Από τη… Β’ Εθνική, ανίκητοι κόντρα στη Μίλαν!

Από τη… Β’ Εθνική, ανίκητοι κόντρα στη Μίλαν!

Ανέστης, Μπακάκης και Γιόχανσον: 3 χρόνια πριν πρωταγωνιστές σε σεζόν ανόδου από τη Β' στην Α' Εθνική, τώρα πρωταγωνιστές στον θρίαμβο της ΑΕΚ επί της Μίλαν!

Η ΑΕΚ μέσα σε 15 ημέρες κατάφερε να φύγει δύο φορές αήττητη από 90λεπτο κόντρα στην Μίλαν, χωρίς καν να δεχτεί γκολ. Σε αυτή τη διαδρομή της για την επιστροφή στην κανονικότητά της και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, η Ενωση παίρνει βοήθειες από παιδιά τα οποίο μεγάλωσαν μαζί της.

Κυριολεκτικά, αλλά και μεταφορικά. Διότι αφενός φόρεσαν ως νεαροί τα κιτρινόμαυρα, αφετέρου χρόνο με το χρόνο κέρδισαν και κερδίζουν μαζί της εμπειρίες. Αγωνιζόμενοι μαζί της ακόμη και σε χαμηλότερες κατηγορίες.

Θα πίστευε κανείς ότι η επιστροφή της ΑΕΚ στην Super League θα άλλαζε και εξ’ ολοκλήρου μια ομάδα που μόλις πριν περίπου 2,5 χρόνια, την άνοιξη του 2015, είχε σφραγίσει την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Κι όμως, η ΑΕΚ εξακολουθεί να έχει στο ρόστερ της παιδιά που την είχαν επιλέξει από τότε ακόμη που ήταν στην Football League. Αυτά τα παιδιά, λοιπόν, που πριν όχι δα και τόσο πολύ καιρό, τώρα καταφέρνουν να είναι ανίκητοι σε δύο αγώνες κόντρα σε ολόκληρη Μίλαν. Την ομάδα, που – ειρωνικά μοιάζει για αυτά τα παιδιά περισσότερο από τα υπόλοιπα – το καλοκαίρι δαπάνησε σχεδόν 200 εκατ. ευρώ για μεταγραφές.

Στον αγώνα του ΟΑΚΑ η ΑΕΚ είχε τρεις τέτοιους ποδοσφαιριστές στην 11άδα της. Τον Γιάννη Ανέστη, τον Μιχάλη Μπακάκη και τον Γιάκομπ Γιόχανσον. Για σκεφτείτε. Πριν τρία χρόνια πρωταγωνιστές σε σεζόν ανόδου από την Β’ στην Α’ Εθνική και τώρα πρωταγωνιστές σε μεγάλο αποτέλεσμα κόντρα στην Μίλαν.

Μάλιστα, στον αγώνα που έγινε στο Σαν Σίρο πριν δύο εβδομάδες, οι πέντε στους έντεκα βασικούς είχαν αγωνιστεί μαζί της και στην Super League. Διότι τότε, εκτός από τους τρεις του ΟΑΚΑ, είχαν ξεκινήσει τον αγώνα και ο Πέτρος Μάνταλος με τον Άνταμ Τζανετόπουλο. Σχεδόν οι μισοί της 11άδας!

Στο ρόστερ της συνολικά υπάρχουν ακόμη δύο που την ακολουθούν από τις χαμηλότερες κατηγορίες. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος και ο νεαρός τερματοφύλακας, Παναγιώτης Ντούνης. Ο πρώτος ασφαλώς και αποτελεί κι εκείνος μέλος του βασικού κορμού του Μανόλο Χιμένεθ και ίσως να είχε πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στην Μίλαν, αν δεν είχε μείνει εκτός ευρωπαϊκής λίστας διότι τότε που είχε συμπληρωθεί δεν είχε ακόμη επιστρέψει από τον τραυματισμό του.

Από την Β’ Εθνική, λοιπόν, ανίκητοι κόντρα στην Μίλαν. Το λες και κατόρθωμα. Το λες, όμως, κάτι ακόμη. Μία διπλή δικαίωση. Και για εκείνα τα παιδιά που είχαν κάνει επιλογή καριέρας να εμπιστευτούν την ΑΕΚ της Football League, μία ΑΕΚ που ιστορικά δεν ήταν η κανονική ΑΕΚ. Αλλά και για τον σύλλογο, που συνέχισε να εμπιστεύεται αυτά τα παιδιά και μετά την επιστροφή της…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ