Γκέλιος στο «10»: «Κανείς δεν περίμενε να αποκλείσουμε την Μπάγερν, όνειρο η Εθνική Ελλάδος»

Γκέλιος στο «10»: «Κανείς δεν περίμενε να αποκλείσουμε την Μπάγερν, όνειρο η Εθνική Ελλάδος»

Ο Γιάννης Γκέλιος μιλάει στο «10» για την εμπειρία του στο γερμανικό ποδόσφαιρο και το σύντομο πέρασμα του από το ελληνικό, ενώ αναφέρεται και στην ημέρα που απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Γιάννης Γκέλιος αποτελεί τον… ήρωα του Κίελο, τον παίκτη που έχει αγαπηθεί όσο λίγοι από την πόλη των 247.548 κατοίκων και οδηγεί την Χόλσταϊν στην άνοδο της Bundesliga και φυσικά στα ημιτελικά του Κυπέλλου, όπου ψάχνει ακόμη μια υπέρβαση απόψε κόντρα στην Ντόρτμουντ. Η γερμανική ομάδα θέλει να κάνει ακόμη ένα «μπαμ» και να πετάξει έξω και τους Βεστφαλούς κλείνοντας θέση στον τελικό και διεκδικώντας το τρόπαιο, με τον Έλληνα γκολκίπερ να είναι ο «φύλακας άγγελος» της ομάδας και πιθανότατα το κορυφαίος γκολκίπερ στη δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας.

Είναι αυτός που χάρη στις φοβερές φετινές επιδόσεις του έχει δώσει την ευκαιρία στην Χόλσταϊν να πρωταγωνιστεί και ο ίδιος έχει εκτοξεύσει την αξία του, με τα βλέμματα που πέφτουν… πάνω του να είναι πολλά. Κορυφαία εμφάνιση του; Εκείνη όπου απέκρουσε το πέναλτι του Μαρκ Ρόκα και έστειλε το κλαμπ του στους «16» του DFB Pokal, αφήνοντας εκτός την Μπάγερν Μονάχου. Ο Γκέλιος μίλησε στο «10» για την εμπειρία του στο γερμανικό ποδόσφαιρο, το σύντομο πέρασμα του από το ελληνικό, αλλά και την ημέρα που απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου, ενώ αναφέρεται και στο μεγάλο του όνειρο που δεν είναι άλλο από την Εθνική ομάδα.

Η αρχή στην Γερμανία και οι αγωνιστικές δυσκολίες

Γεννημένος στις 24 Απριλίου του 1992 στο Άουγκσμπουργκ, ο Γκέλιος έκανε την ποδοσφαιρική του αρχή στις ακαδημίες του ομώνυμου συλλόγου. Το ξεκίνημα του δεν ήταν κάτω από τα δοκάρια, όμως ο ίδιος καταστάλαξε πως εκείνη είναι η θέση που του αρμόζει. «Τα πρώτα μου βήματα τα έκανα ως παίχτης μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από δυο χρόνια κατάλαβα πως εκεί που πραγματικά ήθελα να παίξω ήταν στο τέρμα και έτσι λοιπόν το έκανα πράξη».

Τα χρόνια πέρασαν και ο Έλληνας πίστευε πως ήρθε η ώρα της μεγάλης ομάδας. Όμως η διαφορά ανάμεσα στο όνειρο του και την πραγματικότητα βρισκόταν στο πρόσωπο του εκάστοτε προπονητή, θεωρώντας πως δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο αντρικό τμήμα. «Δεν ήταν εύκολο καθόλου εύκολο να περιμένω συνέχεια μια ευκαιρία, ήθελα πραγματικά να παίξω. Έδινα συνέχεια το 100% στις προπονήσεις που έκανα, αλλά δεν βρέθηκε ποτέ η κατάλληλη στιγμή για να αγωνιστώ».

Η αποχώρηση και η καθιέρωση

Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο εγκατέλειψε την ομάδα με την οποία είχε δεθεί από μικρός, αφού κατάλαβε πως πρέπει να αποχωριστεί την παιδική αγάπη του για να βρει λεπτά συμμετοχής. Επόμενος σταθμός στην ποδοσφαιρική του καριέρα ήταν Χανσά Ροστόκ, όπου πήρε την φανέλα βασικού… σπίτι του. «Ήταν μία συνεργασία της πραγματοποίησε ο μάνατζερ μου. Εντελώς ξαφνικά βρέθηκα σε έναν σύλλογο ο οποίος με υπολόγιζε ως το νούμερο ένα. Ήταν κάτι εντελώς καινούριο και πολύ ωραίο για εμένα, να βρίσκομαι μέσα στο γήπεδο».

Οι εμφανίσεις του ήταν λογικό να τραβήξουν την προσοχή και η ομάδα που τελικά να τον «κλέψει» από τους ανταγωνιστές της, ήταν η Χόλσταϊν Κιέλ. «Μετά από μια σεζόν κατάφερα να τραβήξω τα βλέμματα και το ενδιαφέρον από άλλα κλαμπ. Ένα από αυτά ήταν και η Χόλσταιν. Έγιναν όλα πολύ γρήγορα, δεν το φανταζόμουν ποτέ».

Εκεί, μέχρι και σήμερα αποτελεί τον «βράχο» κάτω από τα δοκάρια. Μέσα από ένα σύνολο 55 παιχνιδιών με τους Γερμανούς (και 14 παιχνίδια δίχως να δεχθεί γκολ), ο Γκέλιος βάζει πλώρη για τα «σαλόνια» της Bundesliga. Αυτή την στιγμή η Χόλσταϊν απέχει 10 βαθμούς από την κορυφή και επτά από την δεύτερη θέση, έχοντας όμως τρία παιχνίδια λιγότερα λόγω της πανδημίας. «Η σεζόν μέχρι τώρα μας έχει πάει πολύ καλά. Αυτό που μας πήγε λίγο πιο πίσω ήταν τα προβλήματα που δημιούργησε ο κορωνοϊός. Όμως εμείς συνεχίζουμε να κυνηγάμε την άνοδο και κοιτάμε πάντα από παιχνίδι σε παιχνίδι, να συγκεντρωθούμε στον αντίπαλο που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε».

Τα «μέτωπα» των «πελαργών» δεν σταματούν βεβαίως στην 2.Bundesliga, αφού χάρις τις αποκρούσεις του Έλληνα κίπερ – στα παιχνίδια με Μπάγερν Μονάχου και Ντάρμσταντ, στους «32» και «16» αντίστοιχα-  θα αντιμετωπίσουν απόψε (01/05, 21:30) στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας την Ντόρτμουντ. «Το παιχνίδι με την Μπάγερν ήταν σίγουρα το πιο ωραίο ματς στην μέχρι τώρα καριέρα μου. Ότι θα ήμασταν εμείς στο τέλος οι νικητές του αγώνα, δεν το περίμενε κανένας. Ήταν κάτι που το καταφέραμε σαν ομάδα και ήταν κάτι πολύ όμορφο για όλους μας. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και με την περίπτωση της Ντάρμσταντ».

Ωστόσο ο ίδιος δεν θα καταφέρει να αγωνιστεί στο σπουδαίο παιχνίδι. για την θέση στον μεγάλο τελικό, αφού διαγνώσθηκε θετικός στον κορωνοϊό. «Σίγουρα δεν είναι μια καλή περίοδος για κανέναν. Το σημαντικότερο αυτήν την στιγμή είναι να μείνουν όλοι υγιείς και να περάσει γρήγορα όλο αυτό. Όλα τα αλλά δεν παίζουν κανέναν ρόλο».

Η Ελλάδα

Ο Γκέλιος βρέθηκε κοντά στο να μετακομίσει στην Θεσσαλονίκη δύο φορές, όμως οι μεταγραφές σε ΠΑΟΚ και Ηρακλή δεν πραγματοποιήθηκαν ποτέ. «Αυτό με τον ΠΑΟΚ έχει αρκετό καιρό που έγινε και η αλήθεια είναι πως δεν έμαθα ποτέ τι ακριβώς ειπώθηκε στις συνομιλίες. Το μόνο που έμαθα ήταν πως θα αγωνιζόμουν εκεί με μορφή δανεισμού. Στον Ηρακλή είχα κάνει και κάποιες προπονήσεις, όμως μου δόθηκε η ευκαιρία να ξανά γυρίσω στην Γερμανία και αυτό έκανα».

Πάντως ο ίδιος υποστήριξε πως δεν θα είχε κάποια ιδιαίτερη προτίμηση αν τελικά αποφάσιζε να γυρίσει στην Ελλάδα, αφού σε όποια ομάδα και να αγωνιζόταν θα είχε ως στόχο την φανέλα του βασικού παίκτη.

Μεγάλη επιθυμία του 29χρονου τερματοφύλακα είναι να φορέσει την εμφάνιση της «γαλανόλευκης», θεωρώντας πως είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα για έναν παίκτη. «Το όνειρο μου είναι βεβαίως η Εθνική. Πιστεύω πως το πιο σπουδαίο πράγμα για τον κάθε ποδοσφαιριστή είναι να παίζει με τα χρώματα της χώρας του». 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ