Προσπάθειες για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Δέσποινα Γεωργιάδου (pics)

Προσπάθειες για να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Δέσποινα Γεωργιάδου (pics)

Η αδικία για τη Δέσποινα Γεωργιάδου ευαισθητοποίησε την ελληνική πλευρά που κινητοποιήθηκε σε μία ύστατη προσπάθεια να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρότι είναι δύσκολο να αλλάξει πλέον η διαδικασία, λίγους μήνες πριν από το Παρίσι.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου είναι σίγουρα η πιο άτυχη Ελληνίδα αθλήτρια! Λόγω του συστήματος προκρίσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας ξιφασκίας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι η 32χρονη πρωταθλήτρια έμεινε εκτός Ολυμπιακών Αγώνων, παρότι ανήκει στο κορυφαίο επίπεδο.

Η χώρα μας στην Σπάθη έχει δύο από τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου, τη Δώρα Γκουντούρα που είναι Νο3 στην παγκόσμια κατάταξη και τη Δέσποινα Γεωργιάδου.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία, όμως, θέσπισε ένα άδικο σύστημα, δίνοντας προβάδισμα σε προκρίσεις από το ομαδικό και έτσι ο κανονισμός αναφέρει ότι μόνο μία αθλήτρια από την ίδια χώρα στο ίδιο αγώνισμα μπορεί να πάρει το «εισιτήριο» για το Παρίσι, το οποίο εν προκειμένω πήγε στην Γκουντούρα.

Διαβάστε επίσης: Καλώς τους, και ας άργησαν…

Η Γεωργιάδου που έχει κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2023 στο Μιλάνο, γεγονός που σε άλλα αθλήματα θα έδινε αυτομάτως την πρόκριση, δεν άντεξε και ξέσπασε με ανάρτηση στα Social Media: «Αυτό με πληγώνει πολύ. Είναι το όνειρό μου, ο στόχος μου, κάτι για το οποία πάλευα κάθε μέρα. Δεν έχασα ούτε μία προπόνηση, πίεζα τον εαυτό μου παρά τον πόνο όπως κι αν ήταν οι συνθήκες, εμψύχωνα τον εαυτό μου μετά από κακές ημέρες, έμενα ταπεινή και συγκεντρωμένη μετά από τις καλές ημέρες.

Πάλεψα αυτά τα χρόνια, εκπλήρωσα πολλά όνειρά μου στην πορεία και νιώθω πως είναι αδικία να μην είμαι εκεί εκείνη την ημέρα… Ν’ αγωνιστώ και να έχω την ευκαιρία να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Προσπαθώ να το διαχειριστώ. Επιπρόσθετα… δεν θα σταματήσω ποτέ να μάχομαι γιατί απλά έτσι είμαι εγώ.»

Στο πλευρό της στάθηκε και η Δώρα Γκουντούρα: «Είναι γλυκόπικρο συναίσθημα. Από τη μία θέλω να χαρώ πάρα πολύ γιατί είναι κάτι μοναδικό να είσαι για δεύτερη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες Από εκεί και πέρα είναι δύσκολο γιατί είναι άδικο για τη Δέσποινα. Είμαστε δύο αθλήτριες από την ίδια χώρα στο κορυφαίο επίπεδο, από μία χώρα που δεν μας έδωσε τη στήριξη που έχουν οι αθλήτριες από άλλες χώρες. Ήξερα εξαρχής ότι θα ήταν άδικο και για τις δύο να μείνει η μία εκτός Ολυμπιακών. Θέλω να πιστεύω ότι θα αλλάξει το σύστημα πρόκρισης» έγραψε η 27χρονη πρωταθλήτρια όταν οριστικοποιήθηκε η πρόκριση της.

Η αδικία για τη Δέσποινα Γεωργιάδου σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr ευαισθητοποίησε την ελληνική πλευρά που κινητοποιήθηκε σε μία ύστατη προσπάθεια να πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες παρότι είναι δύσκολο να αλλάξει πλέον η διαδικασία, λίγους μήνες πριν από το Παρίσι.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος επικοινώνησε με τον επίσης Έλληνα Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας Μανώλη Κατσιαδάκη και του εξήγησε ότι δεν είναι σωστό να μένει εκτός των Ολυμπιακών η Δέσποινα Γεωργιάδου, που επέδειξε μία αξιοθαύμαστη πορεία τα τελευταία χρόνια με μετάλλια στους κορυφαίους αγώνες.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επικοινώνησε και με άλλα μέλη της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ξιφασκίας ενώ επαφές έχουν γίνει και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, παρότι στο θέμα των προκρίσεων δέχεται τις εισηγήσεις των Διεθνών Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων.

Η προσπάθεια που γίνεται για τη Γεωργιάδου είναι να πάρει Wild Card και να συμμετάσχει με αυτό τον τρόπο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι βέβαια χαριστικά, αλλά επειδή το αξίζει!

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ