Μπόκα – Ρίβερ : Με μία λέξη… fuego

Μπόκα – Ρίβερ : Με μία λέξη… fuego

Μποκα Τζούνιορς vs Ρίβερ Πλέιτ: Δύο ομάδες... φωτιά δίνουν απόψε στις 11 (Ώρα Ελλάδος) την καθιερωμένη τους μάχη.

Ένα παιχνίδι που κουβαλάει ιστορία 108 ετών! Μία έχθρα που έχει αποκαλυφθεί στις 252 μεταξύ τους αναμετρήσεις! Ένας αγώνας για τον οποίο ζει και αναπνέει, όλη η Αργεντική (και όχι μόνο). Μπόκα Τζούνιορς εναντίον Ρίβερ Πλέιτ ! Το ντέρμπι που ακούει στο όνομα «Superclasico»

Η μεν Ρίβερ Πλέιτ πήρε σάρκα και οστά στις 25 Μαϊου του 1901, όταν μία ομάδα λιμενεργατών ιταλικής καταγωγής, αποφάσισε να φτιάξει την δικιά της ομάδα. Βλέποντας τους Άγγλους ναύτες να κλωτσούν καθημερινά ένα… τόπι, τους έδωσε το έναυσμα για να φτιάξουν έναν σύλλογο που θα μπορεί να τους κοντράρει.

Το όνομα της σηματοδοτούσε το ποτάμι που περνούσε από εκεί, ενώ τα χρώματα προήλθαν πιθανότατα από την σημαία της Γένοβας. Η Ρίβερ Πλέιτ είναι σύμβολο της αριστοκρατία, των πλούσιων ανθρώπων, του ανώτατου κοινωνικού στρώματος.

Η δε Μπόκα Τζούνιορς αποτελεί ιδέα Ελλήνων και Ιταλών ναυτών, που έγινε πράξη στις 3 Απριλίου του 1905. Το πρώτο της χρώμα ήταν το ροζ αλλά αποφάσισε να το αντικαταστήσει με το λευκό και το μαύρο. Μία τοπική ομάδα όμως αντέδρασε αφού έλεγε πως της αντιγράφουν την εμφάνιση, οδηγώντας την επίλυση της διαφοράς τους στις τέσσερις γραμμές.

Η Μπόκα έχασε και αποφάσισε να υιοθετήσει τα χρώματα της σημαίας του πρώτου καραβιού που θα… έπιανε λιμάνι. Αυτό ήταν ένα Σουηδικό και έκτοτε η ομάδα φορά μπλε και κίτρινα, τα χρώματα της σημαίας εκείνου του έθνους. Με την σειρά της είναι το σύμβολο της εργατικής τάξης, του λαϊκού ανθρώπου, του εργάτη.

Το ντέρμπι των δύο κορυφαίων ομάδων της Αργεντινής, αποτελεί μία κόντρα που ξεκίνησε από το 1913. Στις 24 Αυγούστου εκείνης της χρονιάς ξεκίνησε μία κόντρα που μέχρι σήμερα περιελάμβανε πάθος, ατμφόσφαιρες, μαχαιρώματα, δολοφονίες και άλλες πολλές ιστορίες. Το πρώτο ματς μεταξύ τους βρήκε νικήτρια την ομάδα με τα ερυθρόλευκα, που επικράτησε με σκορ 1-2 εκτός έδρας.

Δυστυχώς η σημερινή αναμέτρηση δεν θα περιλαμβάνει κάτι για το οποίο είναι παγκοσμίως γνωστό το συγκεκριμένο ντέρμπι. Τον φλογερό του κόσμο, με την φαντασμαγορική ατμόσφαιρα !

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ