Καλώς τους, και ας άργησαν…

Καλώς τους, και ας άργησαν…

Στέφαν Γιόβετιτς, Ζέλσον Μαρτίνς, Ομάρ Ρίτσαρντς και ένας προπονητής που αναζητά μεταγραφές.. Απρίλη

Αυτό που προσπαθεί ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, Απρίλη μήνα, σίγουρα δεν το συναντάς σε κάποιο manual. Μάλλον δεν έχει και όνομα: Χωλαίνει λες ακόμη και στην περιγραφή.

Και είναι ο Βάσκος προκαταβολικά τόσο πετυχημένος, ανεξάρτητα πως θα τελειώσει η σεζόν για αυτόν τον λόγο. Γιατί δεν χαμπαριάζει και δεν απογοητεύεται: Είτε ξημερώνοντας 1-4 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, είτε έπειτα από δεύτερο σερί χαμένο ντέρμπι στη Super League που στέλνει την ομάδα του στο μείον οκτώ.

Η σκέψη του, σχεδόν δωρική. Ποδόσφαιρο. Καλό ποδόσφαιρο. Καλύτερο από χθες. Πιστοποίηση προόδου. Και όπου βγει. Είτε η κουβέντα αφορά στους «οκτώ» του conference league, είτε στα playoffs που οι Ερυθρόλευκοι σαν γάτες με επτά ζωές όλο εγκαταλείπουν και όλο εκεί γύρω βρίσκονται έστω πάντα από το Νο4 της κατάταξης.

Καλό ποδόσφαιρο ο Ολυμπιακός έπαιξε την Κυριακή στη Νέα Φιλαδέλφεια με την ΑΕΚ και έχασε γιατί δεν έβαλε κανένα στα τέσσερα-πέντε που του προέκυψαν να βάλει. Καλό ποδόσφαιρο έπαιξε και χθες με τον Άρη, σε ένα απόγευμα 3-0 από εκείνα που υπενθυμίζουν ότι όταν παράγεις ευκαιρίες οι αριθμοί θα έρθουν μόνοι τους να επανορθώσουν τη στατιστική.

Η ευκαιρία να μαζέψει τη διαφορά

Και αν παίξει καλό ποδόσφαιρο και την Κυριακή στη Λαμία; Τότε οι Πειραιώτες που σήμερα ξύπνησαν μείον έξι από την κορυφή, λογικά θα μαζέψουν και άλλο την διαφορά από τον πρώτο σε μια ιστορία που φρόντισε ο προπονητής να την φέρει και αυτή στα μέτρα του.

«Δεν έχει τελειώσει το πρωτάθλημα» λέει. «Μέχρι τέλους» λέει. Και ξέρει τι λέει. Γιατί αν υπάρχει ένας τρόπος ο Ολυμπιακός να μην τερματίσει 4ος και να απειληθεί να μείνει του χρόνου εκτός Ευρώπης, είναι αυτός: Η διεκδίκηση του τίτλου. Τα άλλα δεν σχηματίζουν λόγο να βγουν οι παίκτες στο γήπεδο, ούτε για προπόνηση.

Και μιας και ο λόγος για παίκτες. Καλό ποδόσφαιρο με ματς κάθε τρεις-τέσσερις μέρες «δεν» αν δεν υπάρχει ποσότητα. Χθες ο Στέφαν Γιόβετιτς ήρθε να διεκδικήσει μια ευκαιρία στο rotation. Ακόμη καλύτερα έβαλε την δική του υποψηφιότητα και ο Ομάρ Ρίτσαρντς που και σαν μπακ αλλά και σαν winger, θα μπορούσε να προσφέρει λύσεις και στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Και είναι φυσικά και ο Ζέλσον Μαρτίνς που επέστρεψε και λογικά την Κυριακή και όλας θα φορέσει τα παπούτσια του Ντανιέλ Ποντένσε.

Τρεις «προσθήκες» ή έστω τρεις καλές «υποψηφιότητες» για την ομάδα που θα τελειώσει τη σεζόν. Καλώς τους και ας άργησαν; Πιθανόν. Όπως και να έχει ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ για να μπορέσει να συνεχίζει αυτή την «καταδρομική» ως το φινάλε χρειάζεται πρόσωπα. Χρειάζεται ένα μεγαλύτερο κύκλο rotation από τους 14-15 που έκαναν την δουλειά Φλεβάρη-Μάρτη. Αν οι τρεις ανεβάσουν το νούμερο σε 17-18, μπορεί να γίνουν κλειδί. Ο προπονητής το πιστεύει. Και τους το είπε-σε μια σειρά από τετ α τετ-, ότι τους πιστεύει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ