Βαλεντίνα Σαμπάιο : Η πρώτη transgender καλλονή που ποζάρει για το Sports Illustrated

Βαλεντίνα Σαμπάιο : Η πρώτη transgender καλλονή που ποζάρει για το Sports Illustrated

Το 23χρονο μοντέλο από τη Βραζιλία υπήρξε η πρώτη trans γυναίκα που εμφανίστηκε σε εξώφυλλο της γαλλικής Vogue το 2017 και δύο χρόνια αργότερα, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τη Victoria's Secret

Η Βαλεντίνα Σαμπάιο μόλις έγινε το πρώτο trans μοντέλο που φιλοξενείται στο περιοδικό Sports Illustrated, στα 56 χρόνια της κυκλοφορίας του. Πόζαρε για το ειδικό καλοκαιρινό τεύχος που στο παρελθόν είχε αναδείξει supermodels όπως η Τάιρα Μπανκς και η Χάιντι Κλουμ.

«Είμαι ενθουσιασμένη και με τιμά να είμαι μέρος του εμβληματικού τεύχους του Sports Illustrated Swimsuit Issue. Η ομάδα στο SI δημιούργησε ένα ακόμα πρωτοποριακό τεύχος, συγκεντρώνοντας μία σειρά από διαφορετικές και με πολυποίκιλα ταλέντα γυναίκες, με έναν δημιουργικό και αξιοπρεπή τρόπο» έγραψε στο Instagram η trans γυναίκα.

sampaio_trans_montelo

«Γεννήθηκα trans σε ένα απομακρυσμένο, ταπεινό ψαροχώρι της βόρειας Βραζιλίας. Η Βραζιλία είναι μια όμορφη χώρα, που όμως μετρά τον υψηλότερο αριθμό βίαιων εγκλημάτων και δολοφονιών σε βάρος της trans κοινότητας, σε όλο τον κόσμο – με τρεις φορές υψηλότερους δείκτες από τις ΗΠΑ.
Το να είσαι trans συνήθως σημαίνει να χτυπάς κλειστές πόρτες στις καρδιές και τα μυαλά των ανθρώπων. Αντιμετωπίζουμε την κοροϊδία, τις προσβολές, τον φόβο και την φυσική βία απλά επειδή υπάρχουμε. Οι επιλογές μας για να μεγαλώσουμε σε μία οικογένεια που θα μας αποδεχτεί με αγάπη και θα έχουμε μία εποικοδομητική εμπειρία στο σχολείο, καθώς και οι πιθανότητές μας να βρούμε μία αξιοπρεπή δουλειά είναι αφάνταστα περιορισμένες και μετ’ εμποδίων».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ