Λουτσέσκου : «Είμαι απογοητευμένος, πέρασα τα ίδια στην Ελλάδα το 2018»

Λουτσέσκου : «Είμαι απογοητευμένος, πέρασα τα ίδια στην Ελλάδα το 2018»

Η Αλ Χιλάλ του Ρασβάν Λουτσέσκου αποκλείστηκε από το ασιάτικο Champions League λόγω ελλείψεων παικτών, με τον Ρουμάνο προπονητή να ξεσπά και να παρομοιάζει την κατάσταση με αυτήν του 2018 στην Ελλάδα.

Εκτός ασιάτικου Champions League είναι τις τελευταίες ώρες η περσινή πρωταθλήτρια και ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου, Αλ Χιλάλ. Η ομάδα του πρώην προπονητή του ΠΑΟΚ «χτυπήθηκε» από τον κορωνοϊό, με αποτέλεσμα να μην κατεβάζει ομάδα στον αγώνα με την Σαμπάμπ Αλ Αχλί, γεγονός που οδήγησε στον πρόωρο αποκλεισμό της ομάδας από τη διοργάνωση.

Ο Ρουμάνος προπονητής ανέφερε πως έχει ανάμεικτα συναισθήματα, καθώς παρομοίασε την κατάσταση με εκείνη του 2018 στην Ελλάδα.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι ένα μείγμα συναισθημάτων. Πέρασα σχεδόν τα ίδια και στην Ελλάδα με τον ΠΑΟΚ, όταν πήραμε τον πρώτο μας τίτλο το 2018. Τώρα; Νιώθω πολύ μεγάλη απογοήτευση, αφού είμαστε πρωταθλητές Ασίας, κερδίσαμε το εγχώριο πρωτάθλημα πριν από δύο εβδομάδες και ήμασταν πρώτοι στον όμιλο μας. Αυτά μου δίνουν ένα αίσθημα γαλήνης.

Πως ένιωσες τις πρώτες στιγμές όταν έμαθες τον αποκλεισμό;

Είναι μια από τις μεγαλύτερες αδικίες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο! Η διοργάνωση τελειώνει τον Δεκέμβριο, δεν υπάρχει προθεσμία, επομένως η ασιατική ομοσπονδία δεν θα είχε πίεση χρόνου για να πάρει αμέσως την απόφαση. Δεν υπάρχει απολύτως καμία πίεση χρόνου. Αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε 50 άτομα κλειδωμένα με τον ιό ανάμεσα μας! Εάν ήταν μια διοργάνωση που διεξαγόταν τώρα, θα μπορούσαμε να αποτρέψουμε την κατάσταση και θα βάζαμε για παράδειγμα έναν τερματοφύλακα να παίξει σε θέση μέσα στο γήπεδο. Σεβόμαστε την διοργάνωση και δώσαμε τη ζωή μας στο γήπεδο γιατί σεβόμαστε το ποδόσφαιρο. Ακόμα και την Τετάρτη ήμασταν παρόντες στην είσοδο του γηπέδου, στην φυσούνα είχαμε 8 παίκτες.

Η διοργάνωση είναι χωρισμένη και διεξάγεται σε τμήματα Ανατολής και Δύσης. Από την Δύση είμαστε μέρος εμείς από την Σαουδική Αραβία, το Ιράν, το Ιράκ και άλλες χώρες και από την Ανατολή, η Ιαπωνία, η Κίνα, η Κορέα και άλλες χώρες από την Άπω Ανατολή. Η Ανατολή δεν έχει καν ξεκινήσει να παίζει, θα προγραμματιστούν τα παιχνίδια σε έναν – δυο μήνες. Είναι απίστευτη αυτή η απόφαση που πήραν, δεδομένου του ότι οι άλλοι δεν άρχισαν καν να παίζουν, γιατί μας απέκλεισαν;

Πιστεύετε ότι η Αλ Χιλάλ είναι μια… κυνηγημένη ομάδα και ήθελαν να σταματήσουν την προσπάθεια που κάνετε για υπεράσπιση του τίτλου σας;

Πρώτα θέλω να πω ότι από κάθε άποψη, ήταν υποχρεωμένοι στην ομοσπονδία να προγραμματίσουν ξανά τους αγώνες μας. Είχαμε αρκετό χρόνο μπροστά μας για τρεις μήνες για να γίνουν η φάση των «16», η φάση των προημιτελικών, η φάση των ημιτελικών ή οτιδήποτε άλλο. Και τώρα για να σας απαντήσω πιο συγκεκριμένα, ότι συνέβη με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα πίσω από αυτό, έτσι ώστε κάποιος άλλος να μπορεί να κερδίσει πιο εύκολα την διοργάνωση!

Πως ζούσατε τις τελευταίες εβδομάδες, όταν μαζεύτηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην ομάδα;

Είναι μια κατάσταση… τρόμου! Ρωτάμε τον εαυτό μας όταν ξυπνάμε: «τι συμβαίνει σήμερα, ποιος θα έχει τον ιό, πως θα προετοιμαστούμε για τον αγώνα;». Σκεφτόμουν κάθε πιθανή δοκιμή, ποιος θα παίξει απόψε, ποιον άλλον παίκτη θα χάσω. Τελικά, ξέρετε κάτι; Όλα αυτά τα πράγματα μας έχουν κάνει να είμαστε ακόμα περισσότερο συγκεντρωμένοι, πιο ενωμένοι, όταν ξανα αρχίσει η προετοιμασία να είμαστε πιο δυνατοί.

Μπορείτε να κατηγορήσετε τους παίκτες για απερισκεψία, επειδή κόλλησαν τον ιό;

Ας είμαστε σοβαροί! Μια μέρα πριν το τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, τρεις μέρες πριν φύγουμε για το Κατάρ δηλαδή, κάναμε όλοι τεστ και ήμασταν όλοι αρνητικοί. Αυτή είναι η κατάσταση. Μπορεί να έρθετε σε επαφή με κάποιον που έχει τον ιό, μπορεί να είναι κάποιος στην οικογένεια, μπορεί να είναι ασυμπτωματικός, να παραμείνετε κλειστοί κάπου, ο ιός μεταδίδεται αυτόματα.

Τι είπες στους παίκτες σου, αφού έμαθαν τα νέα;

Δεν είχα την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους. Μερικοί είναι σε καραντίνα, κάποιοι άλλοι στο ξενοδοχείο. Έμεινα με αυτούς που είχα στο γήπεδο. Όλοι είναι απογοητευμένοι, αυτός είναι ο πρώτος αντίκτυπος. Ήταν σαν να μας χτύπησε.. .σφυρί! Χρειαζόμαστε ένα μικρό διάλειμμα. Εκείνοι που ήταν ή είναι θετικοί στον ιό, χρειάζονται περισσότερο από οποιονδήποτε για να βγουν από την κρίση για να επανέλθουν και σωματικά και ψυχικά. Μέχρι τότε οι υπόλοιποι, θα κάνουμε προπονήσεις κανονικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ