Οι επόμενες προκρίσεις της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Οι επόμενες προκρίσεις της Ελλάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Ο αριθμός των 67 αθλητών για το Παρίσι θα αυξηθεί καθώς οι διαδικασίες πρόκρισης συνεχίζονται σε κάποια αθλήματα και αναμένεται η τελική αποστολή να ξεπεράσει τα 80 άτομα.

Τα δύο πληρώματα της κωπηλασίας με τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου, Πέτρο Γκαϊδατζή, Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού είναι οι τελευταίες προκρίσεις της Team Hellas στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

Η Τeam Hellas των 67 ατόμων που θα μπουν στο αεροπλάνο για τη γαλλική πρωτεύουσα, χωρίζεται σε 39 άνδρες και 28 γυναίκες σε 14 αθλήματα.

Διαβάστε επίσης: Ο Μητσοτάκης μιλάει για τα σπορ πριν από τις εκλογές, λες και έγινε πρωθυπουργός… χθες

Ο αριθμός των 67 αθλητών για το Παρίσι είναι δεδομένο ότι θα αυξηθεί καθώς οι διαδικασίες πρόκρισης συνεχίζονται σε κάποια αθλήματα και αναμένεται η τελική αποστολή να ξεπεράσει τα 80 άτομα, με το δυσοίωνο σενάριο, ενώ εάν πάρει το εισιτήριο η Εθνική ομάδα μπάσκετ, τότε στο σύνολο θα είναι περισσότεροι από 100 αθλητές και αθλήτριες.

Αντιθέτως υπάρχουν αθλήματα στα οποία έχουν ολοκληρωθεί οι προκρίσεις, δίχως η Ελλάδα να έχει κάποια εκπροσώπηση, όπως για παράδειγμα το τάεκβοντο, το κανόε καγιάκ και η άρση βαρών.

Είναι σίγουρο ότι η Ελλάδα θα έχει αρκετές ακόμα προκρίσεις από τον στίβο, από τον οποίο ήδη έχουν πάρει το εισιτήριο ο Τεντόγλου, ο Καραλής και η Ντρισμπιώτη. Η διορία για να πιάσουν οι αθλητές και οι αθλήτριες τα όρια ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου και μέχρι τότε, αναμένεται ακόμα 13-15 πρωταθλητές να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους.

Έως τις 23 Ιουνίου είναι η διορία για τα όρια στην κολύμβηση και πιθανότατα ο αριθμός των 12 αθλητών που έως τώρα έχουν προκριθεί να ανέβει και άλλο.

Από τις 2 έως τις 7 Ιουλίου θα γίνει στην Ελλάδα το Προολυμπιακό τουρνουά του μπάσκετ και όλοι ευελπιστούν στην πρόκριση, αν και η αποστολή της ομάδας φαίνεται δύσκολη μετά τη διαφαινόμενη απουσία του τραυματία Γιάννη Αντετοκούνμπο και την παρουσία της Κροατίας και της Σλοβενίας στο τουρνουά.

Στο τζούντο, η προθεσμία λήγει στις 23 Ιουνίου και οι προκρίσεις θα πάνε ανάλογα με τη θέση στο world ranking με την Ελισάβετ Τελτσίδου να είναι σίγουρη για το Παρίσι και τον Θοδωρή Τσελίδη να έχει αρκετές πιθανότητες.

Στην πυγμαχία όλα θα κριθούν στο Προολυμπιακό της Μπανγκόγκ που αρχίζει την Πέμπτη 23 Μαΐου και στην Τοξοβολία στην Αττάλεια της Τουρκίας. Στις 28 Μαΐου ολοκληρώνεται και η περίοδος για το mountain bike και στις 17 Ιουνίου για το μοντέρνο πένταθλο, χωρίς, όμως, ελπίδες για την Ελλάδα. Αντιθέτως ο Παναγιώτης Μπιτάδος στο τρίαθλο, θα τα δώσει όλα έως τις 27 Μαϊου που ολοκληρώνεται ο κύκλος της πρόκρισης βάσει βαθμολογίας. Στις 10 Ιουνίου είναι το deadline για το Beach Volley χωρίς να περιμένουμε κάτι θετικό…

Η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ θα κάνει την τελευταία προσπάθεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που γίνεται αυτές τις ημέρες στη Βουδαπέστη μαζί με την πρωταθλήτρια Παναγιώτα Λύτρα.

Βάσει θέσης στην παγκόσμια κατάταξη η Ελλάδα θα έχει και τους σπουδαίους Στέφανο Τσιτσιπά και Μαρία Σάκκαρη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο Στέφανος θα διεκδικήσει και τη συμμετοχή στο διπλό με τον αδερφό του Πέτρο.

Πηγή: in.gr

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ