Ινφαντίνο: «Καταδικάζουμε τη Super League, όποια ομάδα θέλει να φύγει θα υποστεί τις συνέπειες»

Ινφαντίνο: «Καταδικάζουμε τη Super League, όποια ομάδα θέλει να φύγει θα υποστεί τις συνέπειες»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο πήρε θέση για τη European Super League και τόνισε ότι η FIFA καταδικάζει τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο μίλησε στο συνέδριο της UEFA για τη European Super League και ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του, αφού τόνισε ότι η FIFA καταδικάζει την κλειστή λίγκα.

Ο πρόεδρος της FIFA ήταν κατηγορηματικός και κατά των 12 ομάδων, ενώ υπογράμμισε πως «οι ομάδες δεν μπορούν να είναι με το ένα πόδι απ’έξω από την UEFA».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη δημιουργία της Super League, μιας λίγκας που είναι ένα κλειστό μαγαζί και αποτελεί απόσχιση από τους θεσμούς όπως η UEFA, η FIFA και οι ομοσπονδίες. Εμείς έχουμε καθήκον και αποστολή να προστατεύσουμε το ευρωπαϊκό μοντέλο αθλητισμού, τις διασυλλογικές διοργανώσεις και τις εθνικές ομάδες. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ένα βραχυπρόθεσμο κέρδος ολίγων. Θα πρέπει να το σκεφτούν καλά και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Αν αυτές οι ομάδες επιλέξουν να τραβήξουν το δικό τους δρόμο, θα πρέπει να ζήσουν με την επιλογή τους. Είτε θα ανήκουν σε μας, είτε όχι. Δεν μπορεί να είναι με το ένα πόδι μέσα και το άλλο έξω. Πρέπει να σκεφτούν όλους τους φιλάθλους, όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία αυτού που είναι σήμερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο», τόνισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ