Μπάρκας : Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης

Μπάρκας : Το όνειρο που έγινε… εφιάλτης

Ο Βασίλης Μπάρκας έφυγε από την ΑΕΚ για λογαριασμό της Σέλτικ, βλέποντας το όνειρο του να πραγματοποιείται. Πλέον, το όνειρο έχει μετατραπεί σε ζωντανό εφιάλτη για τον Έλληνα τερματοφύλακα.

Ο Βασίλης Μπάρκας από αναπληρωματικός στον Ατρόμητο βρέθηκε βασικός στην Σέλτικ μέσα σε μια πενταετία. Αυτά τα 5 χρόνια σημαδεύτηκαν από μεγάλες χαρές και διακρίσεις για εκείνον (κατάκτηση πρωταθλήματος και συμμετοχές σε Champions League και Europa League με την ΑΕΚ), όμως τώρα έχει βρεθεί αντιμέτωπος με την σκληρή πλευρά του ποδοσφαίρου.

Άλλα πράγματα είχε στο μυαλό του ο Έλληνας τερματοφύλακας και άλλα συναντάει στην Πρέμιερσιπ της Σκωτίας. Έχει χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα μέσα σε κάποιους μήνες και δέχεται σκληρή κρητική τόσο από τους φίλους της σκωτσέζικης ομάδας όσο και από τα ΜΜΕ της χώρας.

Οι καθολικοί μετά από 10 χρόνια έχασαν τον τίτλο του πρωταθλήματος από την αιώνια αντίπαλο τους, την Ρέιντζερς και ο 26χρονος γκολκίπερ έχει χάσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων του συλλόγου και ειδικότερα του υπηρεσιακού προπονητή, Τζον Κένεντι.

Ωστόσο, πως συνέβη η πιο ακριβή πώληση στην ιστορία της ΑΕΚ και συνάμα η πιο ακριβή αγορά τερματοφύλακα στην ιστορία της Σέλτικ να κατέληξε έτσι;

Η αρχή δεν είναι πάντα το ήμισυ του παντός

Οι «καθολικοί» είχαν μεγάλη ανάγκη να φτάσουν σε απόκτηση βασικού τερματοφύλακα το προηγούμενο καλοκαίρι, που ήταν διατεθιμένοι να ξοδέψουν πολλά χρήματα. Έτσι και έκαναν, υπογράφοντας τον Βασίλη Μπάρκα έναντι του ποσού των 5 εκατομμυρίων ευρώ.

Για βασικός πήγε και βασικός ήταν με το… καλημέρα, χωρίς να έχει πολύ χρόνο ώστε να εγκληματιστεί. Στα πρώτα 4 παιχνίδια της σεζόν πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις, κράτησε στις 3 από αυτές ανέπαφη την εστία του και αποκορύφωμα ήταν κάτι εντυπωσιακές επεμβάσεις στο παιχνίδι με την Ρος Κάουντι που τον έκαναν αντικείμενο συζήτησης στον σκωτσέζικο τύπο, ο οποίος τον αποθέωνε.

Ο τραυματισμός που έφερε τον υποβιβασμό

Ο Έλληνας γκολκίπερ στάθηκε άτυχος και ένας τραυματισμός που υπέστη στον ώμο έκανε τον προπονητή του, Νιλ Λένον, να δώσει τα γάντια στον Μπέιν, ο οποίος ήταν ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας τον Νοέμβριο και σε 7 παιχνίδια δέχθηκε 16 τέρματα.

Μπορεί ο Μπάρκας να είχε ξεπεράσει τον τραυματισμό του, όμως ο Λένον προτιμούσε τον Σκωτσέζο τερματοφύλακα παρόλο που η εικόνα του δεν ήταν η καλύτερη δυνατή. Μετά την ήττα με 4-1 από την Σπάρτα Πράγας στο Europa League, ο Βορειοϊρλανδός τεχνικός επέλεξε να δώσει μια ευκαιρία στον 26χρονο γκολκίπερ στο ματς με τη Ρος Κάουντι για τη φάση των «16» του Λιγκ Καπ.

Ωστόσο, η εντός έδρας ήττα (0-2) που έφερε και τον αποκλεισμό της ομάδας στη διοργάνωση που κατακτούσε τα προηγούμενα 4 χρόνια έκανε ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση για τον Έλληνα διεθνή.

Τα σενάρια για Χέντερσον κλόνισαν την αυτοπεποίθηση του

Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο άρχισαν να εξυφαίνονται σενάρια που έκαναν λόγο για… ψαχτήρι της Σέλτικ για τερματοφύλακα, ενώ μάλιστα την σύνδεσαν με τον Ντιν Χέντερσον. Ο Άγγλος τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε ρόλο βασικό, κάτι που οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπορούσαν να του παρέχουν, όποτε ήταν και αυτός θετικός στην προοπτική της σκωτσέζικης ομάδας.

Τελικώς, η συγκεκριμένη υπόθεση δεν προχώρησε ποτέ με τον Χέντερσον να μην αποτελεί απειλή για τον Βασίλη Μπάρκα, όμως όλη αυτή η φημολογία έκανε ακόμα πιο ανυπόφορη την κατάσταση για εκείνος, του οποίου η αυτοπεποίθηση είχε πέσει στα… τάρταρα.

Η τεχνική ηγεσία άλλαξε, τα δεδομένα για Μπάρκα όχι

Οι «καθολικοί» έβλεπαν τον τίτλο του πρωταθλήματος να απομακρύνεται, καθώς είχαν μείνει πολύ πίσω από την πρωτοπόρο Ρέιντζερς. Ο Μπάρκας τελευταία φορά αγωνίστηκε στις 20 Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στον εντός έδρας αγώνα με την Λίβινγκστον, ο οποίος είχε λήξει ισόπαλος 2-2. Από εκεί και έπειτα έμενε σταθερά εκτός ενδεκάδας, ενώ στη συνέχεια και εκτός αποστολής.

Μπορεί ο Νιλ Λένον που τον άφησε για πρώτη φορά εκτός αποστολής στο ματς με την Ρος Κάουντι να έφυγε από τον πάγκο της σκωτσέζικης ομάδας, όμως η έλευση του Τζον Κένεντι δεν άλλαξε καθόλου τα δεδομένα για τον Έλληνα πορτιέρο, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή ούτε για τον αγώνα με την Αμπερντίν.

Η παραμονή του στην Σέλτικ είναι αβέβαιη

Με τη Ρέιντζερς να έχει στεφθεί και μαθηματικά πρωταθλήτρια Σκωτίας μετά από 10 χρόνια, τη Σέλτικ να μην μπορεί να ορθώσει ανάστημα και τον Τζον Κένεντι να φαίνεται πως δεν υπολογίζει τον Βασίλη Μπάρκα καθόλου, καθώς δεν του έχει δώσει ούτε μια ευκαιρία, το μέλλον του 26χρονου γκολκίπερ στη σκωτσέζικη ομάδα είναι αβέβαιο.

Μάλιστα, κάθε άλλο παρά λίγα είναι τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι προορίζεται να δοθεί δανεικός το προσεχές καλοκαίρι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ