Χιμένεθ: «Μην ξυπνήσουμε τον γίγαντα…» (vid)

Χιμένεθ: «Μην ξυπνήσουμε τον γίγαντα…» (vid)

Σίγουρος πως η ομάδα του μπορεί να διαχειριστεί την απουσία του Μάνταλου και να κερδίσει τη Μίλαν, παρουσιάστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου.

Προβληματισμένος για την απώλεια του Πέτρου Μάνταλου, αλλά σίγουρος πως οι παίκτες του μπορούν να καλύψουν το κενό του, εμφανίστηκε ο Μανόλο Χιμένεθ στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του αυριανού ματς κόντρα στη Μίλαν.

Αναλυτικά, όσα είπε ο τεχνικός του «δικεφάλου»:

Χιμένεθ: «Ξέρουμε ότι ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και κάναμε μεγάλη προσπάθεια για το αποτέλεσμα. Ο κόσμος έχει διάθεση για κάτι καλό αλλά έχω πει ότι το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ θα είναι ακόμα πιο δύσκολο. Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα όπως η Μίλαν πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος γιατί δεν υπάρχει κανένα περιθώριο λάθους. Με την ποιότητα και το δυναμικό που έχει αυτή η ομάδα μπορεί να αξιοποιήσει το οποιοδήποτε λάθος».

Για το αν θεωρεί ότι το αυριανό παιχνίδι είναι ένας τελικός: «Θα ήταν ένας τελικός αν εξαρτιόμασταν από το αυριανό αποτέλεσμα. Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια. Αν κερδίσουμε θα έχουμε πιθανότητες ακόμα και για την πρώτη θέση, αν χάσουμε θα δούμε στα επόμενα παιχνίδια τι καλύτερο μπορούμε να κάνουμε. Μία ομάδα σαν την ΑΕΚ πρέπει να χαρακτηρίζεται από αισιοδοξία, αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι να προσπαθούμε για το καλύτερο. Να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται».

Για το αν είναι ένα επιπλέον κίνητρο η απουσία του αρχηγού Πέτρου Μάνταλου: «Το να δίνεις το μέγιστο είναι υποχρέωση για τους επαγγελματίες. Το να ψάξουμε κάποιες στιγμές και να αποδώσουμε προκειμένου να αφιερώσουμε την προσπάθεια μας στο αρχηγό θα είναι ό,τι καλύτερο».

Για την Μίλαν που δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση: «Για μένα η Μίλαν θα είναι πάντα μία μεγάλη ομάδα. Είμαστε πολλοί που έχουμε θαυμάσει την Μίλαν. Αυτή την στιγμή η Μίλαν είναι ένας γίγαντας που κοιμάται. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μην ξυπνήσει απέναντί μας. Σε όλες τις μεγάλες ομάδες υπάρχουν απουσίες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αύριο και εμείς και η Μίλαν θα ξεκινήσουμε με 11 παίκτες».

Για το πώς θα καλύψει το κενό του Μάνταλου: «Νομίζω ότι με πιάσατε. Χθες είχα μία συζήτηση με τον Μέσι αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί να έρθει. Για μένα ο Μάνταλος είναι αναντικατάστατος αλλά όπως σας είπα θα παίξουμε με 11. Θα σας ζητήσω και εσάς να σεβαστείτε τον ρόλο του παίκτη που θα καλύψει το κενό του Πέτρου. Θα προσπαθήσουμε να αντικαταστήσουμε όσο γίνεται αν και ξέρουμε ότι σε κάποιες φάσεις η απουσία του θα είναι εμφανής. Όλες οι ομάδες έχουν έναν παίκτη που είναι ξεχωριστός. Όλες οι λύσεις είναι πιθανές για να μας βοηθήσουν».

Για τους 4000 οπαδούς που είχαν ταξιδέψει στο Μιλάνο και το γεγονός ότι αύριο θα είναι γεμάτο το ΟΑΚΑ: «Οι 4000 ψυχές Ελλήνων στο Σαν Σίρο μας βοήθησαν πάρα πολύ. Αυτό είναι που χρειαζόμαστε και στο αυριανό παιχνίδι, όπως μας έχουν βοηθήσει. Μακάρι να μην έχουμε ξανά το κρύο ΟΑΚΑ όπως κόντρα στον Ατρόμητο. Ο κόσμος της ΑΕΚ ωθεί τους ποδοσφαιριστές και κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο».

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Μανόλο Χιμένεθ για την αυριανή αναμέτρηση (2/11 20:00) με τη Μίλαν σε live streaming.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ