Κλείσιμο
ΧΡΩΜΑ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΚΟΚΚΙΝΟ
ΠΡΑΣΙΝΟ
ΜΑΥΡΟ
ΚΙΤΡΙΝΟ
ΜΠΛΕ
Con-Troll: Και όπου να ναι έρχεται (ξανά) ο Βράνιες...
ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα 5:2 που κάνει η Άννα Βίσση;

Η διαλείπουσα νηστεία είναι αυστηρή αλλά αποδοτική.

Τι ακριβώς είναι η δίαιτα 5:2 που κάνει η Άννα Βίσση; | to10.gr

Η Άννα Βίσση ανέβασε πριν από μερικές ημέρες κάποιες φωτογραφίες με μαγιό και όλοι σχολίασαν θετικά- ίσως και αποθεωτικά- το πόσο αδυνατισμένη είναι. Ναι, η ίδια είχε αναφέρει πως ακολουθεί μία συγκεκριμένη δίαιτα, η οποία είναι κάπως δύσκολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόλις 7 μέρες ακολούθησε τη δίαιτα αυτή η τραγουδίστρια όπως είδαμε και στα hashtags και τα αποτελέσματα τα βλέπεις μπροστά σου. Τι είναι όμως η διαλειμματική δίαιτα ή αλλιώς διατροφή 5:2;

Διαλειμματική ή διαλείπουσα νηστεία, είναι εκείνη η δίαιτα κατά την οποία για ένα 24ωρο δεν τρως τίποτα και το επόμενο τρως κανονικά, επαναλαμβάνοντας το μοτίβο ξανά και ξανά. Σύμφωνα με μελέτες, άτομα που ακολούθησαν το συγκεκριμένο διατροφικό σχήμα επί ένα μήνα, έχασαν πάνω από τρία κιλά. Οι εθελοντές έχασαν βάρος ακόμη και όταν τις ημέρες που έτρωγαν, η ποσότητα της τροφής που κατανάλωναν ήταν κατά 30% περισσότερη από τη συνηθισμένη. Επειδή όμως δεν βρίσκουμε και εντελώς φυσιολογικό το να μένεις νηστική ένα ολόκληρο 24ωρο, υπάρχει μια παραλλαγή της διατροφής αυτής που ονομάζεται «διατροφή 5:2».

Η διατροφή 5:2, γνωστή και ως fast diet, όπως μαρτυρά το όνομά της, είναι μια διατροφή όπου τις 5 ημέρες της εβδομάδας τρως «κανονικά», ενώ τις άλλες 2 περιορίζεσαι σε 500-600 θερμίδες την ημέρα. Είναι όμως μια υγιεινή επιλογή διατροφής; Απ’ ότι βλέπουμε πάντως και στην Άννα, δούλεψε το συγκεκριμένο μοτίβο. Να λοιπόν κάτι που δεν είχες δοκιμάσει στην προσπάθεια σου να χάσεις βάρος. Μήπως αξίζει και αυτό μια προσπάθεια;

Θυμήσου λοιπόν, τις πέντε ημέρες της εβδομάδας μπορείς να φας κανονικά τα φαγητά που θέλεις (προφανώς και δεν εννοούμε να πλακωθείς στα σουβλάκια και τις πίτσες) και τις δύο τρως μέχρι 500-600 θερμίδες την ημέρα.