Η θέση της ECA για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια – «Θα είναι καταστροφικό»

Η θέση της ECA για το Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια – «Θα είναι καταστροφικό»

Η Ένωση Ευρωπαϊκών Κλαμπ (ECA) πήρε θέση για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά δύο χρόνια, τονίζοντας πως κάτι τέτοιο θα είχε καταστροφικό αντίκτυπο στις ποδοσφαιρικές ομάδες.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση Συλλόγων (ECA) ζήτησε σήμερα (24/09) από την FIFA «μια συμφωνία» για την μεταρρύθμιση του διεθνούς ημερολογίου, υπενθυμίζοντας στο σώμα τις υποχρεώσεις του και εκφράζοντας την λύπη της, για την «έλλειψη πραγματικής διαβούλευσης», σχετικά με την ενδεχόμενη διεξαγωγή του Μουντιάλ ανά διετία.

Όπως πολλοί φορείς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, η πανίσχυρη ECA «ακολούθησε με μεγάλη ανησυχία» την έναρξη επικοινωνίας από την FIFA για το θέμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ECA, που εκπροσωπεί 247 συλλόγους, εργοδότες των περισσότερων διεθνών ποδοσφαιριστών που βρίσκονται στους μεγάλους τελικούς των διασυλλογικών διοργανώσεων, τάσσεται υπέρ της μείωσης του αριθμού των διεθνών «παραθύρων», αλλά όχι ενός Μουντιάλ κάθε δύο χρόνια.

«Δεν υπάρχει χώρος στο τρέχον ημερολόγιο», εξήγησε στις αρχές Σεπτεμβρίου ο νομικός διευθυντής της ECA, Μίκαελ Γκέρλινγκερ.

Στην τοποθέτηση της ECA, αναφέρεται επίσης ότι το σχέδιο της FIFA, «θα είχε άμεσο και καταστροφικό αντίκτυπο στο ποδόσφαιρο των συλλόγων, θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία και την ευημερία των παικτών, ενώ θα αμβλύνει την αξία και το νόημα των διοργανώσεων και των επιλογών των συλλόγων».

Υπό την προεδρία του «ισχυρού άνδρα» της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ Κελαϊφί, η Ενωση καταγγέλλει παράλληλα, «την απουσία πραγματικής διαβούλευσης ή ακόμη και καθόλου διαβούλευσης από την πλευρά της FIFA, με άμεση και μονομερή παραβίαση ορισμένων νομικών υποχρεώσεων».

Η ECA αναφέρεται στην συμφωνία που διέπει τις σχέσεις της με την FIFA, που ισχύει έως το 2024 και πρέπει να συζητηθεί ξανά για το μέλλον, κάτι που σημαίνει «λεπτομερείς διαπραγματεύσεις και κοινή έγκριση του διεθνούς χρονοδιαγράμματος».

Ωστόσο, η FIFA έχει ανακοινώσει ότι «θέλει να ακούσει όλες τις απόψεις», όμως προς το παρόν, έχει προγραμματίσει μόνο μία επίσημη διαβούλευση. Αυτήν της ερχόμενης Πέμπτης 30 Σεπτεμβρίου, με την συμμετοχή 211 ομοσπονδιών-μελών της, μεταξύ των οποίων η πλειονότητα των «μικρών» χωρών, έχει οικονομικό ενδιαφέρον για ένα πιο… συχνό Μουντιάλ.

«Ο στόχος είναι να κάνουμε το ποδόσφαιρο καλύτερο και είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτό το στοίχημα», δήλωσε πρόσφατα ο Αρσέν Βενγκέρ, διευθυντής ανάπτυξης της FIFA, και πρόσθεσε: «Το τρέχον πρόγραμμα δεν είναι σαφές, ούτε απλό, ενώ δεν αντιπροσωπεύει έναν σύγχρονο τρόπο οργάνωσης της σεζόν. Εάν συνεχίσουμε έτσι, οδεύουμε κατευθείαν στον τοίχο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ