Ντιέγκο Μαραντόνα : Όταν ο Θεός πάτησε το χορτάρι της Τούμπας (vids)

Ντιέγκο Μαραντόνα : Όταν ο Θεός πάτησε το χορτάρι της Τούμπας (vids)

Η υπόκλιση του Ντιέγκο Μαραντόνα στον κόσμο του ΠΑΟΚ στην μοναδική του επίσκεψη σε ελληνικό γήπεδο ως ποδοσφαιριστής.

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή και το ποδόσφαιρο πενθεί. Όσοι τον είδαν να μαγεύει με τη μπάλα μόνο τυχεροί μπορούν να νιώθουν. Ανάμεσά τους και περίπου 45.000 οπαδοί του ΠΑΟΚ.

Ο μεγάλος Ντιεγκίτο στις 6 Οκτωβρίου 1988 πάτησε το χορτάρι της Τούμπας, την ώρα που ο ΠΑΟΚ υποδεχόταν την ομάδα του Νάπολι, στη ρεβάνς του 1-0 της Ιταλίας για το κύπελλο UEFA.

Το στάδιο 2,5 ώρες πριν την έναρξη της αναμέτρησης ήταν κατάμεστο και θύμιζε ηφαίστειο.

Η αποστολή της Νάπολι είχε καταλύσει στο «Μακεδονία Παλλάς», που τώρα ανήκει στο Σαββίδη και είχε μετατραπεί σε φρούριο. Η Νάπολι προηγήθηκε με 0-1 με τον Καρέκα από ασίστ του Μαραντόνα και ο Σκαρτάδος απλώς ισοφάρισε σε 1-1. Η Νάπολι πέρασε στην επόμενη φάση και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου!

Μετά το ματς κι ενώ είχαν γίνει επεισόδια εις βάρος Ιταλών οπαδών, ο Μαραντόνα υποκλίθηκε στην Τούμπα! Σε ερώτηση που του έκανε ο δημοσιογράφος της ιταλικής τηλεόρασης «Πόσα παιχνίδια έχεις παίξει παγκοσμίως σε τέτοια ατμόσφαιρα;», ο Ντιεγκίτο απάντησε;

«Έχω παίξει πολλά παιχνίδια, αλλά δεν έχω ξαναδεί τέτοιο πράγμα!».

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ φυσικά αποχαιρέτησε τον τεράστιο Αργεντινό με τη σχετική ανάρτηση να αναφέρει: «Καλό ταξίδι Ντιέγκο. Ήταν τιμή μας που «ευλόγησες» τα χώματα της Τούμπας με την παρουσία σου. Ήταν ευλογία να σε παρακολουθούμε να αγωνίζεσαι. Καλό ταξίδι Ντιέγκο…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ