπως αποκάλυψε το RMC Sport, ένα κοινό προτεραιότητας θα δημιουργηθεί για την τελετή: 222.000 άτομα στις ψηλές αποβάθρες με προηγούμενη εγγραφή στην ιστοσελίδα που αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών.
Στις χαμηλότερες εξέδρες θα επιτρέπονται 104.000 θεατές στις θέσεις που διατίθενται από την οργανωτική επιτροπή  (COJO).

 Στους 576.000 οι θεατές της τελετής Έναρξης
Εκτός από αυτά τα περίπου 326.000 άτομα, ο οργανισμός αναμένει επίσης να δει σχεδόν 200.000 θεατές να παρακολουθούν την τελετή Έναρξης από τα γύρω κτίρια. Ωστόσο, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αρχών, άλλα 50.000 άτομα θα παρακολουθήσουν αυτή τη μεγάλη στιγμή από διαφορετικές fan zones στο Παρίσι. Συνολικά, 576.000 άνθρωποι θα μπορούσαν επομένως να επωφεληθούν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, για την τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, όπως αναφέρει το RMC Sport.

«Είναι σχέδιο Β, ήταν αυτή ή καμία τελετή», είπε ο υπουργός Εσωτερικών.

 35.000 δυνάμεις ασφαλείας την ημέρα κατά μέσο όρο
Όπως έγινε γνωστό 35.000 δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας θα αναπτύσσονται κατά μέσο όρο ημερησίως σε όλη τη Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αναφέρει το υπουργείο Εσωτερικών. «Το 90% των κινητών δυνάμεων θα αφιερωθεί στην ασφάλεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

 Ο εναέριος χώρος γύρω από το Παρίσι θα κλείσει κατά την τελετή έναρξης
Ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 150 χιλιομέτρων γύρω από το Παρίσι θα είναι κλειστός από τις 20:00  (ώρα Ελλάδας) έως μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα την ημέρα της τελετής Έναρξης. Ως εκ τούτου, οι απογειώσεις και προσγειώσεις στα αεροδρόμια Roissy, Orly, Le Bourget και Beauvais θα διακοπούν.
«Είναι πολύ ιστορικό το γεγονός ότι σταματάμε εντελώς τα αεροδρόμια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ