Άκπομ : Το εκρηκτικό ξεκίνημα με τη Μίντλεσμπρο και η πτώση (vid)

Άκπομ : Το εκρηκτικό ξεκίνημα με τη Μίντλεσμπρο και η πτώση (vid)

Η καριέρα του Τσούμπα Άκπομ στη Μίντλεσμπρο ξεκίνησε εντυπωσιακά αλλά δεν είχε την ανάλογη συνέχεια. Τί λένε τα νούμερα του πρώην επιθετικού του ΠΑΟΚ για τη μέχρι τώρα πορεία του στην Championship...

Στα τέλη της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου ο Τσούμπα Άκπομ επέστρεψε στην Αγγλία για λογαριασμό της Μίντλεσμπρο με στόχο να τη βοηθήσει να επιστρέψει στην Premier League. Μετά από 27 αγωνιστικές η ομάδα βρίσκεται σε τροχιά πλέι οφ καθώς είναι στο -2 από την έκτη Μπόρνμουθ.

Ο πρώην άσος του ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει όσο θα ήλπιζαν οι άνθρωποι του συλλόγου όταν το περασμένο καλοκαίρι τον απέκτησαν από τον Δικέφαλο. Έχοντας αγωνιστεί σε 22 ματς, τα περισσότερα εκ των οποίων ως βασικός, ο Άκπομ έχει πετύχει μόλις τέσσερα γκολ ενώ έχει δώσει και μία ασίστ.

Το ξεκίνημά του ήταν αν μη τί άλλο εντυπωσιακό. Στα δύο πρώτα του ματς, κόντρα σε ΚΠΡ και Μπάρνσλεϊ πέτυχε ισάριθμα γκολ σκορπώντας ενθουσιασμό στον κόσμο της ομάδας αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη αφού στα επόμενα 20, βρήκε δίχτυα μόλις δύο φορές ακόμη.

Σύμφωνα με τα Xgoles, βάσει των προσπαθειών που έχει πάρει, θα έπρεπε να έχει σκοράρει 8.65 γκολ, δηλαδή σχεδόν τα διπλάσια από όσα έχει μέχρι τώρα. Ο Άκπομ έχει 0.57 σουτ ανά παιχνίδι με το 54,5% να είναι στον στόχο. Καταλαβαίνει λοιπόν κανείς πως αυτό στο οποίο υστερεί είναι η αποτελεσματικότητα όταν φτάνει στην τελική προσπάθεια. Κάτι που η αλήθεια είναι πως είχε δείξει πολλές φορές και στον ΠΑΟΚ.

Το νούμερο των 0.57 σουτ ανά ματς είναι επίσης πολύ χαμηλό για έναν επιθετικό αλλά γι’ αυτό θα μπορούσε να αναζητηθεί ευθύνη και από την υπόλοιπη ομάδα και τον τρόπο που (δεν) τροφοδοτεί τον Άγγλο φορ. Εξάλλου η Μίντλεσμπρο δεν βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα όσον αφορά στο σκοράρισμα στην κατηγορία, με τα 30 γκολ που έχει πετύχει ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει πάντως, ο Άκπομ θα πρέπει να ανεβάσει άμεσα την απόδοσή του αφού στα τελευταία ματς έχει χάσει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα. Είναι χαρακτηριστικό πως στα τέσσερα τελευταία παιχνίδι έχει αγωνιστεί μόνο στα δύο με συνολικό χρόνο συμμετοχής 66 λεπτά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ