Η χρονιά που έσπασαν τα «κατεστημένα» (pics & vids)

Η χρονιά που έσπασαν τα «κατεστημένα» (pics & vids)

Η Λιλ ολοκλήρωσε το θαύμα και κατέκτησε το πρωτάθλημα μετά από δέκα χρόνια! Η Ίντερ έβαλε τέλος στην κυριαρχία της Γιουβέντους και επέστρεψε στην κορυφή της Ιταλίας μετά από έντεκα χρόνια. Η Ατλέτικο σταμάτησε το... δίπολο των δύο «μεγάλων» όπως και η Σπόρτινγκ, ενώ η Ρέιντζερς έσπασε το σερί της Σέλτικ. Αυτή ήταν η σεζόν 2020/21.

Τι χρονιά και αυτή. Αλλού εκπλήξεις, αλλού τα… κλασικά. Αλλού θρίλερ μέχρι τέλους και αλλού πρόωρο φινάλε. Το μόνο σίγουρο είναι πως η σεζόν 2020/21 θα είναι αξέχαστη για πολλούς και διάφορους λόγους.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Η Λιλ ήταν η τελευταία (χρονικά) πρωταθλήτρια των πέντε κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Κόντρα σε όλους και σε όλα, οι «Λιλουά» έβαλαν τέλος στην κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν των εκατομμυρίων… ή μάλλον των δισεκατομμυρίων και κατέκτησαν το πρωτάθλημα της Ligue 1 μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια.

Τότε ήταν η τελευταία φορά που η Λιλ ανέβαινε στην κορυφή της Γαλλίας. Όταν είχαν στο ρόστερ τους τον 21χρονο Έντεν Αζάρ που αμέσως μετά πήρε μεταγραφή για την τότε πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι.

Αυτή τη φορά η Λιλ δεν είχε πρωταγωνιστή κάποιον 21χρονο αλλά έναν 35χρονο… Φυσικά ο λόγος για τον Μπουράκ Γιλμάζ. Ο Τούρκος «κίλερ» κατάφερε να πάρει από το χέρι τους «Λιλουά» και να τους οδηγήσει στην κορυφή της Γαλλίας, έχοντας 16 γκολ και 5 ασίστ. One man show!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως και η Λιλ, έτσι και η Ίντερ κατάφερε να βάλει τέλος σε μία… αυτοκρατορία και να ανέβει στην κορυφή της Ιταλίας. Οι «νερατζούρι» τελείωσαν το μυθικό σερί της Γιουβέντους και κατέκτησαν τη Serie A μετά από έντεκα χρόνια!

Οι «νερατζούρι» είχαν τόσο την καλύτερη επίθεση με 91 γκολ υπέρ, όσο και την καλύτερη άμυνα κατά και δίκαια τερμάρισαν στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος, σκαρφαλώνοντας στο… Έβερεστ του ιταλικού ποδοσφαίρου με «αρχιτέκτονα» τον Αντόνιο Κόντε.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Αξέχαστη θα είναι η χρονιά και για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Επτά χρόνια μετά τον τελευταίο της τίτλο, οι «ροχιμπλάνκος» κατέκτησαν και πάλι την La Liga… έστω και αν έκακαν τα εύκολα… δύσκολα.

Ο Τσόλο και οι ποδοσφαιριστές του κατάφεραν να βάλουν ένα τέλος στο δίπολο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ, κατακτώντας το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας τους. Μεγάλος πρωταγωνιστής φυσικά, ο… τελειωμένος Λουίς Σουάρες που έδειξε σε όλους και κυρίως στην Μπαρτσελόνα, πως παραμένει ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς του πλανήτη!

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Όπως και η Ατλέτικο, έτσι και η Σπόρτινγκ Λισαβόνας έβαλε τέλος στο σερί των δύο «μεγάλων» της Πορτογαλίας. Τα «λιοντάρια» του Αμορίμ ήταν από την αρχή, μέχρι και το τέλος του πρωταθλήματος η καλύτερη ομάδα και δίκαια ανέβηκαν ξανά στην κορυφή της Πορτογαλίας.

Μία τεράστια επιτυχία για την ομάδα της πρωτεύουσας που περίμενε για αυτή τη στιγμή 19 ολόκληρα χρόνια! 19! Ένα αρνητικό σερί που επιτέλους τελείωσε για τη Σπόρτινγκ που κατέκτησε δίκαια το πρωτάθλημα της Πορτογαλίας…

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

«Στοπ» σε μία κυριαρχία κατάφερε να βάλει και η Ρέιντζερς! Η ομάδα του Στίβεν Τζέραρντ. Ένα σύνολο που… τερμάτισε το πρωτάθλημα της Σκωτίας, καθώς τα νούμερα… τρομοκρατούν! Έπειτα από δέκα χρόνια… μόνο Σέλτικ, η Ρέιντζερς ανέβηκε ξανά στην κορυφή της Σκωτίας και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα χωρίς καμία ήττα.

Σε 38 αγωνιστικές, η ομάδα του Τζέραρντ είχε 92 γκολ υπέρ (14 περισσότερα από τη Σέλτικ), 13 γκολ κατά (16 λιγότερα από τη Σέλτικ), με 32 νίκες και έξι ισοπαλίες. Απίστευτο και όμως αληθινό…

Μία περίεργη, πρωτόγνωρη, αλλά (τελικά) ευχάριστη αγωνιστική περίοδος. Με πολλές εκπλήξεις και επιστροφές… πρωταθλητριών. Η σεζόν 2020/21 θα μας μείνει σίγουρα αξέχαστη!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ