Κόρντεν για ESL : «Είναι η χειρότερη μορφή απληστίας που έχουμε δει ποτέ στον αθλητισμό» (pic)

Κόρντεν για ESL : «Είναι η χειρότερη μορφή απληστίας που έχουμε δει ποτέ στον αθλητισμό» (pic)

Ο Βρετανός ηθοποιός και παρουσιαστής, Τζέιμς Κόρντεν, εξαπέλυσε «πυρά» κατά της European Superlague και χαρακτήρισε τους ιδιοκτήτες των ομάδων που συμμετέχουν στημ κλειστή λίγκα άπληστους.

«Πυρά» κατά της European Superlague εξαπέλυσε ο Βρετανός ηθοποιός και παρουσιαστής, Τζέιμς Κόρντεν και χαρακτήρισε τους ιδιοκτήτες των ομάδων που συμμετέχουν στην κλειστή λίγκα άπληστους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αυτές οι ομάδες με την κίνησή τους ουσιαστικά σκοτώνουν εκατοντάδες ομάδες που τις ανταγωνίζονται όλα αυτά τα χρόνια αγνοώντας το αίσθημα των φιλάθλων ακόμη και των δικών τους ομάδων. Είμαι συντετριμμένος με την απόφασή τους. Οι ιδιοκτήτες τους επέδειξαν τη χειρότερη μορφή απληστίας που έχουμε δει ποτέ στον αθλητισμό.

Οι ομάδες ποδοσφαίρου στην Αγγλία έχουν ιδρυθεί ακόμη και 100 χρόνια πριν, έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπους του μόχθου. Τα τελευταία χρόνια δισεκατομμυριούχοι έχουν εξαγοράσει όλες τις μεγάλες ομάδες και σταδιακά τις έχουν απομακρύνει από τον κόσμο τους. Δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει να είσαι μέρος ενός συλλόγου. Δεν είναι ότι δεν καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο και τι σημαίνει, αλλά δεν νοιάζονται για τίποτε άλλο πέρα από τους εαυτούς τους.

Θέλουν ένα κλειστό μαγαζί, όπου οι πλούσιοι θα γίνονται πλουσιότεροι ανεξάρτητα από αποτελέσματα ή επιτυχίες. Είναι ντροπή. Είναι σαν να λένε η Μέριλ Στριπ, η Τζούλια Ρόμπερτς, η Βαϊόλα Ντέιβις και η Σέρσεϊ Ρόναν πως θα είναι πάντα υποψήφιες για Όσκαρ, ό,τι κι αν συμβεί αφήνοντας μια θέση για τις υπόλοιπες ηθοποιούς», ανέφερε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Στην ανακοίνωσή τους ανέφεραν τρεις φορές την πανδημία ως λόγο δημιουργίας της ESL, αλλά δεν καταλαβαίνουν πόση σημασία έχει για τον κόσμο το ποδόσφαιρο σε τέτοιους καιρούς. Πόσος κόσμος στηρίζεται στο ποδόσφαιρο, που είναι καταφύγιο για τα όνειρα και τις ελπίδες τους.

Όλα αυτά διαλύονται, ώστε μια παρέα δισεκατομμυριούχων να αγοράσουν μεγαλύτερο γιοτ ή και δεύτερο γιοτ. Πριν λίγα χρόνια η Λέστερ κέρδισε το πρωτάθλημα. Ήταν το πιο απίστευτο πράγμα, έδωσε σε κάθε φίλαθλο ελπίδα. Οι πλούσιοι όμως αποφάσισαν να μην επιτρέψουν σε άλλες ομάδες να πετύχουν κάτι ανάλογο στο μέλλον. Αυτό δεν είναι αθλητισμός. Αν γίνει αυτή η λίγκα, θα είναι το τέλος του σπορ που αγαπάμε.

Ελπίζω να θυμόμαστε ως φίλαθλοι τα ονόματα αυτών των ιδιοκτητών και πώς κρύφτηκαν πίσω από την πανδημία. Δεν ρώτησαν τη γνώμη κανενός, προπονητές, παίκτες ή φιλάθλους. Αγόρασαν τη θέση τους σε ένα άθλημα για το οποίο ζούμε και θα το διαλύσουν. Ακόμη κι αν πετύχουν και βλέπουμε μεγάλες ομάδες και ωραία γκολ, μην ξεχνάτε ποτέ ότι ήταν αυτοί οι ιδιοκτήτες που πήραν κάτι τόσο όμορφο και αγνό και το κατέστρεψαν για τα λεφτά. Αυτό είναι αηδιαστικό».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ